Сутринта прекарах над 2 часа с новия брой на Капитал, където има изключително добри текстове.

Обърнете внимание на темата на броя за проблемите на полицията, представянето на новите таланти в ДСБ (най-добрият български политически портрет, който съм чел – дано представят така и другите партии); и не на последно място – как леко провинени затворници тихомълком почистват столицата.

Освен това, вестникът се продава с Дзифт за 6,50 лв още няколко седмици, което си е и DVD премиера за филма. Още не съм гледал този филм, но май следващата събота ще си го купя.

Извън категорията "изключително добри текстове", моя милост бе помолен от Капитал Light да се включи с текст към тяхната тема на броя за часът на Земята. (Който е различен от Денят на Земята – 22 април; иди че ги разбери.) Самото есе съдържа обичайната ми скептичност и Vorsprung durch Technik надежди, та посетителите на eenk.com едва ли ще открият нова информация.

Коментари

 1. MG #
  21 март 2009 @ 17:54

  Капитал напоследък е крайно затъпял и доскучал.
  Извинявам се за мнението, но е под очакванията ми, или по-скоро на спомените ми.

  Иначе статията е ок. Има нужда от различни гледни точки по темата.

 2. 21 март 2009 @ 20:40

  Еленко,колко седмици ще се продава с филма?

 3. 21 март 2009 @ 22:34

  И на мен ми е интересно докога ще е с филма, макар че ще опитам да го открия още утре. Бях настроил todo (да ми напомни да си го купя днес, заради Дзифт), но ме хвана извън София и нямах физическата възможност.

 4. 22 март 2009 @ 1:50

  До 4-ти април по сергиите. Иначе може да си го поръчате оттук за 7 лева:

  http://www.economedia.bg/zift.php

 5. 22 март 2009 @ 8:11

  Аз си купих вчера Капитал с „Дзифт“. Филмът е добър. И в Капитал има доста интересни текстове. Има голямо интервю с Миков, ама не от онези интервюта като в „Труд“ или „24 часа“. Има статия за Рибново.

 6. 22 март 2009 @ 11:44

  Текстът ти в Лайта е супер!

 7. 22 март 2009 @ 16:15

  Абе кво значи Vorsprung durch Technik че такиви глупендери като мене баш не знаат? Тава е на некъв чужбински език сигурно?

 8. 22 март 2009 @ 16:43

  Vorsprung durch Technik e Чрез технология към прогрес. Но в еко-скептичната си статия Еленко пропуска основен момент. Технологичният напредък често се случва заради масивни държавни грантове – интернет, джипиес, от тефлона до всичко космическо са започнали по държавна поръчка. Днес имаме нужда от зелени технологии от мащаби, които не са по силите на комерсиална лаборатория или на R&D отдела на затънала в кризата компания. За да се случат тези технология, държавите трябва да инвестират в разработването им. А за да го поискат политиците, първо трябва да го поискат избирателите.

  Та зелените групи във фейсбук и подписите на мейлите ще добият смисъл, ако се трансформират в зелено гласуване по избори. Което се надявам да се случва – иначе Еленко печели.

 9. 22 март 2009 @ 22:36

  Еленко, каква ти е връзката с Ауди, че им ползваш девиза, да не правиш скрита реклама ;)

  http://en.wikipedia.org/wiki/Vorsprung_durch_Technik

 10. Sv. #
  22 март 2009 @ 23:47

  И аз днес прекарах 2 часа над новия Капитал. Статията за полицията беше много добра. Но, статията за новите лица в ДСБ ме подразни изключително много. От нея лъхаше на неприятен снобизъм. Особено с това надцакване на тема кой колко по на пъпа на София е изкарал детството си. Ако това е толкова важно за новите лица, колкото за журналистите на Капитал, много жалко. Предвзето и повърхностно.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS