Коментари

 1. 12 юни 2012 @ 16:14

  … много добро.

 2. Kraftwerk #
  12 юни 2012 @ 18:52

  Още преди да прочета описанието, си помислих че на тази страхотна картина ѝ трябва спешно нова рамка.

 3. CottonCandy #
  12 юни 2012 @ 19:29

  добро, много добро! PS: лудото сирене?

 4. VELKO DIMITROV #
  12 юни 2012 @ 21:54

  ей, не ги израснахте тези графити…нека да напомним:

  чрез черезвичайния си ентусиазъм по отношение на графитите, вие и останалите пишман-графитолози, ако мога така да се изразя, легитимирате градския упадък и триумфа на посредствеността.

  Издигайки графитите до „изкуство“, вие имплицитно упълномощавате всеки, който може да държи спрей, до ранга на творец. Графитите са една излишно агресивна форма на протест, те са една паразитна проява на нарцисизъм и липса на вкус най-вече поради хаотичноста
  си и липсата на контекст.

  Ако кучетата можеха да пикаят боя в различни цветове, те биха били перфектните графитисти. Аналогията, предполагам, я разбирате.

  Неслучайно в големите градове по света графити се срещат предимно в по-бедните квартали, защото те са една подмолна практика от и за парии.

  Много малко са образците на графити, които по някакъв начин подпомагат и допълват мястото, на което са лепнати. В повечето случаи те имат разрушителен ефект и стоят като рана на съответната площ.

  Хайде, ще призная, че при остарелия жилфонд във София, някои от графитите по софиийските стени имат лек освежаващ ефект, но това е проблем на жилфонда и графитите в случая са по-малкото зло.

  Графитите в София са естествено продължение на липсата на разумен благоустройствен план и занемареността на външния вид на столицата, те, бих казал, са като акне на нейното лице.

  Така че използвайте енергията си и ентусиазма си да впрегнете усилията на „графитистите“ за по-креативна и най-вече организирана разкрасяваща дейност. Аз бих се насочил към ъгъла на Раковска и Граф-Игнатиев, там на фасадата на сградата, където обикновено има рекламни банери, е идеалното пространство за един мега-графит в стил Рой Лихтенщаин или поне „Зимния Параклис“,;да, опитайте са де накарате ордите графитомани да ви направят „Зимния Параклис“ със спрей на площ 8х3 метра и ще разберете тяхното творческо безсилие.

 5. грамарнаци #
  13 юни 2012 @ 0:10

  ед. ч. на графити не е графит

 6. cut: #
  13 юни 2012 @ 9:25

  сега като махна лайк бутона…

 7. 13 юни 2012 @ 10:21

  @велко димитров пич ти няма ли да умираш вече, вашто поколение не се ли да гасне вече?

 8. Един умрял #
  14 юни 2012 @ 0:20

  Аре да почваме въргала. 8 битовите глупости са най-глупашкият сайт, виждан на планетата. А да си туриш некъв си знак да ти преследва мишката е най-тъпият джава скрипт, създаван от програмисти. И кви са тия 8 бита, ти у осми клас ли си, батка? Не че е нормално да ползваш дума като „черезвичайния“ – ма човекът има право за тъпите графити. Изкуство може и да е, ама у други ширини. Тия нашите както винаги са уонаби.

 9. 14 юни 2012 @ 12:10

  да ама аз съм в тайванд и чукам шимейли, а ти ми анализираш обвиаз лайната дето съм ги изсрал. сеш се, чао

 10. Septem artes liberales #
  14 юни 2012 @ 12:17

  Старият арт май не е толкова стар.

 11. 16 юни 2012 @ 11:21

  Лелее… стария не отстъпва! :)

 12. Един умрял #
  24 юни 2012 @ 17:33

  8 бит е мегаяк турбогъзар, а всички останали сме дроб. Шимейл ебаси. Хаха.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS