Първите ми спомени ми за храна от Мимас датират от 1996. Едно от местата, което – слава богу – остава непроменено в София.

Всяко маркетингово напъване от тяхна страна изглежда странно (кой яде „среден“ дюнер?), още по-странно е ако веригата реши да се разширява и да предлага паркоместа.

Мимас е и важен икономически показател.

Дано продължават да правят това, което правят все така добре.

Най-добрият фаст-фууд в София.

Коментари

 1. 13 януари 2011 @ 11:30

  Много отдавна са минали покрай „най-добрия“.

 2. 13 януари 2011 @ 11:35

  Магдалина,

  бъди конструктивна, кой е най-добрият?

 3. Ole! #
  13 януари 2011 @ 11:43

  И аз не мисля, че е най-добрият. особено след като съм виждал как потта на арабите неволно подправя дюнера. Софийските гироси не са лоши, софийската баница – тоже. Иначе някой да е пробвал Домино’с?

 4. 13 януари 2011 @ 12:13

  Домино’с е мейнстрийм пицария, глобален играч, нямат нищо общо с дюнери. Мимас са си Мимас – обичани и мразени, но само там ми дават фалафели безплатно и на телешкия дюнер има яко магданоз! Респект :Д

 5. 13 януари 2011 @ 12:24

  За мен най-вкусни са тези на Шишман, в частта между Вазов и Аксаков, забравих как се казват.

  Ако говорим за фаст фууд изобщо, не само арабски – македонските бургери на Манджа Стрийт в Студенстки, където питките са домашни, приготвени от тях, има мариновани телешки пържолки, ущипци и така нататък.

  Мимас беше ок, а и вероятно са единствените, които предлагат телешки дюнер (във втория, на ъгъла на Любен Каравелов), обаче често попадах на студени фелафели, суджуто и ростото са в питки, а не в хобз и разни други дребни неща.

  Всъщност всичко е въпрос на вкус, просто за мен има доста по-вкусни места от Мимас.

 6. Силвия #
  13 януари 2011 @ 12:31

  @Radar – ако искаш безплатни фалафели може да пробваш Twister – ще ти станат любими.
  Иначе Еленко, може да не се заяждаш – това че някой е едни гърди пред другите не означава, че е достатъчно добър за суперлативи.

  Все пак – аз бих предложила Twister на Сливница и Хр. Ботев – определено са ми най-вкусни, въпреки че например пиците им не са ми по вкуса.

  В заведението на Македонската къща в Студентски (до Зимния) правят най-добрия фаст-фууд който съм яла. Страх ме е обаче, че скоро ще се развалят и ще станат популярни и безвкусни.

  П.П. „Шат!“ е яко, когато си в пети клас и го видиш за първи път.

 7. 13 януари 2011 @ 12:44

  Най-добрият фастфууд в София е Subway :-)

 8. 13 януари 2011 @ 12:50

  Световните вериги не се броят.

 9. Gert #
  13 януари 2011 @ 14:24

  Не на „Мимас“ на Попа! Измамници са! Или поне касиерките, които работят там!

  По принцип рядко посещавам подобни места за хранене. Предпочитам да си готвя сам или да ходя на места, където храната се пипа с ръкавици и хората, работещи там са почтени. „Мимас“ на Попа не е от тях.

  Лятото реших да влезна, за да си взема нещо за ядене. Вегетарианско, по възможност. Беше просто последен изход и наистина нямаше накъде.

  На касата подадох 50 лева за фалафел. След десет секунди ровене из банкнотите, касиерката ми подава касова бележка и ресто до 20 лева. Когато и казах, че съм и дал 50 лева, тя започна да твърди, че това не е така, да повишава тон и т.н.

  Над касата има камера. Казах и, че искам да видя записа. Тя каза, че записите се правели в някакъв апартамент в Младост или нещо подобно. Отидох и казах на единия от двамата араби какво се е случило. Той говори малко с касиерката, като тя упорито продължаваше да твърди, че съм и дал 20 лева.

  Арабинът се качи на втория етаж и стоя там известно време. След пет минути отново се появи и слизайки погледна касиерката с най-кръвнишкия поглед, който някога съм виждал. Каза и да ми върне ресто до 50 лева. Аз обаче настоях да ми нулира и поръчката ми и да ми върне всички пари. Оттогава не съм стъпвал там. Който иска нека се прехласва по храната им, но за мен случаят е показателен като цяло. Смятам, че успях да разубедя поне петима приятели да не ходят там.

  След няколко месеца минавах покрай „Мимас“ и хвърлих един поглед вътре. Касиерката, която се опита да ме измами все още беше на работа.

  Съжалявам, че не мога да бъда градивен и да предложа по-добро място от „Мимас“ на Попа. Като място за бързо хранене съм доволен отгироса под моста на НДК. Както казах вече – отговаря на двете условия – работят с ръкавици и са приветливи с клиентите. Също така и новата мексиканска фастфуд храна, на мястото на 703.

 10. jmudinho #
  13 януари 2011 @ 14:25

  защо да не се броят – събуей си е класа отгоре при всички положения :)
  иначе навремето пиратските бургери до мимас на попа бяха най-добрия бг фастфууд, но вече не стават.
  ако си говорим за традиционна храна – софийска баница на иван асен след бфс е просто безспорният победител.

 11. jmudinho #
  13 януари 2011 @ 14:28

  ааааа, мой пропукс – такерията на шишман е номер 1 всъщност.

 12. 13 януари 2011 @ 14:37

  Да, един плюс за Такерията и Супа Стар, а световните не ги броя, защото те са друга бира. От тях номер 1 ми е Бъргър Книг.
  Свестни кебапчета да си ги разнасяш няма.

 13. билката #
  13 януари 2011 @ 14:42

  На мен от години са ми били най-вкусни дюнерите и суджу-то на онова място (забравих му името) до Френския култ.център, на ул. В.Левски, току до пл.Славейков. На горния етаж имаше и ресторантче, там не съм се качвала. От 12-на г. не работя близо до Славейков, но колкото пъти се озова там, все отскачам да си купя нещо. Допреди 3-4 години жената на касата все още ме помнеше и ме поздравяваше като стар приятел :)

 14. 13 януари 2011 @ 15:47

  легендарни

 15. 13 януари 2011 @ 15:52

  От Бъргър кинг в дъ мол преди няколко дни се продрискахме и двамата с приятелката ми.

  Мимас на Графа съм ги виждал как разсипаха питки за хамбургери на земята, след което с бързи движения събраха питките в общата каса с неразсипаните хлебчета. От тогава почнах да ходя в другия Мимас и да не ям хамбургери:)

  Събуей просто ги разбива, няма база за сравнение :)

 16. jmudinho #
  13 януари 2011 @ 15:59

  а някой да има инфо защо нордзее в софия е по-скъпо от нордзее в германия? да не ти правят свирка докато си ядеш супата?

 17. 13 януари 2011 @ 16:07

  @Силвия:
  мерси за инфото, сега вече никога няма да огладнея :) (а и ще спестя някой лев). Отивам да им правя мили очички.

 18. mumintrol #
  13 януари 2011 @ 16:08

  Турският дюнер на Цар Симеон при Женския пазар.
  Телешки, добре опечен. В питка, прясно изпечена на пещ. С магданоз и зарзават. Струва 3 лв и можеш да обядваш с 1 бр.

 19. 13 януари 2011 @ 19:09

  Това наистина е едно от местата, които винаги посещавам когато съм в София. А пазарният маркетинг си казва думата (хората искат паркоместа – ето ви паркоместа).

 20. соска #
  13 януари 2011 @ 21:39

  еленко се изкара ебемти разбирача, то не беха пици по морето, то не беха баничарници и като за финал мимас е най-доброто.. ма ти луд ли си бе, още когато плъзна слуха за спермата мимаса толко западна, по гадни неща от там със сигурност няма! всеки един друг такъв шит е определено по-добър, дебата е малоумен!

 21. 13 януари 2011 @ 23:50

  Иван Асен до БФС. Там по едно време любим ми беше пилешкия тост, бургерите им също са добри и суджуто е вкусно и шиша е силен. Определено ги предпочитам пред Мимас, където ходя само за телешки дюнер. До Влайкова пък е легендарната пекарна, където и до днес по 20 души висят на опашка.

 22. 14 януари 2011 @ 9:41

  +1 за телешкия с магданозено турбо!

 23. Gavril #
  14 януари 2011 @ 11:04

  Мимас са най-добрия дюнер, защо е трябва за всяко нещо да се хаби бандуит? Изгрев, залез, гравитация, 2+2 е 4, някой неща просто не се доказват. Дийл уид ит.

 24. Милен #
  14 януари 2011 @ 13:55

  Още един глас за Subway, като най-добрия фаст/джънк фууд в София. Мимас не струват.

  По Руския първи канал в едно предаване бяха правили изследвания на местните дюнери (там им казват шаурма), и се оказа, че всички без изключение бъкат от коли и други вредни бактерии. Докато в храната приготвена в световните вериги за фаст-фууд, вредни бактерии не бяха открити, защото там хигиенните норми се спазват. Това не я прави по-здавословна, но поне не е откровено отровна. В дюнерджийниците в София не работят по-хигиенично от тези в Москва, така че и тук резултатите е много вероятно да са подобни.

  Пък шаурма в Москва редовно се прави по следния начин – замразените пилета от супермаркетите на които им изтича срока на годност първо отиват за пиле на грил. Киснат се в марина и подправки за да се убие лошата миризма. В по-тежки случаи се киснат направо в разтвор от калиев перманганат, който убива всякаква миризма на развалено и част от вредните бактерии, но далеч не всички. След това ако до 24 часа пилетата на грил не бъдат продадени, месото отива за дюнери. Преди това пак може да мине процедурата по обезмирисяване и „обеззарзяване“.

 25. Gavril #
  14 януари 2011 @ 14:16

  Щом гласуваме, един глас за следното:
  Събуей имат два вкуса на сандвичите си, замаскирани под изобилие от опции да си сглобиш сандвич:
  Вкус 1 – Кюфтенца със сос
  Вкус 2 – Всичко останало независимо в какво количество и комбинация.

  Как сте решили, че това е най-добрия джънк, ЕЛЕ пък в София не зная. Или вие не знаете…

 26. Ваня #
  14 януари 2011 @ 15:07

  Абсолютно подкрепям Еленко! Най-добрите и най-качествените! Няма продукт, който да не ми харесал!

 27. С. #
  14 януари 2011 @ 17:01

  Мимас и за мен са най-добрите фаст-фууд! С уговорката, че там истински си струват суджу-то и картофките. На Шишман дюнерът е по-добър, а до Френския културен институт фалафелът е добър и също така имат страхотни салати.

  Имаше една седмицаминалата година, в която на всички клиенти издаваха касови бележки за 0 лева, а на ръка записваха какво си платил. Беше ми неприятно, но отмина. Иначе не са се опитвали да ме лъжат касиерките. Ще се радвам да ги проверяват по-често от ХЕИ, но засега случката от Москва не доказва нищо за дюнерджийниците в София.

 28. 14 януари 2011 @ 20:29

  На най-далечната провинциална гара в Дойчланд можеш да си купиш по-добра бърза храна от най-добрата в София. От там и произлизат всички тия коментари тук, просто у нас е така, опитайте „странджанкките“ на гара Бургас и повече никога няма да си дадете парите за никаква бърза храна у нас.

 29. 15 януари 2011 @ 3:11

  И аз те подкрепям напълно. В Subway не съм хапвал в София никога, така че не мога да го оценя, ама винаги като съм в къщи гледам да ям неща дето не мога да ям на запад и определено дюнерите от Мимас са ми фаворит. И определено смятам, че почти няма западен дюнер, който да се опира на най-скапаните дюнери в София.

 30. Веско #
  16 януари 2011 @ 9:47

  ммммМимас – най-вкусната майонеза върху хамбургер и единствен по рода си тост с телешко месо.

 31. sylt #
  4 октомври 2011 @ 18:53

  Жалко е че за някои хора Мимас е най-вкусният streetfood в София. Мимас е Макдоналдс-дюнер. Пълен боклук. Никъде по света не съм ял толкова лош дюнер. Това е така, защото нивото на храната по заведенията е плашещо. Общото ниво на вкуса е под нулата. Съответно и streetfood-а е там. У нас няма пица на парче, която да става за ядене, баничките са с извара, кебапчетата са 70% лой и 30% кучешко месо и т.н.

 32. ДеНиро #
  4 ноември 2011 @ 5:44

  Бях един От първите, които „Мимас“ допуснаха да работят в кухнята. Направих достатъчно стаж и съм им признателен за лоялността и честността им на работното ми място. Сега след около 15 години четя коментари От всякакъв чернохуморен тип, с което не съм съгласен. Направете си сметка за толкова време на пазара и скоростта на продажбите в час, това не е случайно, нали? Просто са като всеки един От нас, но Малко превишени в работата си и я вършат с желание. Благодарение на тях сега съм постигнал достатъчно за да си печеля хляба. Пожелавам им да поддържат ритъма, а на другите да се стегнат по местата си и да оставят коментарите си на компетентни хора.

 33. цено #
  28 юли 2013 @ 13:46

  Не знам за фаст-фууд преди харесвах аладин и най вече порцията дюнер.Сега идея нямам кое е добре и кое не защото няма утвърдени,пример Масис в Люлин-не Мимас а Масис ми какво да ви кажа един път дюнера е чук един път със сурови картофи.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS