Пламен Мавродиев известен и като HIVE изпрати чудна селекция от снимки от различни места на света. И текстчетата са негови. Enjoy!

***

Входът на стадиона Викинг Ставангер (Норвегия), където разбираме какви предмети и идеи са забранени за внасяне. По време на мача хората набиваха пуканки и пиеха кола и имах чувството че съм в киносалон.

Автобус-тоалетна позициониран пред Ермитажа в Санкт Петербург, Русия.

Пътен знак B2 забранено е влизането на сперматозоиди и в двете посоки; Амстердам, Холандия.

Магазин за артикули и други боклуци в Копенхаген, Дания. Непрозрачна торба с неизвестно съдържание за 49,50 датски крони (13 лева). Беше ми много любопитно с какви ли неща е натъпкана, но така и не се посмях да си купя една. Добър начин да разкараш залежала стока.

Трондхайм. Най-големият норвежки мобилен оператор провеждаше интересна рекламна кампания навръх откриването на учебната година. Имаше доста студенти на по няколко бири и се получи интересна игра на джаги на живо малко по късно.

Една от пътните артерии малко преди центъра на Берлин. На немски може би да няма смисъл, но на английски няма две мнения накъде се запътваш ако хванеш пътя.

Москва. Надписът е ОК на руски, на мен ми се стори смешно че пожелават весела нова година на добре известния ни модел кола.

Берген, Норвегия, реклама на магазин за играчки. На мен както и на повечето ми приятели тази снимка винаги е навява мисли за мустакат педофил, който приканва малки дечица да си поиграят с него.

Арт изпълнението е на входа на МДААР, София. Няма нужда от червен килим, ако това представя непредставителността на институцията.

Sept-Iles, Квебек, Канада. Отдалеч ми се стори, че е местно менте на KFC, но се оказа че не е. Просто франкофоните в тази област си пазят езика със зъби и нокти и превеждат (префасонират) дори и глобални марки.

Магазин в центъра на Севиля, лято; 39 градуса на сянка. В разпродажбата бяха намерили място зимни ръкавици. След като през зимата средната температура е 15 градуса, интересно дали срещу 4 евро някой ще се обърка да си ги купи.

Festival Internacional de Benicàssim близо до Валенсия. Освен няколкото сцени имаше и една малка с DJ. На входа налагаш слушалките, имаш 2 канала с музика за избор и си танцуваш каквото ти харесва. Беше интересно когато хората около тебе са на другия канал и танцуват с темпо различно от твоето. Купонът беше неповторим!

Отново в Sept Iles, Квебек, Канада. Двойно информативна реклама на известните хамбургери, които избягвам.

Силна, здрава, мощна подкрепа за Обама във всяко едно отношение; Вашингтон, САЩ.

Табела на входа на бар в Краков, Полша. Явно е, че испанците са изкопирали традиционните полски tapas.

Обама тайно е инвестирал част от даренията за кандидат президентската си кампания и си е направил банка. Само малко не му е стигнало въображението относно името на банката. Вашингтон, САЩ.

Норвежците обичат да се хвалят с уникални неща. Ето единственият асансьор за колела в света в Трондхайм, Норвегия. Баирът за който е предназначен трудно може да се качи с колело. Не видях никой да го ползва, повечето хора си бутаха колелата нагоре. За Берген пък твърдят, че имат единствената работилница в света за поправка на чадъри… И двете засега не мога да ги оборя.

Ещорил, Португалия. С подобна реклама можеш да разчиташ предимно на любопитни, безпретенциозни и посетители с добро чувство на хумор. Заведението наистина беше пълно! Рекламата сякаш съм я виждал и на други места, но може да е просто дежа ву.

(cc) HIVE

Коментари

 1. 27 октомври 2008 @ 10:45

  „малко по късно“ > „малко по-късно“

  На пл. Македония дълго време имаше щанд за ремонт на чадъри.

  Още fake streetsigns: http://www.bopano.com/index.php?/ongoing/dalek/

 2. 27 октомври 2008 @ 12:04

  Ех, ужасно му завиждам на този Пламен!

 3. dEsIsLiVa #
  27 октомври 2008 @ 22:57

  Искрено се посмях – благодаря :P

 4. wlado #
  29 октомври 2008 @ 13:47

  Малко ограмотяване е нужно:
  Москвич ще рече на руски московчанин.
  Изказването, че някой поздравява автомобил москвич (не се съмнявам че пишещия е интеглигнетен) е малко смешно.
  Мен лично ме напуши смях…

 5. by #
  29 октомври 2008 @ 17:02

  Е, той човекът си е казал, че на руски надписът е ок.
  Аз съм русофил и рускоговоряща, но също ми е смешно, като каже някой ‘Я – москвич!’

  И в Пловдив все още има ремонт на чадъри :)

 6. user002 #
  7 ноември 2008 @ 17:33

  „русофил“ и „рускоговорящ“ – както се казва, гена не прощава.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS