Архив за

Всяка публикация за пино трябва да почна с цитат от Sideways, но ще ви го спестя. В България доскоро не съм виждал да се отглежда този сорт, но явно вече става за консумация.

При мен тапата беше леко хлабава и не знам дали затова виното беше леко газирано. Иначе – младо и вкусно. Нека цветът не ви притеснява с бледостта си. ~12 лева.

Не спирам да се изненадвам от находчивостта на данъчните. Какво има толкова да объркаш в 2 поредни години?

Файлът ми даде десетки грешки и се бях засилил да го пращам когато един колега ме светна, че е невалиден, защото трябва да натисна бутона „провери“ и „разпечатай“, които се намират, забележете, в документа. Иначе разпечатването на PDF през File > Print… щеше да доведе до изпращане на непълна декларация.

Тук някъде експертите по интерфейс търсят високи сгради за скок или успокоителни за свръхдоза.

Aloha!

Продължавам експериментите доколко непрофесионален издател (разбирайте блог) може да продава реклама в България и предлагам на вниманието ви възможността да си купите реклама в eenk.com. Иху!

До момента се бавех, докато не намеря достатъчно проста система това да сработи. И ето че намерих. Инсталирах си самостоятелна система за обслужване на рекламите от oiopublisher.com. Това означава, че посредници между мен и вас няма.

Аудиторията е такава. Посещенията към днешна дата са около ~1000 уникални и ~2000 импресии на ден.

Предлаганият формат е най-продаваният в България – среден правоъгълник (medium rectangle) банер 300х250 пиксела, който ще се появява на мястото на аканите АdWords; след публикациите. Приемаме jpg, png, gif и flash (swf).

Цените са €25 за седмица и €45 за 2, което смятам за справедлива цена, предвид аудиторията, която смятам пък за велика. Времевият формат пък смятам за удачен за кампания, конференция или премиера на продукт/услуга.

Засега позицията е една, на всички страници. Рекламодателят печели ексклузивност.

Първият рекламодател печели почетна публикация и място в алеята на славата като първият-купил-си-реклама-в-български-блог-на-самообслужване, което за мен е чест :)

Какво предстои:

  • Да преведа системата за публикуване на реклама на български, но това ще стане с версия 3 на софтуера, от който завися;
  • Да въведа разплащане с кредитни/дебитни карти; за момента позволявам само PayPal (което е тъпо за фирма, знам);
  • Да интегрирам рекламата в RSS;
  • Да пусна текстови линкове като опция; само да им намеря място.

Ако сте заинтересовани, щракнете на адреса за покупка или на банера по условие под публикациите.

Въпросите, съветите и коментарите ви, както винаги, са добре дошли.

Ново (27 април): Направих опция за резервиране на позиция и публичен календар на заетостта.

Earl Gray е любимият ми тип чай, а по-добър от този Earl Gray не съм срещал в България. Нямам доверие на наипните (имат ли право да ги продават така изобщо?), затова ако трябва да препоръчам нещо, би било това.

Скъп е (9 лв/100 гр), но с 1 лъжичка спокойно може да си направите ~1,5 литра, така че си струва.

Трудно е да се конкурираш със сухи пасти, различни от Балкан. Представяте ли си колко е трудно да произведеш евтин, но вкусен продукт?

И ето – в опита си да постигне преимущество откъм цена, производителят на тези сухи пасти е свел опаковката до нещо толкова просто и красиво, че би могло да влезе в някой музей на модерното изкуство след време.

Черен хумор: бих добавил още една, по-актуална лепенка – И БЕЗ МИМА.

Градинко има добро мнение по темата. Проблемът наистина е, че когато политиците видят масова кауза (колкото и крайна да е тя), скачат на нея, за да си правят PR.

Ето; същото правят и продуктите.

Доставките на бисквити Ревю с овесени ядки на Победа Бургас са непостоянни като исландски вулкан. Никога не мога да разчитам да ги намеря. Затова моята метадонова програма включва тази находка.

Made in Hamburg, имат овесени ядки вътре, не са супер-сладки, което ги прави идеални за чай и кафе. Дори имат промоция в Picadilly – 1,25 лв за пакет.

Продавам моя обичан Panasonic Lumix TZ5, който е нещо като компактният фотоапарат на 2008-ма. Повечето снимки в последните 18 месеца са правени с него.

Има 10-кратно увеличение, широкоъгълен (28 мм) обектив, оптична стабилизация на изображението и най-важното – много точно пресъздаване на цветовете.

Пълен комплект, към който прибавям 1 допълнителна батерия (струва ~40 лева), чантичка LowePro (~30) и 4 гигабайта карта с памет (~18).

Причината да го продам – реших да ъпгрейдна на нещо по-така.

Цена: 250 лева, като нов струва 439 лева.

Който е заинтересован да ми пише на elenko ат джимейл дот ком.

Продадено!