Ето как община с бюджет ~300 млн лева предупреждава гражданите си за най-големите ремонти в центъра от 5 години насам: лист хартия, залепен със скоч върху колче срещу паркиране.

Коментари

 1. Стенли #
  8 май 2008 @ 11:52

  + това да го направиш в последния момент :)

  За жалост го нямам на снимка, но едно нещо ми направи голямо впечатление. Снощи минах покрай езерото Ариана, на което има залепени снимки с развитието му през годините, което е сладко. Има и едни 4 за периода 1986-2006, в които се показва окаяното му състояние в този период, което е странно. Това, което е по-странно, че езерото беше в този окаян вид до 2008-ма, а не до 2006-та само. Това, което обаче по памет се случи през 2006-та беше идването на Бойко на власт. Жалки хора…

 2. 8 май 2008 @ 11:59

  И за почистването на улиците миналата пролет бяха такива анонсите. А в чужбина поставят едни мобилни знаци „паркирането забранено“ с дата и час на начало и край на забраната…

 3. 8 май 2008 @ 19:12

  Обърнете внимание, че кметът Борисов вече дори и не говори на поданиците от първо лице. Едно време по тия съобщения пишеше „Нареждам…“, а сега кметът просто „Нарежда…“

  Няма интимност така, някакси…

 4. 8 май 2008 @ 19:46

  По-добре да бяха пуснали общинския глашатай по площадите :).

 5. 100lv #
  8 май 2008 @ 23:54

  Това го преживях по най-неприятния начин. Офисът ми се намира на Съборна. Преди празниците ни бяха предупредили, че на 29-ти и 30-ти Април ще се ремонтира улицата и да я освободим от колите (а фирмата ни има няколко места – служебен абонамент на тази улица). Предупреждените дойде – като беше оставен лист с наредбата на кмета на общината при охраната една седмица по-рано. Каква беше изненадата ми днес отивайки към офиса, че улица Съборна е затворена. Когато казах, на полицаите, че имам парко място на улицата, за което фирмата плаща доста пари, те ми казаха, че по принцип не може, но те ще са „добри“ и няма да ми напишат акт, а само „паякът“ ще ми вдигне колата. За което аз разбира се накрая ще трябва да си плате (+ такситата, които ще ми трябват докато обиколя паркингите за да си я намеря). И че всъщност имало разлепени подобни на тази от снимката обяви на почти всяка сграда. Ами то аз ако почна да чета всяка парцелива (защото точно така изглеждаха) хартийка залепена на всяка стена – ами то никога няма да стигна на работа (или където и да било другате).
  Ама както се казва – ДА ЖИВЕЕ БОЙКО БОРИСОВ, ПРЕМИЕРА, ПРЕЗИДЕНТА, МИНИСТРИТЕ и свеки друг който сме избрали за да издевателства над нас.
  И накрая да не забравя да кажа – голяма част от улиците, които в момента се ремонтират, не са толкова трагични колкото много други от околните. За справка – Цар Асен и Христо Белчев където минава половината от трафика, който преди минаваше по Витошка!!!

 6. 100lv #
  9 май 2008 @ 9:39

  Темата и днес продължава.
  Отивайки на работа се опитвам да направя десен завой от Патриарха по ул. Цар Асен. 10м преди кръстовището има табела: „Ул. Цар Асен в ремонт“. Само дето се оказва, че улицата си е отворена и ремонт не се е и доближавал до нея (съдя по състоянието на дупките, които се чувстват прекасно, а не по фактурите, които плаща общината). Минавам по нея. След това решавам да завия надясно по ул. Парчевич. Стигам до бул. Витошка и нова изненада – От Витошка – ул. Парчевич е затворена. Да де, ама аз съм на еднопосочна улица с 3 знака забранено влизането, няколко коли зад мен. Но има светлина в тунела – осреща седи КАТ-аджия. Застоявам се няколко минути с идеята, че той ще се опита да ме насочи кой знак да „счупя“, само дето той седи и гледа много интелигентно и не дава никакви признаци на съпричастност. Ами така де – той е там да изкарва пари, а не да помага на гражданите и без друго заплатата дето те му я плащат е прекалено мизерна за да се занимава с тях. Накрая реших кой знак все пак ще наруша и щастлив, че скоро ще си стигна до офиса продължавам. Да, да, ама не както казваше популярния в близкото минало телевизионен водещ – Петко Бучаров. Стигам до офиса и нова изненада (що ли пък да е чак изенанда). Съборна продължава да е затворена. Спирам колата пред табелите „Забранено влизането“ и отивам да проверя какво пише на хвърчащото листче закачено на стената близо до офиса. Ами пише, че улицата ще е затворена от 7:00ч на 7.4.2008 до 21:00ч на 8.4.2008. Опаааа. Тук спомените се пораздвижиха. Ами че то на 7-ми улицата си беше напълно отворена. Да ама днес ме 9-ти?!?! Явно някой има правото да си командва, кой коя улица да затваря когато си иска. Със и без заповед на кмет и други местни власти. Тегля им на предишните една наум и решавам да си търся паркинг. След „кратно“ обикаляне решавам да се паркирам на паркинга на Булбанк. И тук ме чака поредната изненада. От днес вече не може да се прави ляв завой от Мария Луйза към Тодор Александров. Просто се чудя, защо не вземем да я закрием тази държава, и без друго въобще не функционира и да спрем с мъчението и за нас и за всички политици.

 7. dragi mi smehurko #
  9 май 2008 @ 10:59

  100lv, открий си блог :))

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS