Забележете, литература.

В страна, където кампанията за iPhone май не достигна билборд, неофициален сервиз може да си позволи такъв.

Любимите ми наивистични реклами са оцелели още една година.

BJ – 5 lv.

От Retro Forever ме е страх най-много.

Единствената в света кула за скокове с… външен асансьор! Миналата година мрачно предположих, че е за инвалиди. Което не е много смешно.

Котките в рибните ресторанти са най-щастливите на света, но живеят в стрес.

Не точно Варна.

Изобретението ми за сезона. LED челник в стиропорена чаша пръска страхотна светлина.

Във Варна има нов рекламен формат – настъпан билборд.

Тези 2 кадъра от варненското летище обобщават положението на морето откъм забавления, локалност и културно ниво.

Извън контекста на летище Варна, това би било приказен девиз.

Все още не мога да повярвам как полетите от/до Варна с Wizz са често по-евтини от автобуса. Пътят до там е отврат, и никога няма да се оправи, защото дестинация Варна не е европейски какъвто и да е коридор.

Пътуването със самолет е най-близкото до телепортиране, което ще преживеете. Ставате, ядете баничка на главната, и докато се събудите, пак сте в потното софийско такси, където булевард Брюксел е в ремонт. Всичко изглежда нормално, а сте на съвсем друго място, за нереалното време от 34 минути.

Коментари

 1. 11 август 2010 @ 23:48

  Имаше билборд за iPhone от Глобул преди време. А иначе девизът от летището е уникален, наистина.

  Останалото е типична България – прашна, шарена и демоде.

 2. 11 август 2010 @ 23:52

  I want my BJ, and I want it nоw!

 3. dagoburd #
  12 август 2010 @ 2:42

  Сервиза явно нямат много пари за маркетинг. Днес, вече ги няма на тоя билборд ;> Не знам кога си правил фотосесията ти, ама често минавам от мястото, и се заглеждам в билборда (щото стои в ебати празното пространство) и рекламата не съм я видял. А не е като да не се набива на очи, особено с тоя мейл в abv.

 4. MM #
  12 август 2010 @ 8:41

  Еклектиката е полазила навсякъде… btw, има някъде и една Заложна Къща „Шано“, но не мога да се сетя местоположението
  Още ме учудва как този град функционира, какво работят хората в него, и как се поддържа този стандарт на живот. Ако някой има предположения, ще ми е интересно да ги чуя

 5. Явор #
  12 август 2010 @ 10:45

  Аз си харесвам града. Има морска градина, моренце :) Поне ще си имаме mall-чета. За какво са ни толкова много – не знам. От както ги ремонтираха басейните на комплекс Приморски, тоя с кулата да са го пълнили само 2-3 пъти. Големи идиоти са. Не могат да оправят 1 басейн вече колко време стана. Но сторят mall-ове… Абсурди има навсякъде в България. Самолетите не винаги са толкова ефтини(жалко…). И летят през ден.

 6. 12 август 2010 @ 12:34

  Те iPhone билбордите от самолета няма как да ги видиш. Трябва с автомобилен транспорт да се придвижваш за да ги видиш.

 7. Петя #
  12 август 2010 @ 14:03

  @MM Живея във Варна и като си знам положението не спирам да си мисля същото: „как този град функционира, какво работят хората в него, и как се поддържа този стандарт на живот“. Така и не намирам отговор, тъй като знам какви възможности ми е предложил града и не отговарят на това, което виждам около мен. Да не става песимистично ама…това е истината.

 8. lolzavur #
  12 август 2010 @ 14:07

  Снимките само затвърждават мнението ми, че Варна е силно надценен град.

 9. Петя #
  12 август 2010 @ 14:36

  Снимките са само на ретро обекти и така не показват точно истината. Варна е по-скоро твърде лъскарска, отколкото твърде ретро.

 10. 12 август 2010 @ 16:29

  Аз пък съм от Благоевград и също не спирам да се чудя как съществува този град и какво работят хората в него? Как се издържат и въз основа на какво демонстрират такъв стандарт на живот?

 11. MM #
  12 август 2010 @ 17:46

  Да не ме разберете погрешно, и аз съм от Варна, и си я обожавам :) Живея в София, защото Варна така и не предлага работа за млади хора
  @lolzavur снимките са тенденциозни абсурди, и не отразяват града съвсем точно…

 12. Ангел #
  12 август 2010 @ 19:29

  Относно BJ-то , че те плочките пред „Черно Море“ са си легендарни .. :)

 13. brilliantblue #
  12 август 2010 @ 21:42

  Ми то освен в Морската градина няма къде другаде да отидеш… Напълниха целия град с тези грозни mall-ове, освен това единият е твърде близо до гробищата – страх ме за бедните кифли, като ровят настървено за парцалки може да попаднат на нещо друго…

 14. theWho #
  13 август 2010 @ 6:56

  Освен морската градина, Варна на практика няма зелени площи (не броим гробището и няколкото случайно незастроени полянки между блоковете на петлешев)

  Въпросната морска градина усилено се застроява от ТИМаджии, а морската вода не мисля че влиза в някакви норми за чистота. Преди месец бях на офицерския плаж и щях да повърна.

  В същото време едно търсене в jobs.bg връща смешни резултати.

  И аз не спирам да се чудя: какво правят толкова много хора на такова място?

 15. Mеши #
  13 август 2010 @ 10:29

  CoffeeRight.net заминА…

 16. 13 август 2010 @ 13:02

  theWho, на въпроса ти какво правят толкова много хора там имам поне частичен отговор:

  Преди години имаше анкета за мобилните телефони. На въпроса „как се сдобихте с телефон“ нещо като 80% от варненките бяха отговорили „Купиха ми го“.

 17. Пешо #
  15 август 2010 @ 3:03

  Браво браво дано повече хора от провинцията (да не казвам село) четат тази статия и се запътят към София, че Варна от тази статия изглежда като безлюден руски град.

 18. egoist82 #
  2 ноември 2010 @ 15:53

  Миналата седмица ми се наложи да сменям LCD- пакета на iphone 2G и ползвах услугите на сервиза от билборда. Телефонния им номер взех от снимката на Еленко. Доволен съм.

 19. Mancho #
  6 декември 2010 @ 17:38

  Ем за зелените площи не знам, но квартал Чайка си е доста зелен :P Снимките са правени и посред лято и през деня…малко хора ходят по най-големите жеги. Или са на плаж или загряват за вечерта… ;)

 20. s.c. #
  19 февруари 2011 @ 11:16

  Към номер 4 – ММ.
  „Още ме учудва как този град функционира, какво работят хората в него, и как се поддържа този стандарт на живот. Ако някой има предположения, ще ми е интересно да ги чуя“

  -Мутрите и кмета държат всичко – от транспорта до 10% обиране на всяка фирма имаща си нещо общо с общината, да продължавам ли да обяснявам (кмета има вила в ****** за милиони Е)- България ер, хемус ер – цц банк… или все още не разбирате? частните детски градини… заведенията, морската ивица със заведения, фирми за обзавеждане, строителни фирми, пране на пари ? оше?? (Всички са на мутрите) Хидрострой пътстрой, Варчев финанс, ламборжинита? градски транспорт, яхтите стоянките, рибни продукти…товари – малко вероятно, митницата…айде после нямало къде да работят младите…като не търсят..всичко става с връзки, jobs.bg е за наивниците…от малките градове – справедливост няма и няма да има, имаш ли връзки имаш всичко :) и да застроено е, и да има търсене а то определя цените във Варна.
  Съда поземлената комисия, всичко е корумпирано – служител срещу 300 лв ще ви издаде градоустройствения план на цял квартал, можете да съдите който си искате за който си искате имот, виница е пример, няма неосъден от винишката мафия, прокараха закон за 2-ма свидетели именно да придобият не по малко от 39 имота с повече от 1200 км м площ всеки.

  Пример – собственик сте на малка къщичка, идва чичко инвеститор и ви дава 1 апартамент, строи 5 етажен блок – защото толкова се позволява, ако има връзки в общината и 2 мезонета отгоре с басеин.
  Та заведението в приземния от 400 квадрата е на собсственика, първи етаж е на този който има имота, 2 и 3-ти етаж пак на имотника или на роднини – за под наем, 4 етаж за зълвата любовницата и прочие..и едни тавански ателиенца по 30 квадрата остават за продажба…на умопомрачителната цена от 1500 Е на квадрат където няма и такава цена във София…сега още ли питате е как е толкоз скъпо, или да ви покажа всяка схема за пране на пари…да започнем от боклука…който си плати той чисти и т.н.
  Айде успех с намирането на работа в джобса никога няма да стане…освен ако не искате да сте сервитьорка на круиз в испания примерно и да свършите като проститутка…
  Наемът е по висок от заплатата…ами да така е, намерете си по висока заплата…?!?
  Плочките…ами в тях няма цимент..станете фирма за плочки направете схемата! и сте вътре, малък кредит на оценен имот в Русе за 50 квадрата вземате кредит за 100 000 Е без проблем с вътрешен човек, после лош кредит, кредитни милионери ха…а закона за недоказване на приходите 3 години назад? яко а

  Авторе изтървал си -заложна къща „Черния корсар“ и други фрапантни но и тези стигат :)
  Който не харесва моловете да не ходи в тях, за всеки град си има жители, а Варна никога не е бил евтин работнически град…може би малко хора знаят че в миналото за корабния завод е построено близкото село „крушките“ което сега е необитаемо,
  може да видите на wikimapia.org крайните квартали са апартаменти давани по постановление на военни и т.н. корабни работници готвачи и прочие, сега е малко по-различно в крайните квартали живеят главно хора които не са от Варна.. и да всички тук се познават и се знаят…така че забога намерете си Варненец или „бакшиш“ който да ви упъти кое как става…а и да откъде да си източите нафта за половин цена…далаверите са навсякъде около вас о мили мои заслепени сънародници..по заведенията ще научите много повече схеми отколкото пред джобс бг… и да истината боли и е грозна и изкривена и справедливост няма.
  Недвижими имоти..погледнете пак..не е ли агенция за проститутки ?? Агенция диана на центъра до севастопол в уличките..потърсете я сами…ако случайно отидете те вече имат предварителен договор за отношения за имота ви свързан със скрито пълномощно…и да наемете си адвокат :)

  Сервиза за айфон го знам и да човека малко повече чете и поръчва от интернет части и понеже е единственият такъв ентусиаст във Варна труда му се отплаща, всеки останал който само плюе да вземе да се хване с нещо…било и най-тъпата идея…винаги има смисъл да правиш нещо от това да стоиш и да недоумяваш… и в крайна сметка ти свършват парите и се връщаш на село и плюеш че Варна е скъп град…добре на село като знаете педераса и всеки го минава…и тук се знае кой какъв е и какво прави..но явно доста не виждат паравана а и така е направен да не се види..

  Съвет: Дерзайте и хващайте шанса ако не тук в англия на ферма за ягоди…привлечете и родата..ще спите на едно сено а и ще вземате пари от това че сте довели още хора.
  Отвсякъде дебне спасение ;)

 21. s.c. #
  19 февруари 2011 @ 12:30

  30% за кмета, общинските имоти дадени на частни фирми с/у „реставриране“ плащане на работодателя и процент от дела, така ще си намерите работа

 22. Беки #
  15 януари 2012 @ 0:38

  Не знам по каква причина няма дати за нищо. Все пак днес е 15.01.2012 :) Номер 20 – направо ме утрепа с коментара. Ха ха. Хем ми е смешно за някои неща, хем ми се плачи за други. Но си много прав. Съвсем точно е описано. Има една максима – като не ти харесва нещо – не го прави. Та в този ред на мисли – като не ви харесва Варна – ме идвайте. И без друго сте ми омръзнали – лятото задръствате града и не се живее и диша! Била съм в доста градове – не са по-добре от Варна, дори напротив. А София – където живях 5.5 години е най-отвратното място. И сега като ми се налага да идвам там – всеки път прославям Господ, че не съм останала там :)))) В никакъв случай не е розово тук положението – но е същото като в цялата страна, в някои случай е по-добро. Снимките са интересни попадения, но в никакъв случай не отразяват цялостен поглед върху града, а само случайни ситуации, от които някои неуки и неграмотни хора си вадят изводи …. това е за тяхна сметка :)))) Бъдете здрави и дано ви проговори здравия разум / този лаф е на единия директор от нашата фирма :))))/

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS