Коментари

 1. 4 юни 2010 @ 20:53

  А новият му клип е триминутна реклама на Magnum.

 2. Maria #
  4 юни 2010 @ 21:00

  Добре дошъл в клуба.

 3. 4 юни 2010 @ 21:03

  Епик фейл! Ама епик!

 4. Радо #
  4 юни 2010 @ 21:09

  Представете си брейнсторминга, родил това:
  „Колеги, трябва да можем да комуникираме с младите. А какво харесват младите? Ръкописни шрифтове, жълто и разбира се рап… нали там викат на онва дето постоянно се казва „ъ-ъ“. Колегите от ПР казаха, че на мода в момента е някой си „Устата“…“

 5. 4 юни 2010 @ 21:25

  Продукта е странен точно толкова, колкото е и Устата. Според мен!

 6. 4 юни 2010 @ 21:25

  Първо – това мохито сладолед е отврат на отвратите. Като вкус. Кой ги излъга, че става за нещо.

  Второ – гледай и несъзнателно да не го опитваш, може да не се събудиш.

  Трето – Устата е другото лице на Веселин Маринов.

 7. 4 юни 2010 @ 22:07

  Ох, не е толкова лесно да не купуваш Нестле. Опитвам се от години, защото са от най-лошия корпоративни копелета, ама все не ми се получава. Пазарът е залят от техни продукти, като половината дори не подозираш, че са техни.

  Например Нескафе, уви не си представям да не го ползвам. :(

 8. lolzavur #
  4 юни 2010 @ 22:17

  Хаха, аз пък се чудех кой е този мазен мексикан-бългериан, който рекламира сладолед с вкус на ‘мохито’ :))

 9. 4 юни 2010 @ 23:34

  и аз като лолзавъра… ужасно.

  клип, несвързан с темата: http://www.youtube.com/watch?v=VrdwhXNt4qw

  Еленко, редно е, според мен, да отразиш евровизията…

 10. деница #
  5 юни 2010 @ 0:43

  „не е толкова лесно да не купуваш Нестле“…

 11. 5 юни 2010 @ 1:28

  Купуваш продукт на Нестле заради продукта, или не купуваш заради това, кой го рекламира?

 12. 5 юни 2010 @ 2:16

  wow, HutsJWT creative в пълна сила :)

 13. Rhymer_Girl #
  5 юни 2010 @ 9:42

  Не разбирам защо в сладолед – мохито има жълт цвят.. иначе за женската публика – какво, сладолед-мохито си звучи окей, по-скоро проблемът тук ми се струва реализацията. Устата принципно не е гей и навремето беше доста приятен младеж от Ст. З., римореденето му горе-долу се опитваше да наподобява ъпсуртското, но по-позитив го раздава, а защо заби в тоя чалготечно-естраден ефект за мен остава енигма. Ако бях феминистка (хаха) сигурно щях да кажа, че клипът е сексистки, понеже разни там ближат сладолед. Абе не знам, то за свястна маде ин бг реклама на сладолед се не сещам, така че… какво толкова – ами ако Веско Маринов рекламираше на Еленко любимите епълски работи, това дали щеше да го накара да изпадне в едно безконечно подсъзнателно ползване на мак? :) И все пак смятам да го пробвам, дори само за да го отрека след това.

 14. kyky #
  5 юни 2010 @ 11:34

  Абе какво сте зачепкали Нестле. Те са в един кюп с Шел, Метро кеш-енд-кери, Телефоника, Микрософт и Апъл. Хабене на нерви е. Бъдете сигурни, че на тях особено много не им пука как харчат парите за реклама. Просто трябва да се харчат там някакви пари. Всичко в името на глобализацията и толкоз…

 15. 5 юни 2010 @ 15:26

  Аз отдавна не купувам Нестле. Наистина никак не е лесно, особено ако имаш малко дете. И все пак аз успявам :-)
  Този сладолед и клип са поредния довод за направения по други причини избор.

 16. Deyan #
  5 юни 2010 @ 17:58

  Не пишете некомпетентни коментари сравнявайки маркетинг политиката на Епъл и Майкрософт с тази на Нестле. Спестете си глупостите моля!

 17. radenka #
  5 юни 2010 @ 19:01

  Не купувайте продукти на Нестле! Това е може би компанията, чиито агресивен маркетинг има най-пагубен ефект в световен мащаб. Само помислете за стотиците хиляди африканчета, които продължават да умират, защото Нестле, претендирайки, че помагат на бедните страни, пробутват адаптираните си млека в Африка и да накарат жените да спрат да кърмят децата си – в Африка няма чиста вода (няма вода по принцип), няма стерилизирани бебешки шишета и резултатът е налице. Да не говорим колко жени, които раждат дете след дете, защото кърменето е вид природен контрацептив, който отпада при изкуственото хранене на бебетата.
  Прочетете повече за бойкота на продуктите на Нестле, за да знаете кои прродукти влизат в протфолитото на компанията!
  http://missby.wordpress.com/2008/02/20/baby-milk-issue/

 18. 5 юни 2010 @ 19:58

  На мен пък ми харесват шоколадите им. И може би съм по-различен, но не бих се отказал от продукт само заради слаб маркетингов отдел (да не кажа дебилен). Кафе не пия, но повечето хора пият Нескафе, сигурно е добро (за българско). Не свързвайте продукта с рекламата. Аз примерно съм се ограничил отвсякъде от реклами (нито тв, нито печат, а на билбордовете и в интернет не им обръщам внимание). Така разбирам само за интересните реклами от приятели или блогове, а продуктите избирам според това доколко ми харесат.

 19. Любича #
  5 юни 2010 @ 22:22

  Аз мислех, че Софиту е дъното.
  Нестле да изберат Устата.
  Повече няма да си купя негов албум.

  с близането идва апeтитът – а с рекламите диарията.

 20. 6 юни 2010 @ 3:26

  „С близането идва апетита…“ Като за реклама на сладолед са го докарали, няма спор ;)

 21. Lubo #
  6 юни 2010 @ 12:33

  Раденка, ти акъл изобщо имаш ли??? „…кърменето е вид природен контрацептив, който отпада при изкуственото хранене на бебетата…“. Явно циганките хранят децата си само с високо-технологично нано-пречистено сухо мляко. За съжаление подобни кретении само развалят образа на блогърите и ги правят да изглеждат като избягали от психиатрично заведение. Като онези неформали, които се уговарят по Интернет, да се съберат и да протестират срещу Интернет. Скудоумието и природната тъпотия нямат край…

 22. 6 юни 2010 @ 13:54

  Lubo, така е, народът го закъса откъм нормално мислене.
  Това с природния контрацептив е такава велика глупост, която обаче се разпространява и е особено устойчива.
  Колкото до рекламата – напомня ми на тази на мастиката с фолкаджийките. Гърли, музика, плаж, може, „хитът на лятото“, ала-бала. Никаква изобретателност, никаква оригиналност, възможно най-елементарното и лесносмилаемо.
  Мен сладоледът ми харесва (не е жълт, а зелен и бял). Въпрос на вкус. И със сигурност няма да спра да купувам продукти на Нестле – нито заради рекламата, нито заради измислени бойкоти.

 23. 6 юни 2010 @ 15:14

  Само за инфо ще кажа, че преди няколко години бях в софийската фабрика/офис на Nestle, защото работих в рекламната агенция, която ги обслужваше (в истинския и леко мръсен смисъл на думата). Бяха ни викнали там, за да обсъдим и дегустираме един от новите им сладоледи, за който трябваше да измислим кампания. Тримата колеги, с които бях, си взеха от сладоледа, а аз не (много добре знаех от какво се прави) и явно не съм сбъркал, защото другият човек в стаята, който също се въздържа от новия вълнуващ сладолед беше именно рекламната/PR мениджърката на Nestle.
  Когато я попитахме няма ли да си вземе, тя тихо и с лека многозначителна усмивка каза „не мерси, аз сладолед не ям…“

 24. 6 юни 2010 @ 19:50

  Защо какви са Nestlé та досега си им купувал продуктите съзнателно ?!

 25. 7 юни 2010 @ 7:42

  Разтворими гранулирани кафета ала нескафе има поне още от две масови марки на пазара – Якобс на Юниливър или Чибо. Не бих могъл да различа на вкус еквивалентните продукти (примерно голд вариантите) от трите марки. Моят избор засега е Чибо, защото и Юниливър не са ми любима корпорация.

 26. 7 юни 2010 @ 9:09

  Иван,

  В други държави Nestlé продуцират/продават минерални води, затова понякога човек няма избор.

  Проблемът с Устата (освен името) е, че не се харесва на никой от публиката. Той е от любимият ми тип български B2B шоу звезди, които си вземат парите от фирми, които ги спонсорират, а не от публиката, които никога няма да платят да ги видят на живо, за албум да не говорим.

 27. 7 юни 2010 @ 17:05

  @LUBO & MANUELLE,

  Lactation Amenorrhea Method се нарича и е абсолютно редовна форма на контрацепция. Гугъл ит :)
  При изпълнени условия средно поне шест безоблачни месеци след раждане са възможни; при различни жени по-малко, при някои – доста повече.
  Светът съдържа доста повече информация в различни области, човек не може да знае всичко, но е добре да се информира понякога.

  Продължавам да не купувам Нестле. Понякога е трудно, особено ако детето, което лесно поддава на реклама, търси конкретен продукт. Понякога пък аз нямам избор, както отбелязва Еленко. Но се опитвам. Не ги харесвам, не харесвам агресивен маркетинг за каквото и да е.

 28. 7 юни 2010 @ 19:25

  Ще ми обясни ли някой, защо трябва да не харесвам Нестле? Някъде горе прочетох, че подарявали сухо мляко на гладни африканчета и така карали жените да не кърмят бебетата си. До тук добре, това е чудесен начин да се справят със свърхпроизводството. След това обаче имах известен проблем да разбера авторката на гневния коментар: от една страна ползването им е лошо, защото нямат стерилни посуди и вода, за да ги ползват и следователно се разболяват от гадни болести, което явно е зле; от друга страна, спирайки естествения контрацептив на кърменето се плодят много повече, което явно пак е зле! Ама то едното компенсира другото – това не е ли добре?

  Все пак, за да сме по-интересни в коментара си, ще кажем, че най-лошата услуга, която Запада направи на себе си, бе изнасянето на хигиените и лечебните си навици извън себе си. При липсата на идеята за секса, такава каквато я притежаваше Запада, се достигна до истински бум на оцелелите деца в страните, където той упражвянаше влиянието си. В резултат – застаряващо население на Запад и младо, бедно и гладно население навсякъде другаде по света. Ако историята е някакъв учител песимистичния възглед е….

  Но хайде, няма да ви занимавам с песимизъм. Ще ви припомня един героичен момент от българската история.

  30 години след Освобождението у нас вече се усещаха резултатите на бързата модернизация. С висок темп българите усвояваха нови технологии, индустрии, както и достиженията на напредналата, западна наука. Населението нарастна толкова главоломно, че през 1913 армията успя на мобилизира 600 000, които да се сражават за защитата на българите извън пределите на татковината.

 29. Yani #
  8 юни 2010 @ 10:29

  голям провал! избора на лице и самата реализация са дъното… засега.

 30. 8 юни 2010 @ 12:15

  За пръв път го виждам…Шок и ужас! Не че си падам по шоколадите им, да не говорим за сладоледа, който някога беше добър…но обичах нескафе. Няма как, явно от днес Чибо ме спечелиха за клиент.

 31. martin #
  8 юни 2010 @ 14:06

  @NEW STYLISH CREEP: Кажи какво слагат в сладоледите, че да знам дали да ям или да не ям? ;)

  @Еленко: B2B шоу-звезда – това ми хареса…този нов термин просто управлява! 5/5! :))))))))

 32. B #
  8 юни 2010 @ 14:36

  не мога да повярвам колко много хора харесват нескафе\кафе на гранули….според мен е отвратително!!

 33. 8 юни 2010 @ 17:07

  В, аз го пия на фрапе с много мляко, разбито с миксера на 90% пяна, с ванилия/канела/ром есенция. В чистия си вид за мен всяко кафе е отвратително – черна, горчива течност, която няма как доброволно да сложа в тялото си.

 34. 8 юни 2010 @ 17:42

  Почвам да се чудя, как никой не се е сетил още за рекламата на Нестле, направена по същата концепция, но преди 5 години и рекламираща тъкмо излизащия на пазара продукт Нескафе 3 в 1, а именно Ъпсурт – 3 в 1. Спомнете си, кои бяха Ъпсурт преди това, и след това. Самата радио-реклама на на Нескафе, даже намери място и в последвалия албума „Quattro“.

 35. 8 юни 2010 @ 17:43

  P.S. Да не ме разберете погрешно – и мен ме дразни конкретната реклама и чалга-певеца със само-измислено-прозвище „Устата“

 36. martin #
  8 юни 2010 @ 20:22

  Айде кажете Nestle какво слагат в сладоледите, щото иначе ей сега ще отида да изям един, и то специално ще потърся същия с B2B шоу звездата.. :))))))))) lmao :))))))))))

 37. kliment #
  10 юни 2010 @ 9:02

  Опитах този сладолед преди да видя рекламата и ми хареса. Но откакто гледах рекламата не съм купувал от него и няма повече да си купя!

 38. 10 юни 2010 @ 14:43

  Да не купуваш даден продукт само заради кофти реклама е наивитет.

 39. деница #
  10 юни 2010 @ 17:43

  какво е B2B ,някой да обясни на български

 40. Николай #
  15 юни 2010 @ 15:09

  „деница“ – B2B в случая според мен са си точно бизнес-бизнес, а не традиционните бизнес към краен потребител отношения.

  Повече чета, по-малко коментирам. Но нека го погледнем от друга страна. Знам, че за Еленко е важно да има и имидж страна, или поне базови стойности на не-кич. Аз също искам да бъдат правени реклами като тази:
  http://www.youtube.com/watch?v=Z-lVDfb5PTI и в България. Е, да не забравяме, че в едната от 2те основни икономически теории се казва, че търсенето определя предлагането. Точно както и за Мастика Пещера/ракия Грозден/каквото друго се сетиш. Има такива клиенти – ще се правят такива реклами.
  В бизнеса, в който работя единствената цел на рекламата е да продава. Всичко останало е … за другия бизнес. В тази насока мисля, че Нестле са си направили иделано нещата. Такъв потребител – такава реклама. Знам, че звучи сурово, но е истина.
  Не искам да звуча познато – но факта, е че сме в България и концертите на Планета могат да съберат повече зрители, отколкото който и да е друг (АС/DC и Metallica правят изключение и то пак с особено мнение).
  Не забравяйте и какво казват моите шефове: Мисли като потребител, не като човек от компанията.
  Завъртете се по летните дискотеки тази година и вижте колко пъти ще се върти това парче на вечер.
  Не забравяйте, че ние които четем тук постовете на Еленко не сме представителна извадка за цялото българско общество. Не че не ни се иска.

 41. martin #
  15 юни 2010 @ 15:20

  Като стана дума за находчиви реклами + шега…
  http://www.youtube.com/watch?v=PTgoj8uVPm8

 42. 15 юни 2010 @ 19:09

  Дъно няма – безкрайно е. Всеки ден може да разбираш колко по-надолу може да се пада.

 43. Аз #
  16 юни 2010 @ 15:10

  НЕ е истина колко са спрели повечето писали тук о.О Не се кефел на Устата, нямало да яде сладолед хахахаха. Абе на вас, псевдоинтелектуалците, и модерните ърбън хипита, все нещо или някой ви е виновен, в повечето случаи чалгата и нейните производни. И защо? Злоба, че изкарват повече пари от мен и вас, с нещо, дето за вас е пошло, или не е достатъчно Ентелектуално??? Аре стига вече, бутайте си там живота, и стига сте се правили на модерни и отворени към света, с манталитет и нагласа, която идва у нас след 10-20 години и грам дори вече не е модерна, ако случайно това гоните. Не купували някои Нестле, оня баламурник иначе фен на Епъл!? Е що бе, къв епъл бе, овчи? USB кабел за 70 кинта ли бе? Ми как да купуваш Нестле, то остават ли ти пари от псевдоамерикански мании :х

  Честно, ебаси злетата.

 44. 24 юни 2010 @ 10:32

  Няма да говоря много тук, но като цяло всичко е свързано с пропагндата на „скритата“ реклама, само дето никой не се опитва да я скрие. лошото е, че хората подминават подобни послания и гледат да си щракат с пръсти под ритмите на някоя чалгийка. Всичко е за да хипнотизира, да не се мисли за друго… Ето една статийка по въпроса

  http://blog.avaart.net/ Дано ви хареса!

 45. alex4o #
  27 юни 2010 @ 13:23

  43 е на Устата братчед му. Честно казано, Устата да рекламира нестле е може би много удачно. Така или иначе на всички е напълно ясно, че страст на кристали, нестле мохито и разни такива вече ще се продават само и единствено защото чалга вълната у нас не е вълна, а реалност и това продава.
  Може би не купувам нестле отдавна, не мога да се закълна, но няма значение…дразнещото е, че сякаш всички рекламни агенции се опитва да втълпят, че в България има: клиенти които харсват само: цици, усти, цици, усти, цици, усти, вагини, цици, усти.

  …..

 46. 29 юни 2010 @ 17:25

  Tова, че предпочитам примерно Нестле Мохито, прави ли ме чалгаджийка? :O

 47. Shteryo #
  24 юни 2012 @ 16:54

  Абе вие всички нормални ли сте? става дума за мулти национални компании. все едно да кажеш че няма да купуваш бензин от лук ойл а да не слизаш от колата. че от къде идва бензина аааааа да от селската бензиностанция. хора помислете малко няма как да избягаме от тях това е истината. другото са живи глупости и чешене на езиците.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS