Пак гледах телевизия.

По празниците всички новинарски емисии в 30% от времето си се занимаваха с козунаците и агнетата по един и същи начин:

– Колко са скъпи, feat. тежки размисли на водещия защо са скъпи
– Интервюта с производители, които обясняват че всичко е скъпо
– Интервюта с хора, сочени за спекуланти (страхотна дума, бях я забравил)
– Интервюта с консуматори, които мрънкат, че са скъпи

Предполагам, че всяка година правят така. Този репортаж (с различна цена) може спокойно да бъде излъчен след 5 години със същия успех.

Всички телевизии изхождаха от позицията че всеки българин има право на евтино агнешко и козунак, сякаш това му е гарантирано от конституцията.

Следваща стъпка е някоя популистка партия да предложи протекционистка политика на правителството за замразяване на цените на агнешкото, яйцата и козунака напролет, свинското по Коледа и рибата по никулден. Или връзването на луканката и ракията с минималната работна заплата.

Безумие.

Извън това, повечето публицистични предавания приличат на лош интернет форум без линкове.

Повечето сутрешни блокове и новини са се превърнали в промоция за актуалните предавания за момента – сериали и айдъли.

Коментари

 1. 29 април 2008 @ 14:30

  Много си личи от този ти пост колко далече си от проблемите на 80% от населението на тази страна. Само остава да им препоръчаш на хората като няма агнешко да ядат суши.

 2. sharkeyebg #
  29 април 2008 @ 14:39

  @ Градинко: абсолютно съгласен.
  @ Еленко: Репортажите действително са трагични от гледна точка телевизионна публицистика, но и чудно защо, безочливите хорица в държавата България смятат за нормално да могат да си позволят агнешко ПОНЕ веднъж годишно, както свинско по Коледа.

 3. dermeister #
  29 април 2008 @ 15:00

  Репортажите са тъпи и повтарящи се. Но поне отчасти обръщат внимание на факта, че сме сигурно единствената държава, където най-търсените стоки са най-скъпи и по празници цените се надуват, а не се намаляват. Българска работа. Месаря надува цените, за да си направи далаверката, но заради по-скъпото месо, от фурната вдигат цената на козунака и никой не е на далавера. Всъщност само аз съм прецакан, защото не съм производител на нищо.

 4. Стенли #
  29 април 2008 @ 15:38

  Истината е, че 80% от българското население за тъпаци и селяни. Като под последното нямам предвид месторождение или адресна регистрация. Вучков – звезда, Валентина Хасан – Звезда, Волен с 10% в парламента, Симеончо за една бройка да си реституира връх Мусала. Ми много ясно, че ще е скъпо всичко. Като има балъци, ще има и тарикати. Аз на мама от малък и подарявах голям букет на 7-ми март и никога не ми се е обиждала, че не съм давал 3 пъти повече пари на 8-ми. Само като пример. А козунакът на третия опит ми се получи доста вкусен. Ай, стига съм писал, че пак се сетих всред кви тъпаци живеем.

 5. 29 април 2008 @ 20:03

  хората навсякъде се оплакват, че е скъпо. това не е български синдром, репортажите по чешките телевизии на коледа са същите, защото чеихите протестират, че шарана скача (те ядат шаран на коледа) например.

  Лошото е, че спекулата тука е страшна, а още по-страшно е, че на високи цени пробутват безумно месо и продукти. Това е тъжно.

  А честно казано, като сравнявам бг телевизиите с някои западни (и източни) нашите са направо супер, не мога да ти разбера гледната точка. Искаш да гледаш преслдване с хеликоптер, или как майка-наркоманка на седем деца, дебела като слон се бие с любовницата на 52-ия си мъж наживо? Е, да де ти не гледаш телевизия, но все пак такъв е живота….и бг телевизиите ще го отразяват такъв какъвто е.

 6. 29 април 2008 @ 23:17

  това, че 80% от хората са селяци е факт … Но намирам наистина за безумие по празниците цените да се качват. Нормалното е по определени празници като Коледа, Великден и разни други цените да падат. Навсякъде е така. Сега какво стана- агнешкото никой не го купува, щото е скъпо! Тъпо!

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS