Архив за

From: Elenko
Sent: Tuesday, February 28, 2006 4:45 PM
To: Галя @ КариZма
Subject: FW: Какво е да си звезда в България?

Галя,

Нямам email адреса ти, затова пиша така.

Често си мисля какво означава да си звезда в България.

Колкото повече въпроси си задавам, толкова по-трудни ми се струват отговорите.

И се сещам за теб, защото виждам оранжевата ти коса от почти всеки билборд.

И си мисля, имаше ли натиск да боядисаш косата си, за да пасне на корпоративния цвят на оператора?

Всъщност извинявай, това с косата е въпрос на личен избор.

Но да се върнем на темата.

Защо рекламните лица на мобилни оператори са хора не съвсем на мястото си? Имам предвид – първият избра човек, чието лице никой не беше виждал докато не се появи на билборди; той е известен глас. Глас за рекламно лице? Хм. Вторият се рекламира от спринтьорка, която по зло стечение на обстоятелствата не спринтира напоследък. Ти, певица, си рекламно лице на третия, но не си издавала албум.

А и парчето, което озвучава кампанията е базирано на Шопен – Прелюд, Опус 28, No. 4 в B (бе) минор, а по-късно преработено като Insensatez от Антонио Карлос Хобим. Можете ли да се закълнете, че е ваше?

А да, и текста. Песента ви се казваше Минаваш през мен и беше любовна с елементи на тъга и неразбиране между половете. Ако А мине през Б, Б не се чувства добре, освен ако не е на тайландски масаж, но това е друга тема. Сменяте минаваш през с говориш с, запазвате мен, добавяте радостни лица като от банка с изображения и все едно все тая. Не е. Минаването има малко общо с говоренето. Трябваше да направите нова песен. Така всички мислят, че пестите усилия. Сещаш ли се за героя от Наистина любов, който смени 2 реда с коледен припев и неговата песен стана хит. Той преживя срив като изпълнител.

Ти нямаш ли вътрешен конфликт?

Как пазиш личността си цяла? Ти си в шоубизнеса; there’s no business like show business, но те слагат и в кампанията за домашни потребители. Обличат те както в строги костюми, така и в пищни рокли. Би трябвало да профилират нещата; теб.

Мислиш ли си коя звезда би могла да те наследи? Белослава заплаха ли е за теб?

Мислила ли си за сумата, срещу която би записала нещо фолк?

А дует с Азис?

А какво е отношението между първата и втората сума?

Би ли пяла в хор, или го смяташ за безличен масив от гласове? Дразниш ли се, че винаги диригентът обира цветята?

Каква част от живота ти е PR? Добрият PR прави ли по-добър живот?

Чао засега; въпросите натежаха. Ще пиша пак.

Еленко

П. с. Кажи на Миро да смени имиджа. Прилича на сина на ловец на змии от източните Родопи. Нека спре и солариумите. Доказано вредни са. Всички се досещат, че оранжевият отблясък не се получава от пистите на Банско.

П. с. Какво стана с плановете ви за брак? Преди време обявихте, че ще се жените.

Станислав Михайлов прати тази визуализация с праведното твърдение, че е реална, за разлика от другите (1, 2). Архитектът е съобразил дори аканите автомобили по булеварда и не е сложил армия поршета, както си му е реда. Браво.

Не е това, което си мислите.

Когато започнах Улиците на София, рубриката беше по-скоро рядкост; визуална наслада.

Но!

Последните два месеца, откакто не разчитам на фотоапарат, а на телефон и той е винаги с мен и прави приемливи снимки, почти не съм публикувал друго освен Улиците на София.

Харесва ли ви така?

На мен да. Повече неща с по-малко думи.

Но!

След като почти целия сайт стана Улиците на София, дразнещо е да виждате този надпис изписан всеки път. София не е кой знае какъв град, че да получава подобна експонация.

Затова реших да не го споменавам изрично.

Ще пиша, когато снимките са в друг град. Или не са на улици. Другите рубрики, разбира се, остават.

Кметът на София има чар – да e близо до хората. Ето го, вчера, на път за работа, сам в неговото Subaru Tribeca, което (засега) е толкова рядко срещан модел, че си мисля, че си е откупил ексклузивност от вносителя. В интервю пред 24 часа Бойко Борисов обясни символизма на регистрационния си номер: запазил е този, защото сбора на цифрите прави 7.

Другата част от чара на ген. лейт. Борисов е, че носи манталитета на модерна София. Секунда след като се зарадвах, че го заснех, от неговата кола се чу всяващо-паника даване на газ, възползва се от метъра разстояние след таксито, ляво, влезе в насрещното и след кратко ускороение даде пак ляво по Цар Освободител, предполагам към Столична община на Московска… Беше така бърз, че не успях да заснема нарушението.