Архив за


Паметникът до НДК е погрознял толкова, че чак е станал красив като стар Saab. Едва днес му обърнах внимание. Доскоро го класифицирах като зле. Сега като го гледам е нещо като пост-индустриален, нео-кибер монумент, който символизира упадъка на някакъв народ, но показва славните му периоди в миналото. Още 10 зими без ремонт и ще е забележителност. Приемете го като младо вино с потенциал.

Тъкмо си мислех, че Acrobat Reader 7 ще е още по-бавен от супер бавния Acrobat Reader 6, но продуктът ме изуми. На моята скромна изчислителна машина Reader 7 зарежда 234-страничен, тежко илюстрован PDF за 4 секунди, ако го пускате за пръв път. Всеки следващ прави същото за по-малко от секунда. Освен това, страничките се плъзгат много по-мазно и леко. Браво Adobe!

Знаете ли че adobe значи кирпич? И че се чете ъдоби? Повечето български мениджъри не го знаят и го четат адобе, понякога дори го членуват като адобето на техните презентации.

Отглеждане на коноп е най-старателния безплатен научен труд, който България е произвела в последните, да речем, 10 години.
Въпреки че авторите, сподвижници на Промена, „не претендират за изчерпателност и засягат единствено основните аспекти“, 110 страничната им електронна книга е отлично написана и тъпкана с информация.

В нея ще намерите почвена карта на България (!), ботанични и агрономски схеми, сортове, генетика, история, органична химия… Не искам да подстрекавам никой, но електронната PDF книга е отлично четиво. Единствения проблем, който открих е, че от PDF-а кирилския текст не може да се копира, т.е. копира се, но като го вмъкнете другаде излизат гарги.

В квартал, където Mercedes CLS 2005 е обичайно явление, има коли, които получават свръх отношение, независимо от възрастта. Този грижливо опакован Москвич на улица Кричим би вдъхновил Кристо Явашев както би раздразнил всеки собственик на CLS, защото на него гордо му е отреден цял двор, а наоколо всички имат проблеми с паркирането.

Пред очите ви стои рецепта, която е правена само веднъж. Снимката е от премиерата. Оценена е от един еинствен човек, моя милост, но до такава степен, че този човек я е качил в интернет.

Инфектиран омлет

Продукти: 2 яйца, 1 връзка магданоз, 20 мл. олио, 20 г. масло, 20 мл. прясно мляко, пасатор

Приготовление: пасирате магданоза (с дръжките) като смазвате процеса с олиото. Би трябвало да се получи зелена паста. Стопявате маслото върху нагорещен тиган (за препоръчване плитък и с тънки стени). Разбивате яйцата и ги смесвате с пастата и млякото. Изливате сместа върху тигана. Когато усетите, че се е изпекла отдолу – усещането става най-лесно като повдигнете омлета от единия край – обръщате. Като се изпече и от другата страна, сервирате.

Рецептата е за 1 човек, ако искате да направите за двама, не правете омлета с повече яйца, а повторете процедурата. Време за приготвяне – 15 минути.

Ифектираният омлет върви най-добре с чаша мавруд и прясно краве сирене поръсено с босилек и полято със зехтин. За десерт – канелени сладки от 100 грама сладки. Официалният саундтрак на инфектирания омлет е Vladislav Delay – Demo(n) Cuts EP. Наздраве!

С идването на пролетта и изборите, ОДС първи атакуват с плакати. Мъж с бяла коса и евтини, всекидневни дрехи стои на брега на морето и е вдигнал ръце; може би крещи. Призивът е България – това си ти и директно ми напомня на слогана на Sony от миналата година – You make it a Sony. Моят отговор – не мерси, не съм аз. Дори Ботев е казал, че:

Мила ми Венето … ако умра, то знай, че после отечеството си съм обичал най-много тебе.

и рязко е разграничил себе си и либето от родината в далеч по-кризисни времена. Ироничното в случая е, че плакатите за шофьорски курсове имат по-голяма тежест от политическата платформа. Вруум, врууум.

Труд, 21 март 2005, 8 стр.
Спират търга за супер GSM, държавата губи минимум 154 млн. лева

Не съм очаквал от вестник Труд да измисли добър български термин за UMTS, но Супер GSM ми хареса. Напомни ми за проекта Супер Боровец, който също е добро попадение като име.

Като става въпрос за евро-интеграция – плакат на Азис за бъдещото му представление в Брюксел.

Всеки по-елитен фен може да го гледа срещу 60? в Salle Le Prestige. Тези с по-скромни изисквания ще го гледат сместен с брюкселската филхармония срещу 35? в театър Saint Michel. Коя медиа ще ме спонсорира за репортаж от събитието, плюс интервюта със зрителите?

Снимката по изключение не е авторска, но е публикувана със съгласието на автора. 10x, dre!


Като вземете предвид какво се случи наскоро в Тайланд, славата на Тайланд, това че снимката е от 8-ми март, и че над кашона се продават зюмбюли, получава се странна картина. Мястото е на попа.