В последната седмица не спирам да се учудвам на шума, който предизвика тази случка: човек с Porsche уби белгийка край Созопол. Има Facebook група, дискусия и всичко останало.

Факт – да караш безразъдно (и да убиваш хора) е ужасно. Факт – скъпите коли предполагат шофьора да се чувства в по-голяма безопасност. Не защитавам извършителя ни най-малко и това, че не са му взели книжката е безумно.

Но самата идея, че това нямаше да се превърне в новина, ако извършителят не беше с Porsche GT3 ме вбесява.

Какво като е с Porsche? Законите за шофьори на скъпи коли трябва ли да са по-строги? Не. Единствения начин обществото да спечели от суетата и лукса е, ако за тези коли има по-високи данъци.

Но всички останали престъпления трябва да се третират еднакво. Т.е. ако ще да убиеш някой с Лада – трябва да има същия шум. А то няма. Защото си с Лада. А Ладите също убиват, просто това не е новина.

В последните 3 години единствените произшествия с коли, за които съм чувал са за светлосиньо Lamborghini, запалило се край Слънчев бряг, Стависки и едно Ferrari, катастрофирало край Попа в София. А, да – и проверките на бентлита и яхти от НАП. Макар че при тях има повече смисъл, защото се търсят икономически престъпления и укриване на данъци. Но да се нарочват марки е безумно.

Българите са изключително завистливи.

Коментари

  1. 7 август 2009 @ 0:27

    аз па не харесвам porsche. нека ги забранят! forza ferrari

  2. 7 август 2009 @ 0:27

    и btw темата ти е бая гадна

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS