Нова телевизия! Новинарска.

Сайтът на re:tv работи като телевизионен приемник: набирате адреса, живото предаване тръгва. Не чака да кликнете или да ви пита колко ви е бърз интернеда и дали сте отворили сайта, за да гледате телевизия. Странно, но като човек, който не притежава телевизор, сякаш току-що си купих един. Не мога да се оплача.

Впечатления:

– Първо бях отблъснат от YouTube-инспирираното лого, но сега сякаш съм ОК.

– Излъчват в 16:9, което не знам как стои на тумбест телевизор.

– Имат проблем с изписването на името. На главната страница го има като Re:TV, RE:TV и re:tv. (Не че bTV или бТК са цвете като се изписват с малка буква в началото, но все пак.)

– Водещите изглеждат свежи и облечени нормално.

– Всичко се повтаря през половин час, ала euronews.

– Прогнозата за времето е неясна откъм карти и подът тропа, когато каката показва дали е облачно.

Поздравявам ви с най-добрата лява вежда в България. Viva la dr. Spock!Липсващите субтитри: "Greetings, earthlings! We are the Borg. Lower your shields. Your biological and technological distinctivness will be added to our own. Resistance if futile!"

Ново (5 часа по-късно): Докладваха ми, че са давали моя милост по re:tv. Някой да е хванал нещо? Предполагам моята лява вежда е разцепила ефира.

Също така забравих да кажа, че дръзвам да публикувам чуждо съдържание, щото сайта на re:tv няма дори маркер за авторски права. Т.е. приемам, че все едно съм намерил кадрите на улицата.

Коментари

 1. 8 май 2008 @ 17:22

  SPOOKY!!! иначе – честита ни първа 16:9 Re:tV (примерно за логото)! апропо, обаятелна е като костенурка, а относно времето, както казаха по бТВ тази сутрин – времето остава без промяна, а именно – променливо!

 2. encrypt #
  8 май 2008 @ 17:39

  От водещата на новините може и да се иска повече, но мацка, която казва времето… невероятна е!

 3. 8 май 2008 @ 17:48

  чааакай да видим времето! илиенкоу! свери си часовника, че се разминава нещо! ;)

 4. javze #
  8 май 2008 @ 17:54

  „all your base are belong to us“

 5. 8 май 2008 @ 18:08

  верно бива момичето, но ми се струва, че ще има изненада когато се обърне в профил…носът и стои като топче.. не се знае защото е малък или защото е дълъг!!!

 6. dermeister #
  8 май 2008 @ 18:23

  Майко мила, това момиче кой го е наказал така! Даже ми се струва, че ефекта с веждата е, за да се пркрие грешката на фризьора.

 7. 8 май 2008 @ 18:47

  Споделям ентусиазма към телевизията, но не мисля, че коментарите относно веждите на водещата са особено подходящи.

  Жената се е изправила пред вас в ролята си на журналист, който е там за да подбира и чете новини. Тя не е там в качеството си на участничка в конкурс за красота.

  Според мен е обидно, че всички жени в публичното пространство се коментират първо като ТЕЛА-ЛИЦА-ВИЗИЯ и едва след това като професионалисти, ако въобще се стигне до такъв разговор. Дискусията тук го потвърждава.

 8. by #
  8 май 2008 @ 18:59

  Аха, да – Петя, ако беше там само в качеството си на журналист, нямаше да полага толкова усилия за грим и дрехи. В никой случай и не смятам, че водещите/новинарите/журналистите трябва да се избират само по външен вид – има достатъчно отчайващи попадения на хора с отлична визия, на които с декрет трябва да им се забрани да говорят, но си има значение външният вид.
  Яка е лявата вежда.

 9. 8 май 2008 @ 19:09

  добре де, пу пу пу акано акано акано – хубава е! радва това, че не запъва никъде за разлика от момчето от малцинствата по бТВ! и все пак трябва да имаш някаква визия за говорител! нищо и няма на веждата! просто е палава! пак да отбележа липсата на лапсуси и запъвания – браво!

 10. Radoinc #
  8 май 2008 @ 19:14

  Да, верно. Вида не е най-важното. Ама примерно тая вежда, нищо и никаква уж, е отвлякла вниманието на толкова зрители от новините. Да не са модели, ама да са поне… хм, представителни. Иначе и друго двайсе освен 16:9 – 5.1 звук!
  Според мен след 3 месеца няма да я има.

 11. 8 май 2008 @ 20:15

  Хм, да, четох за Ре:ТВ в блога на Иван Бедров. Интересно ми е има ли други телевизии разспространявани в БГ, които да излъчват в 16:9? Наши, чужди, каквито и да са..

 12. 8 май 2008 @ 20:50

  TV7 пускат по някое време филми/сериали на 16:9 и толкова май… умрях си от кеф в холандия на HDTV, все едно за първи път гледах тв….

 13. 8 май 2008 @ 21:27

  съдържание е рано да се коментира. На два дни е телевизията.
  Аз лично я гледам от около 5 минути само.
  Чакам да започне Времето….

  Веждата на водещата е уникална.

 14. 8 май 2008 @ 21:43

  пичове, чувствам се жестоко подведен… времето го води неква дърта номенклатура от БАН

 15. 8 май 2008 @ 21:58

  Петя,

  Не аз. Не аз, а Глория пее „С теб се чувствам жена“. Никога не забравяй това.

  И честно да ти кажа, не бях подготвен за подобна атака. Тотално съм изненадан от феминистичния рикошет и дори не знам как да се защитя.

  Моите користни цели да изложа жените бяха разкрити!

  Сега сериозно.

  Ама ти сериозно ли?

  Критиката ми е очевидно към стилиста или гримьора, който взема пари, смятайки, че поп-културата ни е в кома и не сме гледали Star Trek. Не към персоната, която малко по-горе упоменавам, че е свежа и облечена нормално.

  За финал, не забравяй, че и велики мъже, да мъже, дори нашия премиер Стамишев са попадали под моята критика:

  http://www.eenk.com/?p=611

  Моето писмо доведе до това, че премиера си смени очилата с rimless и сега стои далеч по-добре.

  С други думи, оглеждайте се за промени във веждите на водещите тези дни…

 16. 8 май 2008 @ 22:23

  може би ще засега някой, но аре …нищо лично нямам против жената наистина, даже може би е секси.
  но, силно се съмнявам, че „човека“, който чете новините (водещия) се занимава с журналистика, т.е. ходи нагоре-надоло и разпитва хора – не-хора. това е водещ все пак – нает е на работа да се харесва на зрителите, да не срича и да стои добре до логото (логото отделна история).

  о, и да – едва ли на някой му пука че веждата стои на лицето на жена – важна е веждата. ако беше мъж, щеше да изяде същите критики (стилиста)

  p.s. възможно е да греша по повод на журналистите разбира се, но реално доколкото ми е известно продуцентите са тези, които вършат черната работа… или се лъжа ?

 17. 8 май 2008 @ 22:35

  Как съм изпуснал да се посмея на писмото ти към Сергей оО Много, много готино!

  По темата за улиците: Днес и пред нас бяха „закърпили“ улицата на няколко места, но я, нещо ново! Бяха сложили нещо като талк отгоре за да не се размазва онова мекото по ръба на кръпката от евентуално минаващите върху него коли. Ако седи до утре, ще го снимам непременно!

 18. 100lv #
  8 май 2008 @ 23:58

  Относно изписването на bTV и bTK с малки букви – ами то си е напълно нормално – „Великите“ чужди инвеститори да не ни смятат за държава, та да ни пишат името с главна буква.

 19. 9 май 2008 @ 2:17

  Е-

  Съжалявам, ако думите ми са прозвучали остро, но коментарите под постинга (които и визирах) определено го заслужават:

  – обаятелна е като костенурка
  – носът и стои като топче.. не се знае защото е малък или защото е дълъг
  – майко мила, това момиче кой го е наказал така

  Убедена съм, че ако тези вежди бяха на мъж, щяха да предизвикат същата реакция у теб. Но не съм убедена, че биха предизвикали същата реакция у читателите, които обсъждат въпросната водеща все едно е парче мръвка в магазина…

 20. 9 май 2008 @ 1:09

  неведоми са питищата прокопиеви…

  логото съкс

 21. 9 май 2008 @ 9:53

  да се „оправдая“! не че „критиката“ ти изобщо може да ми даде някакъв наклон на нивелира! мисля, че всеки има свободата да изразява мнението си свободно, това, че феминизмът ти идва в повече не е проблем за хората оставили коментар тук! предполагам и за вбъдеще няма да им представлява такъв! редно е, струва ми се, да се отбележи, че точно хората изразили един вид крайно отношение за външния ѝ вид ѝ правят повече от комплимент относно професионалното четене на новините! като мериш с един аршин – мери всичко с него! и да, права си, ако тези вежди бяха на мъж коментарите щяха да са още по-остри струва ми се! пак ли щеше да реагираш така? но нека си го кажем, стане ли въпрос за жена и се скача! лично – меря всеки с едни и същи мерки и теглилки, а това, че всеки си има малки и големи дефекти е въпрос само на осъзнаване и желание за поне малко „прикриване“! пример – сещам се за една водеща по бТВ, която знае, че носът и, айде няма да казвам, е крив като пиперка, но се старае да го прикрие като не си позволява да прави определени мимики – евала! пак да го „на/о“омекна – комплиментът за доброто четене и липсата на запъване и лапсуси беше пропуснато от коментара оставен от Вас! надявам се е просто поради недоглеждане!

  BRGDS

 22. 9 май 2008 @ 10:06

  Малко off-topic:

  Четейки последните коментари бих предложил на Еленко да напише (в следващите си постинги) нещо за феминизма и еманципацията. Има доста интересни мнения по въпроса тук-там.

 23. white #
  9 май 2008 @ 10:37

  няма нужда от още феминистки/еманципистки постинги. доволно са се нароили вече лефт енд райт.

 24. dragi mi smehurko #
  9 май 2008 @ 10:56

  аз предлагам сега всички, дет коментираха външния вид на момичето да си дадат снимките да ги коментираме тях, да ги видим хахаха :P

 25. 9 май 2008 @ 11:02

  ами проблеми няма :) не се обиждам лесно, а и знам на какво приличам :) въпросът е, че никой от тези,които коментират не виждаш по талафисията! нали? ;)

 26. 9 май 2008 @ 11:12

  Абе този пич на времето верно е като от БАН :)

  Чест му прави, че дръзва да се намеси в монопола на неуспелите манекенки, преквалифицирани в метеороложки. А и почти успява да подтисне мйекането си.

 27. natsnock #
  9 май 2008 @ 13:05

  до supudo: абсолютно грешиш относно журналистите специално в re:tv – всъщност всички водещи там са журналисти и са били наемани за редактори на международни и вътрешни новини и т.н., но в последствие са ги изненадали, че ще трябва да се появяват и на екран. Сигурно за 80% от хората това е дебют на екран и им свалям шапка, че се справят толкова добре предвид кратката подготовка и липсата на опит.

  А момичето всъщност е много хубаво и наистина грешката е на стилистите…

 28. 9 май 2008 @ 13:28

  Бях пропуснала писмото до Сергейката, много ме радва хахаххахаха. Браво.

 29. 9 май 2008 @ 13:52

  Хмм, мисля че би следвало, Еленко, да знаеш че „липсата на маркер за авторско право“ по ЗАПСП въобще не предполага „public domain“, а „full copyright“ (извинявам се за английските термини).

  Забележката, разбира се, е от чиста злоба, защото не смятам че си извършил нарушение, по-скоро ти използваш един вид „цитати“, което е напълно ОК според закона (той позволява, много уклончиво разбира се, подобно използване). Просто се заяждам, защото човек занимаващ се с истинска журналистика трябва да е наясно и със ЗАПСП. Не искам и да правя аналогия с „Източник: Интернет“, ама… някак възникна така у мене :)

 30. Bobby #
  9 май 2008 @ 15:06

  Петя,
  Много ясно, че когато една жена изглежда зле това прави много повече впечатление, причината е съвсем проста – на тях им пука много повече за външния им вид.

 31. dragi mi smehurko #
  9 май 2008 @ 23:04

  а на някой тръгна ли му телевизията на сафари?

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS