Архив за


Днес се случи да премина през клуба Матрицата в Света Троица. Това момиче убива петима души на Counter-Strike, без да се замисли. Като не играе гледа клипове на Linkin Park изтеглени от Mtv | 2. Прякорът ѝ в играта е *zlata_ky4ka_eli4ka*.

Представям ви Кошчей. Eфектна кофа за боклук, която ще обслужи идеално отпадъчните нужди на вашата кухня.

За да го направите, вие се нуждаете се от: макетен нож (~1 лв. навсякъде), 3 туби от минерална вода 10 литра (3 х 1.8 лв.), широк хартиен скоч (3.43 лв. от Office1), полиетиленови чували за боклук (10 за 1.67 лв. от всеки супермаркет).

Срязвате най-долната туба отгоре, малко преди гърлото и да започне да се стеснява. Втората и третата срязвате отгоре и отдолу, за да се получи цилиндър. Напъхвате сегментите ги един в друг (пасват лесно, защото тубите за вода имат ребра). Залепвате местата на свързване със скоча. Пъхвате чувала вътре.

Предимства:
– Евтина кофа с подръчни материали
– Нелош на външен вид, цвета на торбите (и на скоча) може да се сменя по избор
– Огромен обем (~30 литра) в дискретно тяло
– Боклукът се вади лесно
– Височината на Кошчей е колкото вашата ръка. Не се навеждате, за да изхвърляте отпадъци, a когато ги хвърляте, вероятността да уцелите е 90%
– Водонепромокаема
– Частите са лесни за подмяна
– Възможност за настройка спрямо нуждите – ако ви трябва по-нисък или по-висок кош, можете да го направите с 2 или с 4 сегмента

Горд съм да ви представя Неолог. Речник на неологизмите в българския език. Идеята не е нова, но реализирана на локално ниво ще свърши работа на езика ни. Проектът е част от Coffeeright; моят (засега таен) план да стана богат и известен.

Сайтът е на ниво скеле, мазилка и шапки от вестници, но основната му функционалност – да събира и показва новите думи в езика – работи! Очаквам от вас сега да публикувате вашите жаргонни фрази от офиса и лафчетата от квартала, а после да популяризирате идеята.

Всякакви предложения за речника са добре дошли. Ако сред вас има дизайнери, склонни да дарят, повтарям да дарят, от своето време и да направят външния вид на Неолог – нека заповядат. Подобна благородна инициатива би стояла добре във всяко портфолио.

От 3 месеца радостно следя възраждането на вестник Новинар. Слоганът му – нещо свежо всеки ден – отговаря на името си.

24 Часа и Труд са идентични като съдържание, а дори имената им са нарицателно за лоша журналистика. Разгръщам ги притеснен на следващата страница да не открия отрязана глава. Нямат сайтове.

Дневник е скучен (заглавията са като от бюлетин на БТА), темите му са далеч от мен, струва 1 лев, сайта му е ужасен, но платен. В дома и офиса ми няма маса, която да поеме неговия формат, който се доближава до А2.

Новинар има свежи заглавия и лек стил на писане, в който почти няма клишета. Дори хороскопите (на които не вярвам) са написани добре. Сайтът му стои спретнато в Arial, непретенциозен е към регистрации и има добре работеща търсачка, за разлика от другите.

Наясно съм, че Новинар се прави от Любен Дилов-Син, който не е изцяло позитивен герой, но кой тук е?