дпс

(cc) Антония Ташева, която ни пише:

Пращам ти една снимка, която може да ти се стори интересна. Мен лично ме потресе това, което видях в магазина.В делиормана, или това също така леко позабравено североизточно районче на България с преобладаващо турско население софианци изобщо не могат да си представят какво се случва. И аз веяе прибирайки се само за празниците се учудвам на разказите как пиян турчин илиза от дискотека и крещи „мрете гяури…“ Но вчера ме втрещи това , че като отидеш в магазина всичко по едно левче да купиш коледен оподарък на децата ще си вземеш полицейска кола с надпис отгоре ДПС. Дори и това да е руския КАТ (аз лично не знаех, докато не ме светнаха днес), надали деца на по 3-4 години ще им бъде разяснено… Много ми е тъжно, че контраста между София и провинция продължава да се задълбочава и в един момент току виж някоя област тръгнала да се отцепва като Каталуния.

Коментари

 1. 24 декември 2012 @ 11:22

  ДПС е Дорожно-патрульная служба, герба на количките говори, че братята китайци са ги направили за братушките, но някой ги е вкарал и в България. А от миналата година, руската милиция се нарича полиция. Стигавече с тези спекулации.

 2. Георги #
  24 декември 2012 @ 11:31

  Интересно, какъв е този герб? Май не е турски..

 3. Galarad #
  24 декември 2012 @ 13:18

  Страха от отцепване е много глупав. Аз лично с радост бих помахал за сбогом на всички, които искат да останат извън ЕС и да си направят поредната мини държава.

  Никога няма да се случи, хората може би са от друг етнос и вероизповедание, но не са глупави…

 4. 24 декември 2012 @ 15:05

  Герба е на Русия

 5. pan4o #
  24 декември 2012 @ 15:23

  Много е тъжно когато някои автори и „фотографи“ в желанието си да бъдат сензационни, пишат глупости от сорта на „текст под снимка“, а други такива смехотворци им дават арена на глупоста им. Съветвам снимащата да си отвори очите за света извън България ( и на Запад, и на Изток) и да попремисли позицията си, че в София всички СА аристократи, а в провинцията ручаме доматите с колците.

 6. 26 декември 2012 @ 10:26

  “ надали деца на по 3-4 години ще им бъде разяснено“
  Да, и децата на по 3-4 години веднага ще асоциират абревиатурата с нашето ДПС, нали :D
  Човек по герба веднага може да се светне, че не е точно това, което му се струва на пръв поглед, а с едно сърчване открива каква е конспирацията и просто пропуска ситуацията да се изложи.

  http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B0

 7. 27 декември 2012 @ 11:03

  Като човек е провинцията няма да ви казвам, колко глупаво звучи фразата „Много ми е тъжно, че контраста между София и провинция продължава да се задълбочава“.

  Хайде да не обобщаваме цяла България като провинция и „великия“ град София, м? Мога да ви кажа, че само в провинцията се вижда от къде е тръгнал българина преди да стане софианец, а и не може да се сравнява селата със София – по-хубави са. Лично мое мнение, никой не ангажирам. Това че държавата позволява малцинствата в някой райони да взимат превес и прочие е друга работа.

 8. marerittet #
  30 декември 2012 @ 16:08

  Едно на ръка, че някой брилянтен ум е измислил фразата „разликата между София и провинцията“. Изумителното е колко много хора продължават да я използват сляпо, при положение, че Варна не е Монтана, Велико Търново не е Силистра, Пловдив не е Шумен и т.н.

  Да кажеш „разликата между София и провинцията“ е малко по-глупаво от това да кажеш „разликата между Уиндоус и Интернет“.

  Друг въпрос е колко еднопосочно се използва. Никога в документираната история на човечеството завинаги софиянец не е стъпал в конско лайно на Дондуков и възкликнал „значи ебати разликата има между София и провинцията!“.

  И да, това е руският герб и конспирацията е в главата на г-жа/г-ца Ташева, което явно е интересно място, защото освен това там 3-4 годишните деца са наясно с политическите тенденции в България, но не подозират за съществуването на Русия.

 9. От селото #
  9 януари 2013 @ 23:19

  Тая госпожа дали е учила някъде или има ли изобщо някакво общо понятие. Първо на първо както са казали хората децата няма как да асоциират ДПС политиката… Какво общо имат 3-5 годишните децата с политиката..? Сигурно тя гласува на изборите като се съветва с децата си… И щом е софиянка и го изтъква като нещо специално какво по дяволите търси в делиормана…?

 10. 11 януари 2013 @ 22:55

  До : от селото

  Едва ли е софиЯнка, след като пише „прибирам се по празниците“. Най-лошото, е когато снобизма завладее емоцията и мисленето. Останалото е просто суета.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS