Архив за

1. Харесвате чифт нови, скъпи тонколони.

2. Плащате си парното за 1 година назад.

3. Купувате си най-скъпите кабели за старите колони.

4. Размествате колоните и слагате новите кабели.

5. Готово!

Новият и гениален метод се нарича: пестене чрез самозалъгване.

Внимание: да не се прилага за продукти за лична хигиена или дрехи!

Мощното ми навлизане в уеб бизнеса ‘ич не върви по план. Приходите от първия месец като AdSense партньор са символични – $32.

Мисля, че Google не могат да съберат достатъчно разнообразни (long-tail) рекламодатели, които да кореспондират на съдържанието на всяка публикация. И затова кликовете са малко.

Но, както казва един приятел – човек се учи, докато е зле. Питах тоз-онзи и ще направя още 1 опит като преместя рекламките между публикацията и коментарите. И за да не стават грешки, ги боядисвам в еко цвят.

Напомням ви, че ако сте логнати, това неудобство ви се спестява. А да, и все още имам RSS емисия, за която може да се абонирате.

Без повод, осъвременявам правилата за коментиране в eenk.com, като добавям едно ново условие, което става все по-необходимо за добруването ни.

И така, коментарите в eenk.com се ползват от пълната свобода на словото стига да:

  • Не нарушават нечии авторски права.
  • Не дискриминират някой по расов, полов, етнически или социален признак.
  • Могат да бъдат произнесени от автора пред майка му и неговия шеф, ако са в една стая.
  • Не изказват анонимно лоши, недоказуеми неща за друг човек.
  • Не съдържат спам или нерелевантна реклама.
  • Не разкриват лични детайли от живота на друг активист от eenk.com.
  • Не съдържат уеб спам. Т.е. името и сайта на потребителя, както и съдържанието не трябва да са са с цел лансиране на уеб услуга или определена ключова дума.

Схемата за поддържането на реда остава същата – потребителят, който наруши дадено правило получава жълт картон по email, а при повторно нарушение от същия тип – загива. Към момента съм трил подозрително малко – може би ~5 коментара и ~1 потребител, което показва, че схемата по-скоро работи.

Днес преговорих есетата на Пол Греъм за троловете (интернет злобарите) и за това как (културно) да не се съгласяваме с дадена теза.

(Последна промяна – 26 юли 2010)

Интересно.

overshare (verb): to divulge excessive personal information, as in a blog or broadcast interview, prompting reactions ranging from alarmed discomfort to approval.

Уебстърс ню уърълд дикшънъри номинира това за дума на годината. Пресподелям не е добър превод, но оливам се също става.

Пример: И внимавай да не пресподелиш личния си живот с този блог!

Както всеки път, последният брой на Капитал е различен – съдържа текстове обобщаващи предишната година и прогнозиращи следващата.

И както всяка година, моя милост уаства символично с 1 есенце. Темата е що е то VIP, лукс & лайфстайл в България.

Ако ви харесват подобни смешки, можете да погледнете текстовете ми за стереотипите в интерет форумите (2006) и за зелено-манията (2007). (Тези 2 са в архива и ще трябва да се регистрирате.)

***

В същия брой, обърнете внимание на текста за клек-шоповете и анализа на феномена жк Люлин, изобретенията на 2009-та и интернет несвободите през 2009. Приложението Light пък е посветено на снимките на годината.

В по-сериозната част как купуването на гласове, за съжаление, ще изкриви изборите догодина и защо борбата с престъпността принципно не работи.

Вярно че външния им вид предполага небивал успех в коя да е дискотека в малък град, но да се концентрираме върху спортното им приложение.

Както съм споменавал и преди, Kayano е обувката за бягане с най-доброто сечение между комфорт (мекота) и поддръжка на крака. Не са от най-леките (365 грама), но това са обувки за тренировка, чиято цел е да осигурят повече сигурност, а не скорост.

Изключително здрави – с последния си чифт минах повече от 2000 км във всякакви условия. Тези вече са вече изпробвани в гори, шосета, а преди малко и сняг (без да се подхлъзнат, въпреки че са летни).

Цена: $120 в САЩ/ebay.com, тук са 330 лева, но винаги имат намаление към 250, защото никой не купува. В магазина в ЦУМ.

Моделите за бягане на Adidas и Nike тук са отпреди няколко години и са 10% от асортимента, затова не ги препоръчвам.

Отнема ми дни да открия всичките Web 2.0 врътки на Reader.

Ето – как да предположа, че като кликна на заглавието на това, което споделям; и мога да го редактирам? Едно време в интернеда се редактираше само това, което е в текстова кутия…

Но, както и да е!

Заглавията в долното, сочено за новинарско прозорче (и съответната страница) вече ще са преведени или интерпретирани, където е уместно.

Впрочем, надявам се да го намирате за полезно. На мен лично ми харесва, въпреки че не намирам нищо ново… но то е защото аз чета новините, които споделям там. Ха!

Донякъде системно съобщение.

На 17 януари (събота), в късна доба ще пуснем новия (изграден от нулата) Dnevnik.bg, върху който колегите ми работят през последните 6 месеца. И се получава страхотен сайт; да не му е уроки.

Искаме да дадем достъп до всякакви външни читатели (в т. ч. дизайнери, блогъри, уеб разработици) да тестват новия дизайн + функционалности, за да получим обратна връзка и да направим един още по-завършен продукт.

Ако искате да помогнете с вашата експертиза на един от най-добрите онлайн медийни продукти, ще се радвам да ми драснете email, който да съдържа желание, и вашите две истински имена. Паролите ще получите около 5 януари и ще имате седмица за тест и мнение.

Мерси!

NDN е тъп бранд дори за китайски рутери, а какво му остава, ако трябва да се бори на общ пазар с марки като На баба, Маджаров, Бор-Чвор и Пършевица? Не бих си го купил, но един приятел ме светна за него.

Както и да е – пред вас е кашкавала на годината. Доколко и защо е ръчен – нямам идея. Но на гърба му гордо пише Произведен в Смолян.

Освен, че си го бива откъм вкус, притежава качество, които кашкавалите изгубиха в последните години – може да се цепи на лентички с пръсти. Не е мазен или безформен, и се пече мирно на филийки.

Единственият недостатък е, че както повечето кашкавали е вакуумиран (труден за отваряне/съхранение) и в неудобната за рязане marketing-driven форма на мини-пита.

12,67 лв за килограм.

Дами и господа, закуската на Стийв Джобс.

Опаковките и маркетирането никога не са били сила на Нилана, но правят едни от най-добрите хлябове, които можете да купите с пари.

Ябълковият хляб, слава богу, не съдържа ябълки, ако не броим 2% ябълков прах, който не се усеща като вкус. Като вкус този хляб се усеща като нещо средно между Зърнена мозайка и Ръжения. Единствените ядки, които съдържа са слънчогледово семе.

Калориите са сведени някак до 152 на 100 грама, което е най-ниско сравнено със 162 при мозайката и 163 при ръжения. 1.90 лв за 270 грама, но си струва.