Архив за

Amazon Beats Apple And Google To Cloud-Based Music Storage/Streaming:

Cloud Drive is the name Amazon is giving to its media storage space on their servers. They give you 5 GB of storage for free and allow you to access the media from any computer. Cloud Player is the name of yes, the actual player. And it comes in two flavors: a player for the web, and one for Android devices.

Най-после. Винаги съм си представял бъдещето подобно. Скоро няма да искате да имате 1 терабайт диск/лаптоп с вас, а ще плащате месечна такса а) на Amazon да ви пази данните (музика, снимки, филми) и б) на мобилния ви оператор, за бърз достъп до тях. iOS и Windows Phone приложения скоро, предполагам.

 

Рядко не се съгласявам с Дневник, но!

Според проучване в онлайн аудиторията на Икономедиа, само 18% от читателите не са се замисляли дали да емигрират.

Баси тъпите 18%, бих казал. То кой не се е замислял? Ако не го прави, значи е една идея глупав, защото не е обмислил всички варианти за живота си.

Да кръстиш статията Терминално настроение, и да смяташ, че идеята да се замислиш да имигрираш е лоша, е най-малкото небалансирано.

Ако се направи проучване от zaedno.eu и ide.li колко от българите в чужбина се замислят да се върнат (което е по-адекватното и интересно проучване за мен), аз съм сигурен, че това са повече от 82%. И какво от това?

Дори българите в чужбина да имат по-високо доверие към институциите, имат ли повече права и културен комфорт?

Представяте ли си немска/френска медиа да интервюира немците/французите дали се замислят да емигрират и да приеме това трагично? Аз не. Това ще е безсмислено питане, защото там „заминаването“ става от години и не се приема като лична драма. Лична, че и на цялото семейство. Защото е най-нормалното нещо. И една нация не трябва да приема размислите на някой да изчезне като заплаха за вида си. И да сугестира, че българите извън България не са баш българи или са загубени за каузата НИ, каквато и да е тя. Другото граничи с фашизъм – хайде да ограничим хората да не щъкат.

Може би аз бъркам и средата край мен е крива, но в последните 2 години много от приятлите ми в чужбина се върнаха и са по-щастливи с работа, къща и всичко останало тук. Останалите там го обмислят все по-сериозно.

Макар и голяма, аудиторията на Икономедиа не е цялата интернет аудитория, а българите в интернет макар и по-умни и богати, не са всички българи.

Хайде да мислим по-мотивирано, обосновано и позитивно, и да спрем с мрънкането „на кого ни оставяте“.

Вярвам, че читателите на eenk.com, които живеят тук и там ще ме подкрепят.

Многоуважаеми!

Настана онова време на годината, в което проучваме аудиторията на световният интернет в България, по-конкретно на Eenk.com. Още веднъж благодарности на всички (над 1000) души, които го попълниха през 2010.

Въпросите са същите, добавил съм само един – ползвате ли смартфон и 2 нови социалки – Foursquare и Tumblr, щото нашумяват.

Ще се радвам да попълните кратката анкетка. Крайният срок е както винаги 12 април – денят на космонавтиката!

(cc) Кристина Пейчева, която уточнява, че това е кафето до пловдивския затвор.

От една страна може да е централно място за филм.

От друга – нещо ми подсказва че в бранд книгата на Кока-Кола не е предвидена клауза за подобна употреба.

На снимката: кореняк-ракитовчани се радват на водата от своя роден край.

Ако бях студент по визуална култура (или дизайн, или каквото там се учи в момента в НБУ/академията) бих направил дипломна работа за влиянието на имидж банките в рекламата в България, околната среда, изразните средства и англосаксонизирането на представата за нацията ни.


(cc) Човекът по-известен като @dogan_marketing, който уточнява:

Имам две снимки от Варна, които смятам, че се връзват с новото позициониране на блога ти. Едната е реклама на някакво студио, и май е писана от пияно дете, а другата е ретро табела, която снимах в Карин Дом.

Нямам идея какво е новото позициониране на блога ми, но снимките се връзват. Интелектуалната собствеост – дело и право на всеки.