Архив за

Бостън Глоуб публикува галерия от състезанието в Сингапур в тяхната прекрасна серия The Big Picture.

***

В друг ред на мисли, научно доказано е има по-голяма вероятност да се влюбите в хора, които имат антитела различни от вашите, защото поколението ви ще е по-устойчиво на болести. Миризмата на този тип хора ще ви харесва повече.

Добра първа реплика следващия път като влезете в бар е да отидете до персоната, която ви привлича неустоимо и да кажете – виж кво, искам твоите антитела. Ако се съберем ще направим нещо неунищожимо като Волтрон.

***

Разбулих още една мистерия, която ме притеснява от малък: защо не се дели на нула?

Защото иначе всеки опит за дефиниция води до противоречеие.

(В този математически контекст не съм сигурен дали дефиниция е точния превод за definition.)

Затова хората са го оставили така. Трябва да го обясняват по-добре в учебниците. Доколкото си спомням на мен ми казаха, че просто е забранено да се дели на нула. Звучеше страшно.

Нямат метална лента и 1 воден знак.

Малко по-малки са като размер, а и хартията е различна.

Всички останали банкноти от банкомата бяха с поредни номера.

(cc) с благодарности на d3l и неговият Canon 450D.

Най-открояващото се различие е холограмната лента, която е доста разместена.

SMS известие за трансакцията. Случи се в събота по обед. Преди да тегля нямах никакви пари, така че не може да са останали от преди. Банкоматът ми даде 300 лева на по 20 лева, така че няма как да съм приел тази банкнота през уикенда като ресто срещу по-голяма банкнота.

Дами и господа, казвам се Еленко и имам проблем с банките. Вчера щяха да ме арестуват за това, че пазарувам с фалшиви пари, които бях изтеглил от… банка.

Днес ходих да се разправям в клона (на картинката), щото измамния банкомат не е уличен, а в техния офис. Говорих с експерт по обслужване на клиенти и ККР, която ме успокои, че банкнотата наистина е фалшива, но каза, че това, което ми се е случило не е възможно, защото партидата банкноти за уикенда била от БНБ и там не може да има грешка. Цитирам дословно:

…не е от нашите, да кажеш, че има нещо.

Казха, че няма как да докажа, че съм я изтеглил от тях и че те нищо не могат да направят. Аз вярно няма как да докажа, но пък не си измислям проблеми от скука през уикенда и в понеденик сутрин ходя да се разправям за спорт. Обясних ѝ, че мога да си купя фъстъци от съседното магазинче и с това да се приключи с тази банкнота, но тя не се трогна. Не успяха да оценят факта, че някакъв човек, който дори не е техен клиент и има лоши спомени от тяхната банка е дошъл да им докладва проблем, който те да могат да отстранят.

Поисках да говоря с управителя, който ми каза, че нищо не може да направи, освен да ме помоли подам жалба като опиша всички факти.

Ето, реших да я подам онлайн.

Ако някой служител на Пощенска чете този блог, нека препрати това на управителя си.

Не съм за 20 лева, но ако банкоматите ви дават фалшиви пари, кво остава?

По принцип смятам, че да ядеш суши в България не е много добра идея. Ако някой знае добър ресторант по темата, ще се радвам да сподели.

И никога не бих повярвал, че суши би се продавало добре в супермаркет. Но очевидно има търсене, има и предлагане.

Двойката в спортни дрехи пред мен си напазарува именно това, предполагам, за вечеря. От супермаркета. Другото нещо, което си взеха беше някаква салата Кенар.

Любимият всички нам Versace-driven дизайнер, създателят на дизайна на Sin City, официалният представител на фура, гламура и лукса Юлиян Тахов е отново в центъра на нашето внимание.

Не знам били ли сте в Sin City. Аз два пъти, като причините да се появя там се надявам да останат обвити в мистерия. Но, да се иде там е полезно както е полезно да се гледа Animal Planet. Всеки, който има претенция, че разбира българина/ката без да е бил в Sin City, не е прав. Sin City трябва да се посещава като практикум от всички студенти по социология и културология, за да получат пълна представа за нещата.

Но, не за това сме се събрали.

Aко се абстрахирате от Лили, ще видите, че новият фолк клуб Versai/Версай отваря врати, зад БНБ, където са парите. Поръчваш голямо синьо Johnnie и печелиш ипотечен кредит.

Интересното в случая е правописа. Представяте ли си да го бяха изписали с правилното Versailles? Версайлес. Щеше да е интересно.

Но наистина, по-изискано име за фолк клуб не се сещам.

Wired докладва за най-бързият колоездач на света, който развива 133 км/ч.

Дизайнерът на колелото се казва Георги и е от Варна. Самите колела се казват Varna.

Истинската му задача е да прави колела за хора в неравностойко положение. Ето страхотно видео интервю с Георги и трудностите на това да правиш handcycles.

Моят личен рекорд е 72 км/ч при зверският наклон от Бонсови поляни към Горна баня. Бях с моят пистов бегач (произведен през 1987) и надминах едно изненадано Subaru. Не мога да си представя какво усилие и съвършенство в дизайна изисква да се развият 133 км/ч.

Благодарение на uv.

След втора бутилка (не в една и съща вечер), спокойно мога да кажа, че Levent Rubin 2006 е най-доброто българско вино, което съм пил. 22 лева във все повече магазини.

Goody, goody!

Не знам колко следите сериала US избори, но аз се забавлявам искрено.

Пародиите на Пейлин настрана, има ключов TV дебат тези дни. МакКейн отказа да ходи, щото прекъсна кампанията заради кризата… Изненадващо обаче се появи в Washington DC по покана на Буш, но след като правителството не се разбра за откупването на ключови компании и още една банкичка фалиратой може да се появи лице в лице с Обама във вторник.

В странно стечение на обстоятелствата, добрият се оказва Буш, който е отказал на Израел да атакуват ядрени локации в Иран по-рано тази година

Yahoo и Google сключиха сделка и вече при търсения в Yahoo ще виждаме Adsense рекламки. Целият свят ги обяви в монопол, въпреки че сделката не е ексклузивна.

Очевидно са притеснени, след като правят специален сайт, за да разкажат истината или поне факти за сделката.

Невольо, невольо…

Исках да преведа/субтитрирам лекцията на Майк Уеш на български. Писах му; той ми пише, че я няма извън ютюб (подозирам нещо рекламно).

Сърч, сърч и готово!

С тази приставка за Firefox се свалят дори high-definition филмчета от YouTube само с 1 клик.

Сигурно знаете за тази функционалност от десетки години, но на мен за пръв път ми се иска/налага да сваля клипче от YouTube.

А сега, да видим как се правят субтитри…