Новината от последната седмица е, че Bulgaria Air обжалват спечеленото дело за забавен полет по тяхна вина. Така че отиваме на левел 2 да се бием с босовете в Софийски градски съд. Делото (и обезщетението) ще се проточи още поне година и ще им доведе още разходи.

Междувременно, обжалвах 1 забавен полет от KLM. Попълних формуляр в техния специален сайт за оплаквания и няколко дни по-късно получих телефонно обаждане (на български), писмено извинение и обезщетение. Само с попълването на 1 формуляр. Без да се размотават едни хора 2 години в съд за нещо очевидно и да се напряга и без това веселяшката ни съдебна система.

Излишно е да ви казвам, че с удоволствие ще летя пак с KLM и при друга опция никога не бих избрал Bulgaria Air. Бахти клоуните.

Коментари

 1. nedel40 #
  17 февруари 2015 @ 8:22

  Само където обикновено цените на бг еър са на половина на КЛМ. Освен когато КЛМ имат промоция веднъж в годината. Не съм за ТИМаджиите, но БГ Едър в много отношения са като ниско тарифна компания, за която такива изгъзици са нормални

 2. 26 април 2015 @ 12:43

  И аз съм куче марка и хич не се церемоних с Bulgaria Air. За един полет, за който не ме изчакаха, сигурно са съжалили многократно за последвалата ми битка с тях. След 4-5 месеца упорити битки по емайла, успях да получа 2 х двупосочни безплатни билета по избрана дестинация. Но аз съм безцеремомен към всички и за всичко …

 3. Мариела #
  4 май 2015 @ 12:51

  И нас със сестра ми ни обезщетиха от KLM, макар с отговор след три седмици, за забавянето на багаж с 3 дни, при което прикачените касови бележки с покупки на стойност 311 долара се връщат като чек. Въпреки че нямат ясна политика за забавяне на багаж, всичко завърши човешки с питане и четене в Интернет на форуми. Bulgaria Air .. винаги ненавреме.

 4. Доротея #
  9 юли 2015 @ 23:17

  Аз пък се боря за съсипан куфар от 1 авг 2014. На 18 февр 2015 са ми писали, че ще ми възстановят 100 лева за напълно съсипан куфар (с оригинална цена към 600 лева. Здраве да е, но от 18 февр до днес тия сто лева явно се движат с някаква охлювна скорост…

 5. 27 август 2015 @ 1:09

  С австрийските авиолинии получаваш веднага ваучер за покупка на храна или карта с парично обезщетение веднага след отлагането/ промяната на полета.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS