Архив за

IMG_3779
IMG_3780

Бъдещето на езика може би е тук. Където подлогът (който върши действието) се определя от контекста (горе: къща, магазин) и няма нужда да е назован. Има значение вида действие (продажба, наем) и следващите стъпки (линк към телефонен номер).

„Агенция Х продава триетажна къща в центъра на София, за контакти Y“ щеше да е прекалено.

План Б е подлогът да е визуално представен, защото вече е достатъчно евтино да имаш добри снимки. Пример: менютата със снимки в ресторантите – китайските, Happy, по-натоварените крайпътни или когато отидете на море.

Няма нужда да обяснявате какво е нещото, след като някой го вижда (и знае къде се намира).

Пропуснал съм да обнародвам този брилянт от изборната платформа на партия НФСБ:

VII. ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЕТНОСИТЕ
Според НФСБ етносите не могат да формират свои закони и правила на поведение, включително в семействaтa си, противоречащи на традиционните за България национални, исторически и нравствени ценности, носител на които е коренното българско население.

2. НФСБ обявява нулева толерантност при отказ за интегриране.

НФСБ предвижда като начало премахването на всички незаконни постройки в циганските гета и създаването с минимални средства на отделни селища извън големите населени места в пустеещ държавен фонд (фургони), като бъдат обезпечени с минимално необходимите битови условия: ток, ел. захранване, вода, общи санитарни възли, бани. Необходимо е денонощно полицейско присъствие, както и спазването на екологичните и здравни нормативи.

Стриктно да се спазва законът за минималната възраст за сключване на бракове, а нарушителите да бъдат санкционирани по бързата процедура.
Държавата трябва да осигури бързо приобщаване за всеки, който пожелае и полага усилия за това, и изолира всеки, който не желае, като му осигури елементарни условия и средства на съществуване.
Средствата по реализацията на горната програма да бъдат търсени от европейските инстититуции и държави, потърпевши от циганската емиграция. Гореописаните изолирани селища могат да бъдат превърнати в туристическа атракция, което е масова практика в най-развитите демокрации (индианските резервати в САЩ, аборигенските селища в Австралия, циганските селища в Чехия и Унгария и т.н.).

Представете си следните сюжети:

  • Женят те на 14, влизаш в затвора?
  • Отива представител на НФСБ пред ЕС, за да иска пари за ромски гета…

Партия НФСБ спечели 3.8% на предните избори, а на следващите сигурно ще е в парламента.

 

Надявам се Криско и Бахаров младши да са запознати и с рака, след като са решили да рекламират цигари.

Бахти миндилите.

Забелязах, че повечето плакати на протестите са трудни за четене, макар и интересни. Благодарение на магията на интернет започнахме краутсорсинг, който да реши този проблем.

На fostavka.tumblr.com може да се оборудвате с плакати като изтеглите и разпечатате PDF формат на А4 или А3 лист. Някои дори може да направите на мозайка, за по-голяма площ.

Също така може да пратите вашите идеи за послания или готови плакати в PDF, ако има нужда, @yvesaintsaint ще ги разкраси и ще ги обнародваме.

IMGP6349

Неща, които не можеше да станат преди години:

  • 10 000 души да се организират на протест за няколко часа. Thank you, internet!
  • Това да продължи 3 поредни дни
  • Всички да са медийно образовани и да не се поддават на провокации
  • Tолерантни и образовани полицаи като охрана

Радвам се, че нещата минават и без блогове, само с Facebook, и, надявам се, набиращ сила Twitter. Крайно време е хората да разберат, че Twitter не е поредната социална мрежа, а протокол как да следиш и разговаряш с много хора. Скоро няма да може без това.

„Западът“ не отразява, защото не разбират обстановката. Реално лицето Пеевски не е доказан престъпник, а за факт чекърите на западните медии това е важно. Сигурно изумено гледат реакциите. Една реклама „what happens in Bulgaria“ би била полезна. То и в Турция така. И трябва официално да благодарим на occupyGezi за вдъхновението, макар че там нещата са по-сложни, защото техните „лоши“ са по-умни от нашите.

Най-хубавото на тези протести ще е, ако доведат до нови избори с поне 6-8 партии в парламента, дискредитиране на Атака, 2 или 3 нови леви партии или поне втора, но нормална, лява. И управляващи политици, които вече ще внимават за „задкулисието“. Бахти морално остарялата дума.

IMGP6358