Колко е ефективно срещу паяци – нямам идея, но е странно да се разхождаш в центъра сред коли, украсени с лични данни, които показват, че собственика живее наблизо и че тази кола уж не трябва да се вдига.

Малко е недемократично къща в центъра да осигурява и паркомясто.

Коментари

 1. 9 септември 2008 @ 17:27

  Е, вече въведоха стикери за паркиране в центъра – но само ако имаш постоянен адрес имаш право да платиш 70-на лв за година право да паркираш в рамките на две пресечки.

  Ако си на временен адрес – т.е. наемател, за мен просто трябва да си направиш преценката дали искаш да живееш наистина в центъра. Да мрънкаш, че няма къде да си паркираш колата е все едно да мрънкаш, че наемите там са по-високи (както пишеше в едни коментар по темата).

 2. 9 септември 2008 @ 17:27

  Прав си!

  По-демократично е всичко да е ‘синя зона’, парите от която да потъват незнайно къде, само не и за инфраструктура.

  А па тия тарикати дето са толкова отворени, че да имат парите (и нервите) да живеят в центъра и нямат гараж ще плащат по 8 лв. на ден, за да си държат колата пред тях, нали са много отворени…

 3. 9 септември 2008 @ 17:45

  Същото мрънкане беше и за преобразуването на „Женския пазар“ – един нормален по цени пазар си имали в Центъра, и искали да им го отнемат. Трябвало да купуват сега безбожно скъпите по магазините из квартала.

  На който му е скъпо, сменя квартала, нали така?

 4. 9 септември 2008 @ 17:57

  Имах по-високо мнение за влизащите в този блог.

 5. Nerdboy #
  10 септември 2008 @ 9:48

  Sunder, опасявам се че ще ти смъкна мнението още надолу. Да живееш в центъра на столицата е безумно скъпа авантюра, която няма как да е по джоба на всеки. Това е.

 6. 10 септември 2008 @ 10:57

  Вярно е, но голяма част от кореняци софиянци не живеят в центъра откакто цените станаха безумни а от доста по-дълго.
  Просто ми се вижда детинско и безплодно да се дърлим от типа на „тия от центъра са скапаняци“ и т.н.
  И какво? В женския пазар ходят само хора от центъра ли?
  Коментарите по- горе са като от нюз.бг и днес.бг….

 7. kyky #
  10 септември 2008 @ 13:40

  „Малко е недемократично къща в центъра да осигурява и паркомясто.“
  Не съм си говорил с демокрацията по въпроса, но го намирам за повече от логично да можеш да паркираш безплатно пред собствения си дом.
  Наемите в центъра са нереални, също колкото и бентлитата по улиците, но ако имаш там собственост, то не мога да се сетя в какво се изразява „безумно скъпата авантюра“.

 8. Nerdboy #
  10 септември 2008 @ 14:31

  Куку, нека те подсетя тогава – ако имаш скъпа собственост и тя не отговаря на доходите ти, значи няма как да я поддържаш. Да не говорим за текущи разходи като пазаруване в кварталния магазин или паркиране – товъ също е скъпо.

 9. Nerdboy #
  10 септември 2008 @ 14:35

  В продължение на горното, и като отворихме темата за бентлитата: няма смисъл да си изтръскаш бюджета до дупка и да си купиш бентли, само за да се окаже после че не можеш да му плащаш бензина, а ако счупи фар фалираш… Та така и с жилището в центъра. У нас обаче всеки гледа да си надскочи стандарта. Ще си купи ново БМВ, ако ще и да трябва да му слага газова уредба…

 10. 10 септември 2008 @ 15:22

  Нърд, в какво се изразява поддържката на един апартамент за 200,000 евро в центъра.
  Щото това е 100кв. апартамент в централната част, който става тамън за семейство от 3ма. За 4 вече е тясно.

 11. 10 септември 2008 @ 15:41

  подземни паркинги на 5 нива като във всяка нормална държава

 12. kyky #
  10 септември 2008 @ 16:49

  Nerdboy, жилищата не са автомобили. Не ги сменяш на 5 години и не им купуваш бензин всеки ден. В какво точно се изразява разликата в поддръжката на един апартамент в различните квартали? Нека приемем, че не си бандит и не ти трябва видеонаблюдение и портиер/бодигард. Кварталните магазини в центъра са със същите цени като в Младост, а и без това хората все повече пазаруват в супермаркетите.

 13. dragi mi smehurko #
  10 септември 2008 @ 17:02

  еленко, докато беше във варна да беше забелязал, как закона „имам си магазин => имам си 2 паркоместа“ важи навсякъде из града… върви им обяснявай на онез келеши, че нямат право да слагат туби или да ти спускат гумите и т.н.

 14. Nerdboy #
  17 септември 2008 @ 15:41

  Леко е тъпо да се връщам в стара дискусия, но сега видях че имам отговори и ме засърбя.

  Пичове, купете си апартамент и ще разберете в какво се изразява поддържката. На теория нищо не струва. На практика всяка година даваш 1-2 брутни заплати, зависи какви са ти мебелите, настилките, мазилките, уредите и т.н. Ако апартамента е средно голям и добре обзаведен, със заплата от 2000 лв. си мъртъв. Ако е добре обзаведен и си говорим за стара сграда в центъра… и господ не може да ти помогне.

  Кварталните магазини в центъра не са на същите цени като в Младост. Съжалявам.

 15. Nerdboy #
  17 септември 2008 @ 15:48

  А, и още нещо – ако данък сгради започне да се изчислява по горе-долу реалистични цени на имота, а това може да се случи, има ли смисъл да обяснявам…

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS