Архив за

И ние сме дали нещо на света – българският електромобил.

Най-тъжното нещо, което съм виждал напоследък.

Под капака беше пълно с акумулатори, на тавана имаше слънчеви батерии, а това по средата на батерията-трикольор е лого на нещо като Левски.

Рено трябва да питат ВТУкво прайм?

Малко сайтове или блогове минават първите 6 месеца, при които няма обратна връзка и мотивацията за екипа е никаква. Хубав пример за сайт прескочил трапа – Boyscout Magazine или Boyscoutmag.com.

Интересен е. Има селекция и отношение. И – без да е снобски – като се замисля, за съжаление няма да се разбере в малък град.

Прави се от хора с опит в списанията, затова прилича на онлайн мъжко списание. Идеята им за мода е по-европейска от контекста тук, а видео очерците им са леко другата България, но като цяло не се сещам за по-адекватен сайт за младия градски, след като ViewSofiaSofiaStreetStyle) са две идеи женски, а другите опити за мъжки сайтове приличат на предаване по БНТ1.

Мъжко списание без снимки на жени се прави трудно и граничи с нещо друго, но свалям шапка на момчетата от Boyscout Magazine, защото без бюджет, но с ентусиазъм правят това, което списанията в България спряха да правят отдавна – да са полезни на читателите си.

Дано им потръгне и намерят бизнес модел в инициативата. Ако бях (уеб) инвеститор, бих си поговорил с тях.

Този билборд трябва да влезе в учебниците – национални съкровища, намерени и преминали през няколко неясни итерации и попаднали в ръцете на бизнесмен с интересно минало, в момента се рекламират на нацията през билборд (частна рекламна мрежа), която подканва хората да отидат в Националния исторически музей, за да си ги видят.

Има нещо хубаво, нещо лошо, нещо нелегално, нещо неясно, нещо тъжно, нещо абсурдно. Типично българско :)

Искам да похваля Plesio за коректното отношение с клиенти.

Купих си 1 скенер, който се оказа, че не е за целта ми… Прочетох общите условия, според които мога да го върна до 7 работни дни без да давам обяснения.

Върнах го с касовата бележка + гаранцията и ми върнаха парите на момента. Както се казва – no questions asked.

Бра-во.

Сигурно не са единствената фирма с подобна политика (и тя май е задължителна?), но останах приятно изненадан. Какъв е вашият опит?

На 25 и 26 май в София ще има интересен семинар за дизайн за мобилни устройства – UX София.

Българските лектори са едни от най-кадърните наоколо, а чужденците са непознати за мен, но по длъжностите им съдя, че са хора с опит.

Въпреки че цените са височки, мисля че присъствието ще си струва. Убедете шефа да ви плати обучението :)

Честит ден на космонавтиката и хвала на всички 1013 души, които се включиха в проучването на Eenk.com тази година. Благодаря за обратната връзка; страхотни сте; всяко ваше послание е взето предвид.

Започваме с най-позитивния слайд продължаваме след скока. Едно от най-добрите неща за мен е, че няма много промени както в броя участници в проучването, така и в демографията.

(още…)

В стана, къдедо едно от най-гледаните TV предавания кани GP, който е по-скоро Юлиян Вучков на хип-хопа, е странно, интересно и похвално как може да се зароди, финансира и заснеме клип като горния.

И защо не е в ефир? (Което е тъпо да го казвам, щото нямам телевизор, но някой ако го е виждал нека каже.) И ако повечето телевизии са политически коректни, защо не е в Канал 3 например?

Главният герой на Българският хипхоп бавно минава от режим „мрънкаща мърда̀“ към „pissed off“ и се ангажира политически по-сериозно от преразказите с ирония на Ъпсурт. Ако героите по-горе изглеждат по-малко надвили-си-на-масрафа, ще е по-добре, но SLIMsize* са свежи и са супер. Браво, браво.

И похвали за саунд инженера, който е въвел уобъл ефект в *хъхъ* нашенска музика.

___
* Не знам дали е игра с ямболската (?) група King Size, чиято песен Болна глава препоръчвам.

С приятели спретнахме кротък блог за бягане, казва се shorti.eu.

Вътре ще публикуваме каквото ни хрумне покрай личния спорт, бягането, здравето, аеробните спортове, културата и апаратурата свързана с всичко това. Навъртайте се или се абонирайте през RSS. Ако пък ви се пише – пишете ми на мейла защо бихте го правили.