Архив за

Май досега никой не е споменал този вътрешен клип на М-Тел, с който компанията надъхва служителите си. Получих линка по email с горното обяснение.

Съдържанието няма смисъл да се коментира, но може би това е българският еквивалент на танца на Стийв Балмър или DEVELOPERS, DEVELOPERS…

Ако сте абонат; помислете за момент как се харчат парите ви…

Колкото и да съм про-кирилицата, винаги съм се чудил на хората, чиито имена в заглавката на email съобщенията са на кирилица.

Не изпитват ли трудности като си пишат с чужденци?

Имам приятели, които по цял ден гледат реклами и рекламни новини в Ютюб, Кампейн и Адвъртайзинг ейдж.

Гледайки български реклами не мога да кажа, че има напредък, но случайно попаднах на Save the Pants, която за мен отваря е изцяло нов жанр и посока в бранша.

Магазинът на Александра в бившето кино Славейков е супер!

Има много DVD-та и са подредени по азбучен ред. Вчера си купих 2 от най-любимите ми филми за 5 лева. Broken Flowers на Джармуш и Crash на Кроненберг от 1996, който е по книга на любимия ми писател. Най-добрата екранизирана книга, която съм гледал. Не го бъркайте със Сблъсъци – оня с оскарите. По-рано през месеца си взех Starship Troopers и Collateral за по 2.50.

Да живей търговията от старата школа! Цената на тези филми е 2 пъти по-ниска от тази в интернет магазините. Проверих. И един вид – не плащате за доставка.

Тази седмица ще ида да си купя Sideways за 2.50, защото беше свършил. С това колекцията ми от DVD-та ще стане… близо 10. Ха!

Преди две години, 3-4 пъти на ден получавах линкове към смешни снимки по ICQ. Най-често към една и съща.

Днес 4 пъти получих линк към един видео клип и се замислих, че последните няколко месеца почти не съм получавал линк към смешни статични картинки.

Снимките губят войната.

res corporales изпраща тези графити и ни пише:

Разширен формат на тази констатация е забелязан във Варна София. И понеже явно авторът е съумял да я регистрира като търговска марка, с този правопис, следва да му отдадем заслуженото внимание :)))

Роденият в Хаваи арабско-кенийски гражданин Барак Хюсеин Обама е свежо лице в американската политика. Особено след като потвърди, че ще се кандидатира за президент. Той има малко шанс срещу Хилари в боя на демократите, но е готин. Използва сайта си, за да излъчи видео послание (без вратовръзка) преди да го излъчи където и да е другаде.

От лятото разучавам кое как е, а вчера прекарах вечерта, четейки няколко месеца назад блога на Google Analytics – отлично техническо четиво.

За съжаление, маменето на Google все по-важна част от уеб бизнеса. Не съм много напред в нея, но напредвам.

Ето например, ако потърсите баница с късмети, съвсем логично ще попаднете на eenk.com.

Ето, моят професионализъм блесва, защото ще призная – любителите на баница (с късмети) са централната таргет аудитория на този сайт. Ако не сте сред тях, много ви моля да затворите браузъра си и никога да не се появявате пак. Смотаняци такива.

Ценното на Google Analytics е че е ужасно сложен софтуер. А народната мъдрост гласи – сложен софтуер – възможности бол. Analytics е по-сложен дори от Мicrosoft Word, който смятам за доста сложен. Ако някой смята, че не е, нека излезе крачка напред и каже честно колко пъти е ползвал автоматично форматиране, собствени стилове или собственоръчно модифициран речник?

Знаех си; аматьори.

Като се замисля отдавна вече не ползвам Word, но не това е най-важното.

Та, за заинтересованите в Google Analytics препоръчвам следните хитрини: как да следите RSS абонатите си и как да следите още по изкъсо RSS абонатите си, най-вече тези с приходи над 20,000 лв./г. или тези, които са руси.

Ценно също така е да знаете как да следите изходящ трафик от даден сайт и колко пъти е изтеглян даден файл. Благодарение на 1 малък код, мога да знам колко от вас ще посетят последния ми подкаст.

Я науча, я не. Но за десерт ви предлагам изследване на Microsoft за употребата на RSS по света и статия, която показва, че Analytics не е много достоверна система. Ха!

Друго интересно е как в блога на Analytics ви предупреждават, че ако видите, кои са най-честите ключови думи, с които хората ви намират, това може да ви повлияе съдържанието, т.е. да промените темите, за които пишете. Което е супер ценен съвет. Ако всички пишат така, че да бъдат харесвани и намирани, сигурно скоро всички ще започнем да правим порно сайтове…

В този ред на мисли, замислям се да отцепя нова, отделна и професионална част на Eenk.com, която да се занимава с подобни технически дискусии, нови медии и далаверата у интернеда, както чух да казват в един малък град.