Архив за

Една от най-добрите бири на пазара, за съжаление със странна дистрибуция. Слабо газирана и с алкохол 3.8%, което я прави много лека и пивка. Цена 2,20 лева, от магазин „Винарка“ на ул. Шишман, близо до ул. Иван Вазов.

П.с. Имам странната идея да направя бирен блог сайт и лек бизнес с внос на интересни бири от Холандия, Белгия и Германия. Ако някой има опит с вноса, магазинерството и смята, че у нас има пазар за хубави бири, ще се радвам да ми драсне 1 ред.

И след това:

Дами и господа,

Отделете минутка да докладвате една, две, три, четири, пет, шест, седем, осем, девет, десет, Facebook страници, които подтикват към насилие (срещу ромите). Групите и събитията се докладват с линк най-долу.

Те нарушават Конституцията (и общите условия на Facebook) и позволяват някакви небалансирани хора да се съберат, да счупят нещо, някой от тях да пострада от глупост или невинни хора да бъдат наранени. Или най-тъпото: маргинални политически партии да си направят PR от синергията, генерирана чрез гняв и да получат гласове.

Кой е виновен в Катуница трябва да покаже съдебен процес, а не саморазправата.

Вчера привечер се разхождах из София и не беше красиво – бродеха гологлави хора и ме провериха полицаи – нещо абсолютно излишно.

Поради чувствителността на темата, по изключение, изключвам коментарите. Ако забележите още подобни групи, пишете на elenko ат джимейл дот ком. Ако имате блог, линкнете и препратете на приятели да докладват и те.

Ново (15:01): Добавих групи три и четири. (17:51) Добавих групи 5-9. (18:13) Групата „Смърт за Цар Киро“ е свалена! 28 септ (9:25 ) Дневник започнаха от вчера подобна инициатива, (21:36) добавена е група 10.

П.с. Благодарности на Яна, че ме подсети да се докладват тези неща.

Българските супермаркети са като квартални магазинчета – никога не знаеш какво ще намериш там.

Сам по себе си факта, че в Carrefour София има Estrella Damm в кутийки си е събитие за любителите на хубавата бира. Защото София не е Брюксел, Мюнхен или Амстердам, че да има бирена култура или специализирани магазини.

Още по-странен е факта, че в Carrefour има специалното издание Estrella – Inedit, което се прави от пивоварите от Барселона заедно с шефа и сомелиерите на El Bulli – може би най-добрия ресторант в света, за който скоро ще има и филм.

Бирата е 50% вайцен с подправки като лимонени кори и е правена да акомпанира храна. Изключително лека и добра и за мен най-добрата, която може да си купите с левове, без да се намесва интернет. Цена 7 лева за 750 милилитра. Не е всекидневна, но я приемете като шампанското на бирите. Горещо препоръчвам.

Ехо,

Някой четѐ ли този блог блогове още?

Надявам се, да. Стига да има кой да пише, че аз не го правя много напоследък.

Но!

Следващата неделя, 25-ти, е датата на традиционният семинар за всичко блогърско и родно – WordCamp София. Ще участва шефът на Automattic (née WordPress) и бая влиятелен човек – Мат Мъленуег. Лекторите са обаятелни, регистрацията струва само 20 лева и включва обяд и тениска.

Моя милост ще вземе участие с презентация в посока blog vs. tweet или как честата консумация на съдържание скъсява формата му и това не трябва да ни притеснява. Или нещо подобно.

Миналата година се получи супер. Ще се радвам да сте в залата.

И понеже сме в конферентния сезон, в понеделник, 26-ти, е digita|k. Лекторите са нишови, но от световна класа – Хорас Дейду Дѐдю, например.

Там цената за участие е по-скоро B2B – 360 лева, така че трябва да крънкате фирмата ви да я поеме, но като гледам по-нишов, но пък световен семинар няма да има скоро.

Някой няма ли пак да боядиса някой паметник, за да не гледаме това.

Apropos, разочаровах се, че авторите на боядисването на паметника се издадоха тъй PR-ски и по никое време.

Надеждите ми, че ще останат анонимни не се сбъднаха.

В българския свят на кулинарна суета, където салсичонът е новото прошуто, хубаво е да си припомним традиционните наши прости салами, които всъщност никак не са зле. Не бях ял салам Бургас от години, но този ме очарова.

Тъпо е, че географските понятия не могат да са търговски марки и затова панагюрската луканка се прави навсякъде (както и Русенското варено), така че за салам Бургас трябва да се уточнява и производителя.

Елит-мес са се справили супер. Защо е лукс – идея си нямам. Цена около 15 лева за килограм; от търговската мрежа.