Архив за

Написах едно есе за типовете форумисти и основните елементи от форумния фолклор за новогодишния и по-различен брой на Капитал.

Няма по-тъпо нещо от това да четеш тъпи коментари под статии. Но да си представяш кой ги пише и да ги квалифицираш е приятно упражнение.

Пирели?

Ба…

Време е за подаръци и eenk.com ви подаравя най-доброто от себе си – снимки. Формата е календар за 2007 година.

***

Изтеглете eenk.com календар за 2007.

***

PDF, 25 страници, 14 мегабайта. Печатайте в режим пейзаж (landscape). Поради технически причини, снимките не са от 2007, а от съответния месец на 2006.

Надявам се календарът да стане традиция, не като рубриката преглед, която занемарих, но не съм се отказал.

Ако някой разпечата и ползва, нека ми прати снимки на календара в действие. Забележки – също.

Весели празници!

Имах шанс да си поиграя със Sony Ericsson k800i, за който мълвата твърди, че е адекватният избор за телефон от среден клас за 2007, след като Nokia в последно време приличат на баници.

Мога да го сравня само с моя k750i, който е автор на всички снимки в този сайт от 1 година насам и дори заблуди Пейо, че използвам фотоапарат.

Ta, k800i, дали щото е 3G e близо 30% по-голям от k750i като обем, което го прави неудобен за носене в джоб на дънки/панталон. Изглежда направен изключително здраво. Софтуерът му е много по-пъргав от на k750 и също толкова интуитивен.

Камерата е невероятна – 3,2 мегапиксела; като истинска. Не съм си играл с телефони с подобна камера, но от телефон не бих могъл да очаквам повече. При отваряне на режим за фотоапарат капачето се плъзга хоризонтално, което решава проблема с небрежното отваряне при изваждане от джоб. Светкавицата е ксенонова (т.е. истинска светкавица) и заради това е невъзможно да го ползвате като фенерче, което е тъпо. Друго разочарование са видео клиповете: те са едва 176 x 144 точки, което ги прави като пощенска марка и много размазани.

Така че – 700 лева са много пари и аз лично ще чакам още година за следващия вариант. Дано да е с хубаво, голямо видео и разбира се – по-малък.

П.с. Направих импровизирани снимки на тъпа неонова светлина, без да пипам настройките; следват, съответно: офис, макро, със светкавица и без светкавица. В реалният живот тениската ми е с масленозелен цвят.