Хубаво напомняне от Dzver да се замислим за личното си пространство, пароли и регистрации.

В този ред на мисли, тези дни по торентите се вихри 17-гигабайтов файл с половин милион снимки, откраднати от частни профили в MySpace благодарение на пробив във сигурността на сайта.

Коментари

 1. 25 януари 2008 @ 14:20

  Мързеливи програмисти, глупави програмисти, разсеяни програмисти… все пак всички програмисти са хора и разумното нещо е човек да си пази информацията, която не иска да попадне в торент файл, за себе си. За нещастие имах предвид български сайт.

 2. uv #
  25 януари 2008 @ 16:55

  много е дълго това дето искам да кажа за програмистите.. ама касае подбор по халтави критерии и масовата практика да се работи с нереалистични срокове, под напрежение и с много компромиси.

 3. 25 януари 2008 @ 17:02

  Каквото и да разправяте И(/и)нтернет не е сигурна среда за обикновеният юзер.

  За любознателните: http://www-it.fmi.uni-sofia.bg/courses/BonI/mainframe.html?target=chapter7.html&title=7

 4. 25 януари 2008 @ 22:23

  напълно подкрепям uv!

 5. dragi mi smehurko #
  25 януари 2008 @ 23:59

  живеем в свят, в който всички са се забързали нанякъде – имам чувството, че след някоя друга година ще скъсят секундата с 50% – една нова секунда с продължителност 2 стари секунди – така свикнахме да живеем „бързо“.
  що се касае до програмистите,
  нереалистичните срокове, работата под напрежение и многото компромиси не са само тяхно бреме, за съжаление. банкерът ако обърка може да изчезнат милиони, инженерът както и хирургът – може да се погубят животи и т.н…

 6. 26 януари 2008 @ 1:59

  Dzen,не знам само защо точно фми.то ги пишат тия неща,след като техния сайт пада поне 20 пъти миналата година:)И то от хора,които учат там:)

 7. 26 януари 2008 @ 11:09

  Образите, които учат там по този начин си тестват сигурността и откриват дупки и уязвимости в системата. Най-добре се учи от опити и конкретни действия, а какво по добро от това да хакваш собствените си мрежи и компютри. Все пак са си твои и няма как да те подгонят за нерегламентирана намеса. :)))

 8. 26 януари 2008 @ 11:30

  Тестват те:)
  Разглеждаха пощите на професорите си за отговори на изпитите и други подобни.

 9. 26 януари 2008 @ 12:37

  Кой? Кога? Къде? Как? :)

  Защо ми се струва, че силно преувеличаваш?! Ако има нещо с което си запознат можеш да го споделиш като изложиш факти. На мен не са ми известни факти които „сочат“ (>:>>>>) че се е случило нещо необратимо. Колко от хакналите мрежата на ФМИ са се отървали безнаказано ?
  А дали не е било само бъзик ? Дори да приемем, че е факт въпросното проникване, говори достатъчно за тяхната интелигентност и способност.
  Не е проблем достъпа до конкретна информация, проблем става когато попадне в неподходящи ръце с преднамерена злоумишлена цел.

 10. smn #
  26 януари 2008 @ 20:21

  Дзен, пишете си на Q, егати спама :)

  По темата:

  Имам познат програмист, който разполага с базите на някои от големите БГ сайтове за запознанства (изтеглени през дупки в сигурността).

  Тестовете показват, че повечето потребители имат еднаква парола за сайта, в който се регистрират и за мейла с който са направили регистрацията си там. Това хич не е добра идея. Ye be warned!

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS