Коментари

 1. xrh #
  12 октомври 2009 @ 0:25

  хаха добре де примерно човека с гаража спука на някой верно гумите… оня ги прежали гумите ама пък му запали гаража?
  тоя с гаража дали ще знае кой точно го е направил?

  или пък ако не ги прежали и викне полиция табелата дали може да служи като доказателство за заплаха (или нещо такова) и тоя с гаража го изяде с космите, ама по съдебен ред?

  или пък?! :)

 2. xrh #
  12 октомври 2009 @ 0:26

  а и да – ясно ми е че не му е кеф да го запушват всеки ден ама все пак това е комично просто…

 3. 12 октомври 2009 @ 1:33

  Трябва да приемат закон, запушиш ли гаража на някой да те съди по бързата процедура например 300 лева глоба. Много е кофти ако бързаш за някъде и неможеш да си извадиш колата понеже някой тъпак е решил да си паркира колата точно пред гаража ти!

 4. 12 октомври 2009 @ 2:07

  Глоба от 300 лв. няма, но пък тия с гаражите са страшни мрънкачи и викат ченгетата, ей-така, за нищо. Може да си спрял за 1 минута, просто да вдигнеш телефона и дори да не си излязъл от колата, но те са вече готови. Чудно ми е само, защо са им тия коли, след като те самите никъде не ходят, а по цял ден киснат зад пердето и чакат някой да им „кацне“. Понякога си мисля дори, че в някои гаражи изобщо няма коли, а табелите са си чисто заяждане.

 5. fen #
  12 октомври 2009 @ 8:59

  Сигурно наблизо има и гумаджийница:)

 6. Vladoliki #
  12 октомври 2009 @ 10:29

  Аман от „мрънкачи интелектуалци“… Като паркираме на улицата, няма къде да ходите. Като паркираме в гаражи сме виновни ако си ценим времето. Нищо чудно, че хората вземат правоприлагането в свои ръце, след като държавата, чрез своите органи се е отказала от задълженията си.

  В закона си го пише:
  „2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено:
  1. (изм. – ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете на паркове, театри, кина,
  предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства;
  2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на
  жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;“

  Друг е въпроса как (поне в София) се прилагат тези разпоредби. Наскоро ми се случи, без да гледам иззад пердето, да повикам „паяк“, за да премести един такъв тарикат, след като възпитано изчаках ~45 мин. да се появи. Оказа се, че не само съм си загубил времето, но съм се вътрил и с 15 лв. такса „репатриране“, която фирма Център за градска мобилност е преценила, че аз като потърпевш трябва да си платя.
  Защо тогава, питам, следващия път да не срежа 2-3 гуми? Защо онзи, който удобно е слязъл за 45 мин. да си свърши някоя работа, вместо да пусне един SMS за 1.20, има повече право отколкото онзи „долен буржоа“, който подло се е уредил с гараж в центъра и паркира без пари, мамицата-му-негова-аз-ша-е*а?

 7. Стефан #
  12 октомври 2009 @ 11:45

  Аз друго не разбирам. Ясно е, че и едната крайност (спреш за 1 минута и вече ти викат полиция, ако наистина се случва), и другата – да си зарежеш колата пред гараж за неопределено време, са доста неприятни. Но не мога да оправдая рязането на гуми!
  Защо просто собственикът на гараж да не ги спадне? Така ще причини съизмеримо неудобство на неправилно паркиралия, но няма да му нанесе финансови щети. Ако нареже гумите, това вече си е щета, за която съответната реакция, ако продължим с око за око и т.н., ще си е направо я подпалване, я нещо друго…

  Нека не забравяме, че сме хора, всеки прави грешки, понякога има нужда от уроци и поуки, но нека не вадим веднага директно секирата – следващия път може нашата глава да е на дръвника…

 8. Михо #
  12 октомври 2009 @ 11:55

  Ако чичковците от общината си вършеха работата както трябва, нямаше да има такива безумни паркирания, на каквито ставаме свидетели ежедневно. Наскоро даваха репортаж по телевизията как след подаден сигнал за много неправилно паркирани коли на зелените площи на бул. Евлоги Георгиев, никой не си направи труда да отиде и да провери.
  Само си представете какво би се случило, ако се въведат глоби от 50-100 лева за подобни нарушения и започнат ефективно да се прилагат. Не само че общината ще позабогатее, ами шофьорите ще се превъзпитат, а съм сигурен, че и трафикът ще се облекчи и ще намалеят ПТП-тата. Също съм „за“ да сложат високи такси за влизане в центъра, както и по-високи данъци за хора без постоянно жителство за даден град (като гледам вече проблеми с паркирането има в повечето по-големи градове).

 9. C. Иванов/ UBIGI #
  3 ноември 2009 @ 15:31

  Нямам думи !
  Нито се спазват законите, нито правилата -нетърпимоста пък е огромна, единствено нашенската балканска простотия я надвишава !
  Два пъти ми ‘дигат колата с паяк от пред собствения ми офис, въпреки вътрешния гараж, където ми заемат местата и бързам за десет до петнадесет минути -факта е два пъти ходене до гаража на СОФИЙСКИЯ РЕКЕТЬОР И СЪОТВЕТНА ТАКСА. За годините на събирания и глоби щяха да построят паркинги не за двумилионен -за двайсет милионен град ! /къде потъват рекетите ?!?
  В другите градове пък четири пъти ми пукат гуми, защото съм му спрел на н’екой си пред двора -той и кола няма даже ! *** улицата е на всеки и/или общинска горе ал,; точки ; входове и т.н. Не може н’екакъв изкуфел дъртак да ми слага пирони на специално подготвени тънки трупченца… като тръгнеш дъсчицата да се сцепи и падне, а гвоздея да остане под прав ъгъл в гумата -визирам 8-10 см метални изделия. Да режа -мога и аз гуми ! Да го видя как ги залага -ще му напукам и главата !
  Много ми е чудно и тези които си спират колите от двете страни на тесните улици – пред тях си, ами господа вкарайте си ги в дворовете, тротоарите въпреки, че са пред вашите къщи не са ваша собственост !
  Чудно ми е и друго -бат Бойко се би всобственост -сиреч същото, и при положение няма паркоместа и/или забранителни знаци и специални някакви режими както… и по описаните по гърдите за околовръстното… сега се построиха сгради без тротоари и паркинги/точно докато бе кмет/ пред тях точно на околовръстното/Арена-Мл.IV/
  вече създават допълнителни неудобства към трафика.
  Кога КАТ -са създавали друго впечатление освен рекетьорско, грижейки се за безопасноста на водачите или с някаква предохранителна дейност ?!? -така е в цивилизована Европа. Какво значение има и жителството за господин кукумицин и ако той се крие по цял ден зад пердетата в търсене на разнообразие, какво са му виновни младите хора и/или активно пътуващите за да им се налага и допълнителна такса за жителство. Сигурно трябва да плащат такса за по 2-3 града !?! Ако не му е известно на гражданина, сега жителството се сменя само със заявление в съответната община и може да стане за два часа ! -Но това не е проблем за другите страни в ЕС, а само за криещите се зад пердетата /горди балканци в нашата държава на АБСУРДИТЕ /ЪБСУРДИСТАН… КЪДЕТО НЕ МОЖЕШ ДА СИ СПРЕШ ПРЕД ДОМА ИЛИ НЕ ИСКАШ ДА СИ НАПРАВИШ МЯСТО В ДВОРА -ЩОТО Е ПО-ЛЕСНО ДА СЕ КАЧИШ НА ТРОТОАРА ИЛИ ДЕБНЕШ ДА СПУКАШ НА Н’ЕКОЙ ГУМИТЕ ЗА ДА СЕ РАЗНООБРАЗИШ ИЛИ ПЪК ОБЩИНСКАТА ФИРМА ТЕ ДЕБНЕ ДА ТЕ Е’ННЕ НЕОТЧИТАЙКИ СЕ НА НИКОЙ, КАКВО ПРАВИ СЪС СЪБРАНИТЕ ПАРИЧНИ СРЕДСТВА ОТ ГЛОБИ И ТАКСИ !!
  КАКВИ ЛИ НЕ ДРУГИ ГЛУПОСТИ ОТ СОБСТВЕНАТА НИ ДИВОТИЯ – И НЕ Е ВЯРНО ТВЪРДЕНИЕТО ЗА УМНИЯ БЪЛГАРИН -БЪЛГАРИНА Е ТЪП И ДИВ НЕОБРАЗОВАН БАЛКАНЕЦ, В КОЙТО АРАБСКАТА ВРЪЗКА Е ВЗЕЛА ПРЕВЕС ЗА СРАМ НА ВСИЧКИ – НАРИЧАЩИ СЕ ГОРДО БЪЛГАРИ !!!!!

 10. 15 ноември 2009 @ 20:17

  Хаха много яко предупреждене, аз не бих паркирал там никога :)

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS