Архив за

Трамваите са най-бързия начин да се предвижваш в центъра на София, спор няма. Аз съм фен.

От известно време насам, всички ватмани са с нелоши костюми (сако, риза и вратовръзка), което е супер.

Нямам снимка, но работя по въпроса.


Модерните функции на някои блогове като превю къде отиваш с вградена търсачка (?!) и банер направо ме карат да се притеснявам накъде отива модерния сайт.

На вас това не ви ли убива изненадата? Кара ли ви да кликате повече?

Здравейте,

Искам да ви поздравя, че измислихте най-добрия евфемизъм за спам, който съм виждал някога – непоискано предварително съобщение.

След като го получих, прекарах няколко минути в опити да си представя що за човек смята, че ще намеря SmellKiller за нещо ново и интересно. Единственият, за който се сещам е един плешив немец със златна обеца. Той продава супер чопъри и нано цедки във WS Teleshop. И доктор Ливайн; с магнитните наколенници.

В същите тези минути се чудех има ли смисъл да продавате продукти като SmellKiller по интернет? Вашата аудитория не е ли все още погълната от сутрешния блок на Канал 1?

Но както и да е.

С настоящото бих искал да ви оведомя уведомя, че от 1 януари 2007 в България действа Закона Законът за електронна търговия. Чл. 6, ал. 4 от него забранява "изпращането на непоискани търговски съобщения на потребители без предварителното им съгласие" и пак там пише, че "доставчик на услуги, който извърши или допусне извършването на нарушение по чл. 6, ал. 4, се наказва с глоба в размер до 1500 лв., ако деянието не съставлява престъпление."

Не съм давал предварително съгласие да ми изпращате непоискани търговски съобщения, затова смятам да ви сезирам в компетентния административнонаказващ орган.

Еленко

Един колега ме светна за тази клауза закона за ел. търговията.

И между нас казано, отговорът на това писмо ме хвърли в дилема дали отговорите на непоискани търговски са поискани?

Започвам нова серия с проявите на тази кампания, за която имам особено мнение.

В колекцията ми тук (от последните 2 седмици) липсва:
– пакетче захар не сте сами, което изгубих преди да снимам
– кран за зле паркирали коли коли тип паяк, който беше брандиран изцяло, но пак не успях да го снимам.

Ново (26 март, 16:30): Res и Велян също са се възбудили на темата Не сте сами.

Тази информация е за онези 2,49% от вас, които ползват Макинтош.

На pektin.net с група юнаци спретнахме блог, в който от фенлък пишем разни работи за Apple: новини, хитрини, софтуера, хардуера, айподи, едно-друго. Аз съм в тази екосистема от юни 2006 и съм щастлив. Приемаме мотивирани автори! (Няма парична печалба и славата е минимална.)

Така че, навъртайте се или се абонирайте през RSS.

Пектинът иначе е химично съединение, което се съдържа в ябълките. Той участва в обмена на мазнините и въглехидратите, активира имунната система на човешкия организъм, лекува язва и гастрит, сърдечно-съдови заболявания, детоксикация на организма от тежки метали и радиоактивни изотопи. Бжжт.