Manastirski L!VD apartments! (Oт създателите на BLVD residence.)

Не спирам да се възхищавам на плама, с който промо сайтовете за новите комплекси продължават да описват София като рай за живеене.

Не разбраха ли всички, че в София няма:

– добро място за живеене за вас и вашето семейство

– добре асфалтирани улици

– отлична инфраструктура

– комуникативни локации

– престижни квартали

– облагородени междублокови пространства

– пропърти мениджмънт

– висококачествено строителство

– модерна архитектура

Всички обяви третират хората сякаш никой никога не е идвал насам.

Коментари

 1. Sasko #
  31 март 2009 @ 14:08

  Наистина е жалко че например лозенец се води най-престижния квартал.

  В софия има комуникативни локации, само че при тях проблема е шума от трамваите.

 2. 31 март 2009 @ 14:47

  Ми то тези обяви са за хора, които за сефте минават оттук или за сефте живеят в град :)

 3. 31 март 2009 @ 15:01

  лозенец одавна не е най-луксозен. най-скъпо е в исток, следва яворов, редута и след това лозенец. просто го презастроиха..

 4. 31 март 2009 @ 15:11

  А бабиното кисело мляко баба ти ли го прави?

 5. 31 март 2009 @ 15:30

  AdSense под постинга as usual e адекватен:
  Продайте имота си с нас
  Агенция „Лукс Имоти“ работи за вас. Продайте бързо и на добра цена!
  www.*********.bg

 6. vasko #
  31 март 2009 @ 16:11

  абе честно казано тук-таме има сгради, които минават за модерна архитектура.

  освен това примерно моето жилище има адекватна канализация, водоснабдяване и топлофикация, надеждно електричество, бърз и надежден интернет – това не минава ли за отлична инфраструктура. или трябва да има нещо отгоре?

 7. Tarambuka3500 #
  31 март 2009 @ 16:30

  @ vasko
  ами -> не
  явно ен си ги схванал съвсем нещата :)

 8. Tarambuka3500 #
  31 март 2009 @ 16:33

  ха, направих си труда да погледна къде аджеба са тези хАпартмани…
  е те ТАМкакво е, майка плаче…

 9. 31 март 2009 @ 17:15

  @ vasko
  Към „отлична инфраструктура“ влизат пътища, развит градски и междуградски транспорт, лесно достигане на автогари, жп гари, летище, 100% паркингово покритие, перспективи за газификация, флексибилност и възможност на тази инфраструктура да поема бързо увеличващото се население.

  Иначе за „модерната архитектура“ си прав, че се появява тук-там, но не и другите неща, изброени в поста.

 10. Maria #
  31 март 2009 @ 17:40

  на сайтето на Булеварда има лайв камера, която е полезна да следиш до къде е задръстването по Мадрид и Подуене (ако този участък от града изобщо те засяга).

  в общи линии поне сайтовете на някои от проектите в града не са толкова безполезни, колкото амбициите на инвеститорите им.

 11. 31 март 2009 @ 18:03

  аз пък живея в сграда от 30-те години и съм говолен. Няма шум, автомобили, няма високи блокове около мен и през зимата е топло, понеже станите са истински.

 12. 31 март 2009 @ 18:39

  те така некои хора се лъжат лесно… и онези мениджърите си викат – деейб, мн сум пЬечен язе :)

 13. Gastly #
  31 март 2009 @ 19:20

  Еленко, в моя квартал има всички неща, които си изброил…
  плюс още няколко.

 14. 31 март 2009 @ 20:51

  Но сигурно пиете повече :)

 15. 31 март 2009 @ 20:53

  Или! Го пазите в тайно общество, за да не могат такива като нас да го научат и да дойдат да живеят там.

 16. Gastly #
  31 март 2009 @ 21:25

  Какво имаш предвид под „сигурно пиете повече „…
  Не сме някво общество от пияници, които виждат света през дъното на чашката :D
  И в интерес на истината, квартала е малко известен – Бели брези. Ако се интересуваш, ще ти разясня по-подробно за него някой път. :P
  Сега излизам да пия. Ама културно! :D

 17. 31 март 2009 @ 22:35

  там не станаха ли няколко показни разстрела? това ли е +?

 18. Badger #
  31 март 2009 @ 22:58

  „Инфраструктурата около комплекса ще бъде напълно изградена след завършването на строителните работи, в това число асфалтиране на улиците, изграждане на тротоари, облагородяване на междублоковите пространства…“

  И друг път съм чувал такива обещания. Остава да се намери един строител в София който да ги спази. _Особено_ ако става дума за кв. „М. ливади“

 19. Sabina_ #
  31 март 2009 @ 22:58

  хаха

 20. Badger #
  31 март 2009 @ 23:13

  Kой велик български архитект е сложил спалня точно до асансьорната шахта?
  И балконченца, на които има място колкото да се усмихнеш.

 21. kyky #
  1 април 2009 @ 2:06

  хехе, ми то това с Аудито А4 си е пословична изцепка. написал си го, значи това си искал да кажеш.

 22. 1 април 2009 @ 2:39

  Ако инфраструктурата на Белите брези беше отлична, всички щяха да ходят с градски транспорт на работа и нямаше да имат нужда от Аудита А4 и черни джипове. Качеството на всичко, строено след 2000 година е плачевно – до 2002 нямаше изисквания дори за топлоизолация на бетона, да не говорим за други елементарни строителни изисквания. А камери има по-специално на един блок на ул. Лерин (мисля), където живееше Ахмед Доган. Иначе безспорно Белите брези, Изгрев, Яворов, Изток, Борово са между най-добрите места в София. Но все още далеч от истината.

 23. Gastly #
  1 април 2009 @ 1:04

  @skarf_ace – Разстрел имаше само един и то преди бая години. А в заведението пред, което стана, сега ходя всяка седмица без да се страхувам за живота си, казвам ти… :P

  Плюс е, че няма престъпност, което може и да се дължи не това, че квартала е пълен с черни джипове и лимузини. Но това определено не значи, че всички са мутри. Самият аз карам такава кола.
  Плюс на квартала е, че е подреден. Всеки блок има подземен гараж и допълнително гаражи в задните дворове. Проблеми с паркирането няма. Улиците са добре асфалтирани, в целия квартал има само две улички, които са в ужасно състояние, но там все още няма построени блокове. Практиката тук е, че като се построи блок се оправя улицата пред него и се засаждат дървета. Инфраструктурата е отлична – електрифициране, газифициране(възможно), интернет(в блока ми има безплатен WiFi, да не говорим, че повечето кабели минават под земята). На 5 метра от границата на квартала минават трамваи, тролеи, автобуси и маршрутки, водещи до всяка точка на София.
  Под престижен квартал не знам какво точно разбират хората, но примерно, тук няма бедни хора, пияници в квартални баничарници или събиращи по кофите ромски субекти, а нормалния жител на квартала кара кола от рода на Ауди А4. Облагородени междублокови пространства има и то прекрасни. Игрищата са с изкуствени настилки, а паркчетата са със здрави пейки и кошчета, където съвсем спокойно можеш да си прекараш деня. Камери има на почти всеки блок, позволявайки ти да си оставиш колата отключена или детето да играе безнадзорно. Пропърти мениджмънт – охрана на входовете, чистота и контрол. 90 % от блоковете са строени след 2000 година, като качеството им е отлично, смея да твърдя. Между другото, две от спалните ми са до асансьорна шахта и дори не може да се разбере, че това е така….

  Може да прозвучах, все едно се хваля или си рекламирам квартала, но просто искам да покажа, че в София ИМА добри места за живеене и с удоволствие ще изживея живота си в Белите брези.

 24. 1 април 2009 @ 1:19

  съгласен! в София със сигурност има много добри места за живеене, за съжаление са на няколко часа път със самолет от града! :D д*ба тоя стандарт дето почва от А4 нагоре и е мерило явно за заможност…и интелект впоследствие…. :D

 25. Gastly #
  1 април 2009 @ 1:21

  Знаех си, че ще ме разберете погрешно ;)

 26. 1 април 2009 @ 9:45

  Ghastly, да не шиткаш апартаменти в ББ :)
  Има много такива места в София, но не са цели квартали а отделни части от квартали.

 27. 1 април 2009 @ 9:50

  Развесели ме изказването, че нямало престъпност в белите брези. Имам приятели там, в луксозна кооперацийка с лъскави мраморни фоайета и заключващ се вход – почти няма апартамент, който да не е бил обиран, а някои – по два пъти. Разказваха, че положението в съседни кооперации с портиер било подобно.

 28. MG #
  1 април 2009 @ 9:52

  В Яворов има невероятни проблеми с паркирането, в момента детските площадки са превърнати в „паркинзи и гаражи“, а градинките са кални и боклучави. Между това, което беше в детството ми и сега разликата е огромна, без да броим, че блоковете са стари и част от тях се цепят. Голям минус за целия квартал.

  Аз съм що-годе доволна от Кривата река, забалежките ми са: застрелват прокурори от време на време, никога не мият улиците, скоро ще паркират и върху главата ми.

  Но всички реклами са пълен булшит, в София няма прилично място за живеене, а и където и да живееш, не можеш да се придвижиш до друга точка без задръствания или проблеми с градския транспорт.

 29. kyky #
  1 април 2009 @ 10:56

  Има ако не квартали, то поне карета от улици строени преди войната по немски образец и с немски материали. Например около Докторската градина има такива места. По-добро място в София не се сещам. Вярно транспорта навсякъде ще е проблем, но оттам голяма част на града е достъпна пеша или с колело.

 30. Стенли #
  1 април 2009 @ 11:03

  @Gastly: че то аз същото мога да го кажа за Овча Купел. Места за паркиране колко щеш. Сега, няма да ти е точно пред входа, но няма и да е на километър от него. Почти никой не кара хубави коли, но почти всички карат тунинговани. Да не говорим за съседния вход, в който половината бачкат по някакви сервизи. Пред входа ми спира червен Ford Mustang и 3 невзрачно изглеждащи коли, които могат да скъсат на светофар всяко уващаващо себе си Порше (и 300 метра по-късно да се разпаднат на съставните си части). Срещу квартала има огромна поляна, която скоро няма да бъде застроена, защото кой би искал да строи в цигансктана, пардон ромската махала. Колата може да си я оставиш както си искаш – все едно ако решат да ти я откраднат спасение няма. А случи ли се – всички знаят кого да питат, че да си я върнат. Градския транспорт сутрин си го хващаш не претъпкан, защото то е така от крайни спирки :) Когато в София имаше проблем с боклука, в Овча Купел нямаше (напълно сериозно). Ако спрат водата се качваш 3-4 километра и си наточваш минерална. Когато президентът на щатите идва не затварят нито една улица. И НЛО да кацне няма да се разбере. А, да – има и университет. Блоковете са на по 20 години. Достатъчно време живущите да засадят плодови дръвчета и лози. Пред моя вход е като Джунгла. Пред съседния има праскова. Във входа си имам 3 Wi-Fi. На 2 от тях паролата е *user_name*123.
  Дали ще живея още дълго в този прекрасен квартал – don’t think so :)

 31. 1 април 2009 @ 15:07

  Докторската, ако имаш гараж, също ул. Оборище в по-голямата си част, Султан Тепе, Русалка изобщо цялото каре е добро, минус паркирането.

 32. vasko #
  1 април 2009 @ 17:31

  не мога да разбера какво всички се оплакват за паркирането.
  при положение, че една кола струва 20 хиляди лева и нагоре, а не толкова отдавна имаше гаражи за по толкова.

 33. 1 април 2009 @ 23:52

  Принципно си напълно прав, само че този род съкращения етимологично произлизат от серията мобилни телефони на Motorola – RAZR, SLVR, ROKR и т.н. От тях започна цялата главнобуквена-съкратено-изписаност. Не е от flickr ако за тях си мислиш :)

 34. 2 април 2009 @ 10:58

  :) аз в Русито съм си добре ве
  имам си блок на 50 м от ЖП и Автогарата на 40 м от спирка на градския транспорт имам си и паркинг . а кола си нямам но кво от туи :) некои ден щъ си купя .. а до тогава с колелото си житкам за 7 мин слизам до центъра кадето ми е офиса . вифита има в целиа град нали са хвалиха преди време, че Руси е 1вият вифнат град.
  Има цигани на близо до нас но пак те са кротки Била си имаме наблизо само на некви си 500 м
  ае вси4ки към Руси ко седите там и са оплаквате

 35. 2 април 2009 @ 11:02

  П.С и прекрасна гледка си имам от балкона .. залез над дунава а от другия гледката е към ТВ кулата ..

 36. 3 април 2009 @ 21:00

  Има и такива места, където всичко е наред и има облагородени междублокови пространства.. Такива някакви снобски комплекси, но там пък си като в балонче с други идиоти и като излезнеш навън се стряскаш

 37. 10 октомври 2009 @ 13:29

  Интерестно человек пишет,хорошо провел свободное время за оригинальной статьей!Спасибо.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS