Архив за

Обикновено оставям мислите ми за музика другаде, но концертът на Фон Шпаар вчера в BlackBox беше супер. Свириха пред 50-тина души, които бяха неслучайни, но сигурно са най-малката тълпа, пред която групата е пяла. Отличен бутиков концерт. Плюс танци. Хората, които бяха там съзнаваха, че едва ли някъде по света ще видят толкова актуална група на толкова празно място срещу толкова малко пари. Чудя се дали само със спонсорство от Goethe Institut се постига билет от 3 лева.

Подобен пример: миналата година, на 22-ри април, пак там, свири Франк Бретшнайдер. Месец преди онзи април, една позната се опита да си купи билети за концерта му в музея за модерно изкуство в Сан Франциско и местата бяха свършили месеци преди това. В София билетите не бяха повече от 5 лева, в залата пак бяха 50-тина души, налягали на възглавници по пода и Франк свири като за приятели и роднини. Познатата ми не повярва, че такива неща се случват тук. Факт, изпускаме много, но това, което се случва, се случва както никъде по света.


ZAŠTO BDW?

Zato što smo uvereni da je kreiranje naših originalnih brendova najefikasniji odgovor na pitanje kako osvojiti prostor na svetskom tržištu!

Dovodeći u Beograd najpoznatije dizajnere koji stvaraju internacionalno uspešne brendove otvaramo mogućnost da kroz razmenu iskustava naučimo jedni o drugima i dodjemo do upotrebljivih saznanja o sopstvenim mogućnostima.

Ето, докато спим, сърбите организират седмица на дизайна с участието на Карим Рашид. Той не е най-якият, но в дизайна е име като Роби Уилиямс в музиката. Освен, че има after-party всеки ден програмата на събитието изглежда добре. Има и част product of Serbia, пред която изложението Произведено в България в НДК вероятно стои смешно.


Това Бентли не е новост в града, но едва сега успях да го снимам, без да привлека вниманието на собствениците му, които не са от типа хора, които биха позирали.

Винаги съм се чудел какво значи да караш кола за няколкостотин хиляди и да делиш едни и същи паркинги и дупки със стари Опели. Вероятно е голям вътрешен компромис.

Опа?

Тъкмо свикне човек с нещо и какво? На какво прилича това?

Нищо, нищо.

Версия 3.0 на eenk.com излиза от табличния си вид, за да фокусира повече върху съдържанието. Ако е вярно, че съвършенство се постига когато не можеш да отнемеш повече от дадена форма, то eenk.com е почти там.

Новото:
– Цветовете ще са вече само в снимките
– Въпреки няколко предложения да я кача горе, хронологичната навигация остава долу, защото е логично човек да прочете една страница и тогава да отгърне
– „Менюто“ вече е горе, защото долу връзките се претрупват
– Знайте, че ако някой ден трябва да се занимавате с уеб стандарти, наемете човек, който да ги обича. Те са опърничава, неблагодарна работа и тъпа тема за разговор
– Използвайте Firefox или Opera, защото са по-добри браузъри от Internet Explorer и показват този сайт както искам. Ха!

Харесва ли ви 3.0? Аз мисля, че промяната е за добро.

Честита пролет!


Ако някой орган на реда е с шкембе и ръце в джобовете определено не стои адекватно, но новите полицейски дрехи са доста по-спортни и приятни. Не знам дали жените имат отделен модел, но това яке беше като за джогинг – с дишащ гръб и светлоотразителни ленти. Шапката е ала-бейзболна и прилича на тези на турската полиция.


Вчера на ул. Граф Игнатиев имаше 3 (или поне 3 бяха останали) подобни послания. С една позната заподозряхме мъж около 20 години, който е окупирал пътя на прибиране на неговата любима.

WordCount.org не е нещо ново, но преди време се чудех ли чудех за адреса на този сайт и ми попадна сега пак и за да не го забравя реших да го пусна тук. Ха!

Сайтът сортира най-употребяваните 80 000 думи в английския, взети от място, наречено British National Corpus. Значи бритиш.

Както с повечето неща в интернет, ако се визуализира се получава вдлъбната крива на Зипф – закон, който скоро ще бъде отпечатан детайлно в книга от един умен човек.

WordCount може да е полезен като го следите отзад-напред и учите редки думи. Или отпред-назад и да видите коя ще е първата ви непозната дума.

И така, последно: тъмната страна на човешкото подсъзнание можете да видите в QueryCount, секция която следи начина, по който е ползва WordCount. Кара те да се замислиш.