Коментари

 1. джоис #
  26 март 2007 @ 17:58

  малко е смешно да се говори за политика на хора които просто искат порно и музика..

 2. 26 март 2007 @ 18:02

  „Капитал“ представиха темата си на броя тревожно едностранчиво. Протестът пък ми се струва с леко неточна или по-скоро зле обяснена насоченост. Не вярвам да има някой, който да защитава погазването на правата на потребителите, но от друга страна „протест в защита на основните разпространители на нелегално съдържание“ също не е на добре.

 3. Станислав #
  26 март 2007 @ 20:06

  Защо не го пуснахте като .torrent файл? Това би подчертало всички предимства на технологията, за които става дума.

 4. Р #
  26 март 2007 @ 20:36

  Тревожна е тенденцията, изобщо да се отваря дума за ограничаване на свободния достъп до информация. За онези, които не са чели Основния закон. Свети Сава да бъде с вас!

 5. 26 март 2007 @ 20:59

  Еленко, благодаря за филма. На теб и на останалите от КАПИТАЛ. За пореден път доказахте, че сте истинска, модерна и европейска медиа.

  @domin: Задавал(а) ли си си въпроса: кое е по-нелегално – източената музика, която нанася материални щети на някой, или действията на основния репресивен държавен орган в България? На мен като на българин много повече ми пука за това НСБОП и полицията да спазват конституцията и човешките права (забележи, не потребителските, човешките!).
  А на теб?

 6. vt #
  26 март 2007 @ 21:14

  мен повече ме дразнят субектите на „свободната пазарна икономика“, които спират достъпа до някакви места (няма значение какви са).

  а гдбоп и прочието полицейски съкращения (не само български) ще затварят тракери, докато го има сегашният бизнес-модел на големите лейбъли, който е защититил сам себе си чрез законите за авторски права.

  наопаки казано, докато не се промени бизнес-моделът, който е много по-голям от българия, нищо няма да мръдне.

  дето казва крис андерсън („the long tail“) – give away the music, sell the show.

  ps: но е хубаво, че имаше протест!!

 7. Пенис #
  27 март 2007 @ 9:47

  @Дончо: Тъгъдък, тъгъдък!

 8. Иво #
  27 март 2007 @ 17:47

  Дончо, Дончо… Какво значи „по-нелегално“ (или „по-незаконно“), бе човек??? Не съм фен на НСБОП и пр., защото смятам, че цялата история е една демонстрация за „началниците“ от МВР, ЕС и къде ли още не. След като на „Славейков“ съвсен необезпокоявано може да се купи софтуер, който струва хиляди $, за какво става дума? Или те не ходят по „такива места“, или си вземат %, познай кое от двете?
  Но логика от вида „катаджиите вземат рушвети, значи и аз мога да го правя“ нещо хич, ама хич не ме кефи.
  От друга страна, Р, като не ти дават Виста безплатно, това едва ли е ограничаване на достъпа да информация, не мислиш ли? И в магазина не ти дават безплатно минерална вода, но не се оплакваш, че ти ограничават „достъпа“ до жизнено важни ресурси (надявам се).

 9. stealth #
  27 март 2007 @ 17:55

  Иво, сравнението ти не е много правилно. По-точно е да се каже, че не ти дават достъп до магазина. А дали вътре има и нещо безплатно е съвсем отделна тема…

 10. Ончо #
  27 март 2007 @ 18:59

  Е, защо да ти забраняват достъпа до магазина. Нямаш откъде да си купиш виста или някоя друга програма, която ти трябва ли? Да ти кажа, ако в това е проблемът.
  Пиратстването си е чиста кражба. А протест против пиратстването е върхът на наглостта, ще ме прощавате.
  Сега предплагам, че всички ще скочите да ме заплювате, че не си ли тегля illegal content и т.н. Тегля си само неща, които не мога да си купя в София. Има групи, които искам да чуя и филми, които искам да видя, които просто няма как да си набавя. Което в никой случай не значи, че нямам огромна аудио и видео колекция от оригинални неща.
  Отделно искам да питам нямаше ли сегашното поколение да изглежда малко по-здраво и не толкова дебело, ако не можеше да се теглят така свободно игри от интернет?

 11. proba #
  27 март 2007 @ 19:03

  proba

 12. 27 март 2007 @ 19:16

  По-скоро родителите щяха да са малко по-бедни:)

 13. гого #
  27 март 2007 @ 19:19

  Интересна ми е природата на българина.

  Ниски заплати, бедствено здравеопазване, лъжливи правителства, които ограбиха цели поколения… единсвеното, за което българинът протестира е, че не може да си зареди азиатски филм или музика. И то в синхрон с организираната престъпност.

  О българино, духовната храна е свята за теб.

  Нека апостолите на така наречената свободна култура, да обяснят каква алтернатива те предлагат за поощрение на финансирането на изкуство и нови технологии.

  Държавен фонд (в тази държава, лишена от минимална социална солидарност?), дарения (my ass!), световен фонд (koй?).

 14. ь #
  28 март 2007 @ 1:18

  Няма нищо чудно, като няма хляб (и доктори), поне да има нещо за гледане ;)

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS