Архив за

И двата кмета са повече-от-ясни, но докато София е естествено грозна и занемарена, Варна се старае да замаже всичко с кич. В София добрите дела (кичозни коледни дръвца, пейки с корпоративни лога, брандирани градинки) се правят от Кока-Кола, СиБанк и ко, а във Варна те се правят от Общината. Тя представлява публично-частните партньорства.

Докато в София в по-добрите ресторанти можеш да видиш чужденци, които срещат погледа на други чужденци и сякаш си викат phew, във Варна чужденците са преследвани сякаш дължат пари и в погледа на другите чужденци срещат единствено състрадание.

Друго, с което Варна може да се похвали:

– Естествени палми разпилени из града, които стоят неестествено, защото всички знаем малките тайни климата тук. Къде ли ще ги сложат зимата?

– Изкуствени палми на нещо като заведение-с-плаж на трета втора буна. Стоят като неумела арт инсталация.

– Налазена морска градина, в която се редуват имения с охрана и райграс и порутени вили на БАН с аромат на кебапчета.

– Пици само с прошуто. Шунка е мръсна, неизискана дума.

– Открита кула за скокове във вода със, забележете, панорамен закрит асансьор. Архитектурен феномен.

– Приказна плажна алея, но без тротоар. За сметка на това – с нано-кръгови движения.

– Чалгата настрана, диджеите в баровете плажа пускат Боб Марли със същия плам в очите, както тези, които са го пускали през 1975-та. Боб Марли.

– Луксорията е също толкова навсякъде.

– Випнята е една идея по-народна.

– Докато леопардовите рокли в София никога няма да са passé, във Варна са. Жените-тигрици тук масово носят коприна с шарки на снежен леопард, сякаш водейки се по името на предстоящата версия на Mac OS.

Половин дузина iPod-бели бентлита и поршета бяха притеснени от моя джогинг до морската. Парадната им скорост от 12 км/ч (представляваща най-доброто отношение между получено внимание и целеустременост) беше заплашена от моя милост, който грухтеше на предела на своята тренировъчна скорост от 15 км/ч. Ускорявайки по плажната алея, бентлитата доказаха, че 300-те им коня не могат да бъдат оспорени от простосмъртни, макар и обути във Fila Asylum II с цвят на тенис топка.

Белите коли са новите черни коли. Но и морския бряг не ги спасява от това да приличат на линейки.

И в София неонът е над всичко, но Варна си има и лазери.

From:       www@bgnic.bg
Subject:     Register.BG: Domain names registration news
Date:     August 26, 2008 6:11:57 PM GMT+03:00
To:       elenko

Уважаеми клиенти,

С настоящото писмо Ви уведомяваме, че на 25.08.2008г. Регистър.БГ разшири възможностите за регистрация на домейни в областта от първо ниво .bg, като позволява регистрантите на свой риск да регистрират домейни без да предоставят основание за ползване на интернет името. За разрешаване на евентуални спорове между регистранти и заявители на домейни, Регистър.БГ създава Арбитражна комисия. Новите Общи условия са публикувани на https://www.register.bg.

Също така, Регистър.БГ разшири възможностите за конфигуриране на домейни в областта от първо ниво .bg и под-областите, като позволява DNS конфигурацията да се извършва и с IP адреси в IPv6 формат.

С уважение,
Регистър.БГ

След години тъпотии и безумна политика спрямо .bg домейните, получавам това.

Ама защо; как така са се решили на тази доброта; иди че ги разбери…

Въпреки стъписващите успехи на Юсейн Болт на 100 и 200 метра, Puma не планират да правят каквото и да било с неговия имидж, щото Ямайка била весела дума и това било достатъчно.

Нищо чудно, че в последните няколко години не са направили нищо смислено като продукт; с такова мислене. Само фашон.

(cc) Петър Петков, който уточнява:

Това го снимах днес в МакДоналдс докато си поръчвах салата. Момчето обърка поръчката и след това я промени и този надпис излезе на касата.

Моите извинения, ако сте усетили липсата на eenk.com вчера и днес. Проблемът е извън моята градинка и е свързан с хоста. Планирам преместване, но ще е средата на септември.

***

Resident Advisor, един от най-добрите сайтове за танцувална музика и парти култура публикува линк към моя филм от Кьолн в секцията си The Feed; ойе!

Няколко часа по-късно се оказах и в BeatPortal.

Догодина – златна мечка, палма или ракла.

***

HSDPA/UMTS модемите могат да се избегнат, се оказа. С този хак накарах компютъра ми да ползва GPRS/EDGE връзката на iPhone, като дори е свързан с него безжично. Само трябва да си купите предплатени трафик пакети, щото иначе е скъпо.

***

И за финал – в рубриката безсмислени, но забавни приставки за FireFox, Comment Snob скрива всички коментари от YouTube, които имат кофти правопис; ха.

Който пие кафе:

– живее по-дълго;

– има по-малък шанс да получи рак на черния дроб;

– е по-малко вероятно да получи сърдечен удар;

– приема по-лесно странични гледни точки, защото е по-концентриран.

Твърдят последните изследвания.

Отдъхнах си, след като миналата Коледа инвестирах в скъпа кафе машина и дълго време имах съмнения.

Обама избира международен политик за вице, за да си попълни пропуските. (Тъпото например е, че преди кампанията не беше стъпвал в Европа.)

Сенаторът от Делауер има добре написан и пространствен профил в GQ от миналата година.

Да правиш нещо, което се стреми да бъде сериозен уеб бизнес, крадейки името на пиратски сайт е иронично от една страна, много ме́та от друга.

NYTimes отговарят на актуалния въпрос трябва ли да правим комплимент на човек, който си е направил пластична операция:

There are two kinds of people in the world: The better kind meet a new set of breasts, or an egregious dye job, or a volcanic zit at the end of a nose, and act as if nothing were amiss.

These are the same folks who drive past car crashes without rubber-necking and walk by Britney Spears at Arby’s without giving her a second glance. I’ve never actually met such a person.

Без майтап, наскоро ми се случи подобна ситуация с една позната и дълго се чудих как да реагирам. Май съм реагирал полу-правилно, като не казах нищо.

Е, донякъде.

Но не мога да си представя кмета на коя да е европейска столица с подобна медийна изява.

Ако се абстрахираме от темата силата на мисълта, ако съм Бойко, бих пледирал списанието да се прекръсти на Най-здрави или да го закрият след този брой, защото за по-здрава корица не би могла да съществува.