Архив за

Човек и добри дела да е свършил през живота си, българската общественост пак ще му врътне номер и ще му издигне гроб-паметник в центъра на София, за да ги отзнаменува.

Приятна гледка. С жизнерадостта си да радва и мотивира живите, предполагайки че всички будители са мъртви, починали геройски или не дотам.

Ето ви артефакт, който след време ще стои на място в музея за българска история от началото на века.

Конкретно историята: Купувате си кроасан сутрин и той се озовава опакован в брандирана салфетка Versai, която е хем с евро, хем в лева, и по американски наивно е уточнено, че не е символ на разплащане.

Поредният полу-български символ/алюзия на влияние и мощ, който еволюира доста; и предполага толкова размисли, че ще ви доскучае. Затова ги оставям на вас.

Тъжно ми е, когато през 2012, брандирано момиче на улицата ти набутва нещо в ръката; и разбираш, че стартира безплатен вестник, който претендира че има 300 000 тираж.

В една от държавите с най-бърз интернет и най-непрозрачни медии.

Единствената държава в света, където има протестен митинг-концерт за тютюнопушеното, маскирано под думата баланс.

Какво правят Кали, Дичо и Ъпсурт заедно е съвсем друга тема.

Както и ефекта на „танца за гонене на икономическата криза“, изпълнен от кукерски състав кв. Сушица, Карлово.

Текста четоха.

Понеже животът не е достатъчно сложен, с група приятели регистрирахме спортен клуб (на практика НПО в обществена полза – организация, която не може да има печалба, само приходи) и го кръстихме „Бегач„. (Там преместихме и предния ни сайт за бягане – Shorti.eu.)

В неделя организираме Полумаратон край езерото – аматьорско състезание по бягане край Панчарево съвместно с Nike, Harmonica, HTC и Столична община. 50% от таксата за участие даряваме за рехабилитационни процедури на деца с церебрална парализа, за да покажем, че спорта може да помага, дори да е аматьорски.

Приемаме участници днес (четвъртък) до края на деня, включете се. Стартът е от 9.