Големите луксозни марки започват да губят пазар в Япония, където хората се ориентират към продукти с по-голяма стойност или нещо специално направено за тях:

Japanese are reversing years of "brain-washing" which led them to believe that their self-worth and social status could only be derived from having the right luxury-branded products.

Както се казва – ние чакаме.

Коментари

 1. 25 юни 2008 @ 9:44

  За да промениш потребителското си поведение по толкова драстичен начин, ти е необходимо здравословно-високо самочувствие.

 2. Sasko #
  25 юни 2008 @ 10:10

  Добро мнение, Antonia, такова явление тук или в някоя друга от бившите соц страни ще дойде след най-малко век.

  Доколкото съм чувал в русия е най-тежко положението именно с луксозните стоки.

 3. Bobby #
  25 юни 2008 @ 11:33

  Япония е сигурно най-напредналата държава.

 4. kyky #
  25 юни 2008 @ 11:46

  Това „бившите соц страни“ продължават много хора да го използват за оправдание. Всъщност много от тези държави вече нямат нужда от оправдания за разлика от България. Ние все още си оставаме „бивша соц страна“. Други станаха Прибалтика, централна Европа и т.н.

  А Русия е една България умножена по 1000. Единственото, с което можем да се похвалим пред тях, е че нямаме култ към властта.

 5. Sasko #
  25 юни 2008 @ 12:46

  kyky, в никакъв случай не съм се опитвал да оправдавам каквото и да било, най-малко пък българите.

  Това, което се опитвах да кажа, е че този път не сме уникални и има и други подобни като нас държави. Разбира се, че някои държави се развиха – това се дължи на хората, които явно са далеч по-стойностни от нашите.

 6. m0sho #
  25 юни 2008 @ 15:43

  Ех, ама като почнете с тия комплексарски изказвания тип „далеч по-стойностни хора“, „хората тук са зле“, „много по-възпитани били на запад“ и още направо ви съжалявам. Икономическата ситуация на една държава се дължи на далееч по-сложни причини от това че си изхвърляш боклука през терасата примерно.

  Ако това което казваш е вярно, флуда на изгладнели източно европейци през началото на 90те би трябвало да е намалило икономическата мощ на Германия, Франция, САЩ и т.н.

 7. Biliana #
  26 юни 2008 @ 0:11

  Е те това е! Винаги съм обичала японците!
  И тук чух за някакъв чичко-обущар, някъде много на север, почти на границата с Швейцария, който изработвал поръчкови обувки, със стартова цена около 8 хиляди евро за чифт. Гучи-маркучи и тям подобни ряпа да ядат.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS