Архив за

Знаеш, че един продукт е сложен когато… в рекламата си на билборд комуникира коя версия е софтуера му.

***

Извън този ред на мисли, обърнете внимание как повечето билборди имат мрежа в основата си, която пречи да се лепят плакати. Но природата на рекламата в София си намира начин и хората ги кичат по стълбовете във формата дървени пръчки и винил. Брандове като Кичка Бодурова (на снимката) и Развигор Попов го ползват. Този формат разрешен ли е или минава за хардуерен спам?

Не ми било ломографска мазня, най ми бил ефектът от моите треперещи ръце, снимащи с първо поколение айфон в маршрутка по залез слънце.

На ул. Житница, в бившите общежития към гараж Земляне някой е направил страхотен графит на робот, който обхваща цялата 9-етажна сграда.

Поздравления на автора, не съм виждал подобно нещо, камо ли наоколо.

Ще се радвам, ако някой фотограф с по-добра техника го снима.

Браво.

Ново (29 октомври 2010): Иван Иванов изпрати още 3 снимки на робота:

Реших да пробвам Foursquare; с огромно закъснение.

Социална мрежа, в която споделяте къде сте физически (с GPS точност) + кратки бележки за мястото. Разбира се, има значки, награди за постоянство и състезания между приятели. Аз например съм кмет на ГКПП Калотина; боря се за лидерството в Стомана Перник. Звучи като ад за личното пространство, но ако се придържате към приятели, е забавно.

Foursquare е единствената мрежа, която може да се ползва пълноценно без компютър. Аз поне съм си казал, че няма да я пускам от уеб интерфейс. Бъдещето на социалките, един вид.

Другото интересно е, че още не е налазена от дръзки български маркетолози, така че – наслаждавайте се, преди те да ѝ се изкефят.

И внимание: по условие е шарлива мрежа и ще наспами вашите Twitter и Facebook акаунти със съобщения от живота ви във Foursqure. Изключвайте интеграцията изрично още при записване. Аз принципно заравям всеки „приятел“, който смесва мрежите, защото ползването на една социалка извън контекст е лесно, но безсмислено.

Белград е супер град на 380 километра от София. До там се ходи само с лична карта. Цените са 50% по-скъпи по-високи от София. Градът е огромен, чист, с ведри хора, ракиени барове и нощен живот. Ето преживявания от един ден. (още…)


Рядко провинциален град се превръща в столица, но когато се случи, е интересно. Бях в Скопие през 2003, но от тогава нещата са дръпнали много. Рейсовете може и да са стари, но на всички тях пише уеб адреса на техния „градски транспорт“. А и колите спират, щом стъпите на платното. Напомня на европейски град. (още…)