Архив за

Често проверявам статистиката какво чета и какво не, за да се отпиша от неактивните RSS емисии.

Вече дава статистика какво си чел през мобилния си телефон. Не съм сигурен дали това дава допълнителна информация, но е интересно.

Не разбирам от футбол.

В рядкото ми гледане на телевизия, най-вече покрай фитнеса попаднах на African Cup of Nations по Eurosport.

По-малко спонсори, реклами и звезди. По-мотивирани играчи. Приятна кръстоска между световно и квартален футболен мач.

Поради политическата и финансовата обстановка в Африка играчите изглеждат като събрани набързо и за малко. Хубавото е, че им липсва обща стратегия и можеш да видиш отчаяни пробиви от центъра вместо тренирани схеми. Няма симулации за фалове или груба игра. Абе като квартален мач.

Съдиите са в розово.

Африканското е по-доброто Европейско.

Само Камерун!О, не!

Nestlé (и Coca-Cola) в България са приели противоречивата спецификация Guideline Daily Amount (GDA), която e нещо като Reference Daily Intake, ама спонсорирана от големите производители на храни.

На теория би трябвало да ви казва приемливите нива на енергия (и хранителни вещества) спрямо продукта, който купувате. Малкият шрифт, разбира се, открива, че това е за част от продукта, в случая – 2 блокчета. Кой яде 2 блокчета от шоколад?

С други думи дами и господа: бдете.

Ако искате да се храните правилно, не се доверявайте на цифри изнесени пред етикета. Купете си книги по темата, за да научите че не всичко е брой калории, а е важно наситеността на мазнините, вида въглехидрати, който приемате, дневния прием на протеини и т.н.


Въпросът, както винаги, е: колко комфорт можеш да се правиш, че чувстваш, ако навън всичко е мизерия.

Оглеждайте се в средата на май, като настанат баловете.


Новите български low-fi вина имат общ маркетингов подход към пазара. В началото са хубави и евтини. После остават само хубави. Накрая са скъпи и зле. Когато видите вино на промоция в ресторант или с отделен щанд в супермаркет, значи е настанал момента, в който трябва да изберете някое друго. Подобен ход имаха Младо Вино от Сакар/Менада (през 2003), Tcherga, Брестовица (което напоследък се развали), дори No Man’s Land, което е далеч по-скъпо и единствено моделът 2005 Gold става.

Mezzek е новото българско вино на момента. Сега е на стадий 1. Въпреки че има претенциозна опаковка (и име на производител – Катаржина Истейт), то е най-доброто за цената си. Продава се в бутилки на цена от 5-6 лева, а кутията е 15-16. Има Каберне, Мавруд и Мерло; и трите са добри, в зависимост от това какво обичате. И микс между някои от сортовете. Алкохолът е 14%, което е рядкост и говори за малко намеса на производителя.

Enjoy responsively!

Гледайте Cloverfield. Дават го тази седмица.

Модерна интерпретация на Годзила с учудващо малко клишета. Микс между хорър и видео блог, който не си играе да обяснява откъде се е взело нещото. И разказва историята от първо лице: какво би станало, ако чудовище атакува вашия град.

Градът пак е Ню Йорк, но сякаш ние, хората, нямаме по-достойно място за посрещане на атаки.

Продуцентът – Джей Джей Абрамс в момента прави пълнометражния Star Trek, реколта 2008.

Хубаво напомняне от Dzver да се замислим за личното си пространство, пароли и регистрации.

В този ред на мисли, тези дни по торентите се вихри 17-гигабайтов файл с половин милион снимки, откраднати от частни профили в MySpace благодарение на пробив във сигурността на сайта.

При този скучен бисквитен пазар, добре е да видиш интерпретация на позната тема, но от ломска фирма. Необикновените бисквити имат вкус на канела, а отношението белтъци/мазнини/въглехидрати е 10/10/6, което говори за един балансиран продукт. Диетични те не са – 441 калории на 100 грама, но са далеч по вкусни от обикновените бисквити, които Nestlé омазаха. 80 стотинки; от диетичните щандове на повечето супермаркети.

А аз си мислех, че е тъпа идея да се разхождаш с дискета през митницата, при положение, че хората са измислили мрежите преди 30 години.

Ники Василев прави държавна поръчка за 3000 USB пръчки, с които влизащите в България ще щъкат по гишетата в КПП-тата:

Хората, които преминават през едно ГКПП, ще обикалят гишетата на различните администрации, носейки със себе си флаша, върху който е единният фиш. Администрациите ще начисляват таксите си в него, а плащането ще става накрая и наведнъж.

Какво ще стане, ако случайно си носите компютър и можете да модифицирате данните между две гишета? Или софтуерът на митниците генерира криптирани файлове?

В този ред на мисли, в село на име Камен има кибер-ферма, където всяка крава си има база данни с жизнени статистики.

Не в този ред на мисли, трудно ми е да повярвам, че България е на последно място по молове на глава от населението в Европа.


Чорапите в България са като колите. Или са много скъпи, които не си струват, защото все пак са консуматив; или са много евтини, които не изживяват здравословния живот на един чифт от 3-4 месеца и не носят комфорт.

Спортни чорапи почти няма, да не говорим за такива със сребърни нишки, против миризма.

И така, в Intersport в Mall of Sofia се продават точните спортни чорапи New Balance. Имат ластик на свода. И са с точната дължина: нито прекалено къси, за да ви щърби обувката, нито прекалено високи, за да ви стягат крака. Материалът е 100% памук, който е ресан и усукан. Първото, защото така се отсяват по-слабите влакна. Второто, защото така правят самият чорап по-здрав. Цена 12 лева за 3 чифта с някакво намаление. Иначе са 19.

Завръщам триумфално рубриката Продукт, където препоръчвам продукти, които съм използвал. Открих, че не мога да се организирам за рубриката преглед, така че продуктите ще текат през месеца.


Очната линия с LED, която Ауди монтират под всичките си модели от R8 насам винаги ме е чудела, докато не открих истината…

Стои красиво единствено на мръсни коли.