Архив за

Майтап няма.

София не е София без нещо перверзно.

Мартениците с Мики Маус са толкова 90-те. А онези китайските с Бербатов или Борисов са тоолкова 2006-та.

Дами и господа, Истината през 2009-та се казва мартеница с презерватив. Да носят здраве, един вид.

Не знам дали създателите на този модел са целили тази ирония, но собствениците на сергията поискаха бутилка вино за тази снимка.

Опитите на Столична община да ни предпази от падащите ледени висулки се превърнаха неволно в публично пост-модерно изкуство: найлонови мартеници.

Красиво, посвоему.

***

На трети човек помагам да подреди звездите така, че да пазарува от eBay и усещам нуждата да напиша едно напътствие.

Пътят до най-големият битак в света е следният:

1. Изкарвате си кредитна карта
За препоръчване с малък лимит. Ако си пуснете и електронно банкиране – още по-лесно.

2. Регистрирате се в Paypal
След като въведете картата си в системата, ще срещнете подканяне да я потвърдите с бутон "verify account". Това се прави, за да не могат да се въртят (перат) големи суми от непотвърдени индивиди. При клик Paypal дърпа €1,5 от картата ви, като на записа за разход към банката ви слага код с 4 знака. След проверката тези пари ще ви се върнат.

3. Регистрирате се в eBay
Гледайте името ви за вход да съвпада с вашето реално (за по-голяма достоверност) и много внимателно изберате подсказките за паролата, щото там изгубите ли ги – няма връщане назад.

4. Връзване на eBay & Paypal
В my account някъде в eBay трябва да изберете метод на разплащане. Затлачено долу и в дясно е полето "link my paypal account". Като щракнете Ebay ще поиска да въведете паролата ви от Paypal и така акаунтите ви са свързани. Вече можете да участвате в търгове и да плащате с Paypal.

5. Проверка на картата
На следващата разпечатка от банката (която идва по реалната поща в края на месеца), ще видите разход от €1,5 с описание ХХХХ_paypal_алабала… Влизате в Paypal и въвеждате кода в началото. Така акаунтът ви е проверен срещу пране на пари и можете да пазарувате суми над €100. Ако имате електронно банкиране, този разход може да видите 2-3 дни след като сте минали стъпка 2 и да не чакате месец за разпечатка.

Туйто; весело пазаруване!

Няколко съвета от начинаещ ebay-ист като мен:

– Горната схема работи и за европейските сайтове ebay.co.uk и ebay.de.

– Ако си изтеглите ebay приложението за iPhone, можете да ходите по улицата и да наддавате на търгове в последната минута.

– Не забравяйте да оставяте позитивна обратна връзка на добрите продавачи. Be a nice Bulgarian.

– Преди да купите; проверете дали стоката, която сте харесали е изпращаема до България. Често се случва до България цената за изпращане да е по-висока, защото търговците от САЩ не знаят къде е.

Ако някой знае други хитрини; всички ще оценят ако ги сподели по-долу.

Хората пишат най-добре когато защитават идеи на свой терен. Едно е да оставиш коментар в някой блог, друго е да изложиш твой аргумент пред своите читатели. Това предизвиква ниво на осмисляне, което директно резултира в по-качествен обмен на идеи.

Колко вярно. Мислите са на един агент от Twitter. И дискутира защо не позволява коментари в блога си.

Викайте ми маршалът на машъпите.

Благодарение на Сергей, омешах Google Reader и Twitter акаунтите ми в един микроблог по-долу. Още има някакви проблеми, но ще ги изгладя в бъдеще.

И една молба (която важи и за всеки друг сайт) – ако откриете грешка или проблем, докладвайте го през email, не като коментар.

Това е незаконна снимка от Mall of Sofia. Там е забранено да се снима. Всеки, който се е разправял с агентите на Мосад, които го охраняват – знае.

Това по средата е мебел, изваяна от някой от фамилията Lamborghini, или поне така твърди табелката.

Луксозната гарнитурка, сякаш телепортирана за секунди, но от 18-ти век, е на 50% намаление.

Представям си диалог между семейства на гости:

– Простете, откъде взехте изисканият шкаф?

– Ами… Беше по средата на мола, на 50% off…

В безпрецедентен ход, който май ще терминира всяко лично пространство (privacy), авторът реши да добави и Twitter кутийка към този сайт.

Ще я намерите най-долу на всяка страница.

Twitter пък защо?

Защото най-лесно осмислям някакви неща като ги ползвам. (Да си призная twit-ването до момента ми се струва доста самоцелно занимание…)

А и трябва да добавя повече стойност към една проста публикация, която така или иначе може да следите през RSS.

– А защо най-долу?

– Ами къде другаде?

Това е положението. Гениално-замисленият дизайн на eenk.com натежа, но пък и интернеда се усложни в последните, хм, 5 години?

И; въпреки че край мен дори паркета шепне редизайн, редизайн, все още се дърпам… Радвам се, че това е 1 от малкото блогове, които слагат вашите коментари редом с мъдростите на автора.

Но пак за Twitter-а.

Накратко – не мога да обещая какво да очаквате най-долу. Ще пускам мисли за нещата около мен. Това ще става когато не съм пред компютъра, защото тогава светът сякаш е по-интересен.

Cheers!

Ново (секунда по-ксъно): Хрумна ми да омешам каретата на reader и twitter, но ще иска техническа намеса. Stay tuned!

Сигурно сте го слушали вече милиони пъти, но ето приятно визуално обяснение на имотната/кредитната криза.

Бих го лицензирал, превел и пускал на деца в училищата за изграждане на кредитна култура.

(Казва човек, който с 1 карта не може да се оправи…)

Ново (същата вечер): ето и 2-ра част:

УНИЦЕФ НАГРАДИ отдел.
ПЛАЩАНЕ НОТИФИКАЦИЯ.
Ref 575061725
Прикл: MX276
Партида: 8056490902/156
Спечелване No: AF5431/LPRC

Това е да Ви информирам, че сте била присъдена сумата от 300000 $ Три хиляди долара в Съединените щати през 2009 г. на ООН за децата Спешна фондове (УНИЦЕФ).

УНИЦЕФ събира всички имейл адресите на хората, които са активни в мрежата. Шест души са били избрани да се възползват от тази финансова помощ от програмата и вие сте един от бенефициентите.

Плащане и искове от страна на посочената сума

Бенефициент ще бъде изплатена в съответствие с постоянната платежни инструкции. УНИЦЕФ Помощ фонд трябва да се иска не по-късно от 20 дни от датата на това уведомление. Всяка награда не претендира в рамките на този период ще бъдат върнати в хазната на УНИЦЕФ.

Информационният над попадат в Нигерия Местоположение файл и ви се иска да се свържете с отдел претенции и да ги изпращате вашите фонд идентификационни номера [FIN];

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНТАКТ

ФОНД CLAIM ДЕПАРТАМЕНТ УНИЦЕФ.

Лице за контакти: Mr.Charles Морган
E-mail:
unicef.officer22@yahoo.com
Тел: +234-806-8267248

Той трябва незабавно да започне процес, който ще улесни освобождаването на средства за вас. Попълнете пълната информация под формата по-долу, за освобождаването на своя фонд.

Име :………………………..…..

Възраст :………………………..……..

Секс :………………………..……..

Професия :……………………..

Настоящ адрес :………………….

Държава :………………………..……

Телефонен номер:. (Мобилен )……………………….( Офис )………… ……….
Поздравления! още веднъж.

Ваш в експлоатация,
Д-р (г-жа) MELLISSA HELENS.
[Публичност секретар]

Преди малко получих жестоко нигерийско измамно писмо. Обърнете внимание на езика. Благ, модерен, почти български и сякаш писан от хора.

П.с. Съвет от мен: ако нямате приятели в Нигерия – никога не звънете на телефони, започващи с +234 :)

Beta версията 2.8 на Skype за Mac OS X предлага screen sharing – виждаш екрана на събеседника и си говорите.

Супер удобно е за решаване на технически проблеми или за дистанционни обучения. Все едно имаш някой до теб, който ти казва – щракни тук, виж там. Само дето разстоянието не е проблем.

Дано скоро направят тази функционалност и за PC. (Ако я има – не мога да я открия.)

Внимание, внимание!

Не ползвайте Google Mobile Sync, освен ако не искате да се окажете с няколко хиляди контакта в телефона. Всеки човек, комуто съм писал се оказа вътре…

Brand new twenty! (Същата вечер.) Всичките ми контакти се изтриха докато ги възстановя тази сутрин…

Чуждестранните публикации обикновено мятам в секцията "какво чете авторът" по-долу, но това е важно.

От дни "текат" скрийншоти тук и там, но като изпробвах прототипа на ArticleSkimmer на NYTimes се зачудих за бъдещето на интерфейсите на сайтовете като цяло. Мотивите им да направят такава организация на интерфейса са дискутирани тук.

Много софтуерно усещане, много AppleStore, много нещо.

Паркетът – рай за едни, ад за други; уют за трети, лукс за четвърти. Алергия за пети.

Едно мнение – няма.

От години паркетът е обобщаващото звено в и-без-това-постната естетика на Eenk.com… Но въпреки това, той намери своите върли врагове.

Но сега; eenk.com предлага на своите читатели да изберат алтернативна повърхност за заснемане на разнообразните артикули в мега-секцията продукт.

Тези, които предпочитат чистите снимки на хора, изглеждащи като чехословаци, могат да си гледат работата. Мога да вземам снимките от прес-секциите на производителите, но не това е идеята, нали? Идеята за чистота и безупречност е довела само страдания на този свят, да знаете.

А за останалите – подбуден от Жоро – предлагам да дадат алтернатива на подовата ми настилка. И идеи с какво да я сменя (в условията на финансова криза). Трябват ми няколко десетки квадрата.

Владо предложи да си направя брандиран тапет като на футболна прес-конференция, пред който да снимам продуктите.

Аз си помислих да сложа PayPal бутон, но току-виж някой дарил пари и после да се чудя какво да правя. И така. Остава ли паркета? Ако не – какво?