Както всеки нормален човек, аз още не съм си платил парното за сезон есен-зима 2004-2005, чиято цена отдавна мина стойността на един iPod. Извинението ми е, че чаках да минат отчетите по топломера и се надявах (не без основание) Tоплофикация да ми върне пари, защото тази зима се отоплявах по-пестеливо. Въпросът в главата ми беше дали фирмата може да ми върне пари за надчислената сума, преди аз да съм си платил дълга?

Гузен от факта, че съм длъжник, днес отидох до местния клон на Топлофикация. Попитах изненадващо любезната жена на гишето дали ще ми върнат пари, преди да съм платил. Ха! Тя каза, че надчислената сумата ще се извади от дължимата, така че аз ще дължа на топлофикация по-малко и ме посъветва да изчакам. Което е супер. Само че компютрите им се осъвременяват след 20-ти юли, така че да заповядам тогава „да го чукнем и да видим“.

Пиша тези глупости, защото много от вас може да са във същата парна дилема. Така че, ако имате да плащате парно, изчакайте след 20-ти юли да се извадят (или добавят) разликите в консумациите и платете тогава, изведнъж, вместо да платите сега и после да си търсите обратно парите. За лихвите не отговарям.

Коментари

Тук не може да се коментира.