Дневник публикува запис на телефонен разговор с измамник, който иска десетки хиляди левове, за да спаси ваш роднина, уж извършил престъпление.

Записът е вторият, при който измамникът вече уговаря цената с журналистката. Тя пък показва невероятно актьорско майсторство.

По-миналата седмица същото нещо се случило и на мои роднини. Според измамниците, аз съм бил блъснал дете на кръстовище.

Коментари

 1. 12 декември 2008 @ 9:38

  По същия начин, жертвата е баба ми, слава богу има присъствие на духа да се обади на майка ми, която разцентрова измамника за +-3 секунди.

  Еленко, знам, че не обичаш да се пишат подобни неща в блога ти, затова си запазвам за себе си пожеланията за подобен род мерзавци и техните роднини, семейства и приятели.

 2. by #
  12 декември 2008 @ 10:43

  Звъни ми домашния телефон, а отсреща разревана жена в истерия: ‘Мамо, мамо, какво стана…’

  В първия момент ми се обърна сърцето – гласът, тонът – точно оставя впечатление, че ти се обаждат да ти кажат, че някой е починал. Няколко милисекунди по-късно се сетих, че няма кой да ми вика „мамо“, явно е грешка.
  Питах ревящата жена кой търси, тогава се обади мъж някакъв – ‘Кой е там?’ Казвам, вие кого търсите? И ми затвориха.

  Мислех, че е банална грешка – че жената наистина е търсила майка си да ѝ каже някаква трагична новина, докато не стана ясно, че и на баба ми оня ден са ѝ звънили със същия сценарий.
  Баба е печена вече, така че ги е отсвирила (и е проверила дъщерите си по телефона после), но все пак е гадно. Вече няколко пъти чувам за възрастни хора със здравословни проблеми, които страдат след подобни злостни изпълнения.

 3. zvezdi4ka #
  12 декември 2008 @ 11:10

  А мен много ме изкефи една касиерка в кварталния магазин, която отказа да продаде на един дядо 3 ваучера по 15 лева в 22 часа- съвсем мило всъщност, го прати пак да провери какво иска внукът

 4. 12 декември 2008 @ 11:17

  На мен пък едни по интернет ми предлагаха много евтина виагра.

 5. 12 декември 2008 @ 11:24

  :) същата схема но играчът беше мнооого слаб. Звънят в апартамента на баба ми и дядо ми, където аз живеех докато учех, хората си живееха рахат на село. Та почна се едно убеждаване, че ми се обажда някаква рода дето аз познавам и се почна… освен 2 малки братовчедки и леля във Варна нямам никакви други роднини :) оставих го за 2 минути да си каже каквото има, учтиво го помолих да ми каже името, че да се сетя… 2-3 секунди смут и затвори…

 6. MG #
  12 декември 2008 @ 13:02

  На мен ми се случи същото като на Бу, явно вече няма хора, при които да не е пробвана схемата.

 7. 12 декември 2008 @ 13:06

  Мда, на моето семейство се случва 3-4 пъти вече, ама явно добре си познаваме роднините :)

  А на мен преди 2 седмици ми клипна някой от италиански номер. Викам си „може да е някой познат“ – де да знам, приятели и познати навсякъде. Звънкам аз – „Welcome to ‘Blablabla’ phone chat. If you’re looking for a female, press…“. Затворих точно тук. След седмица се бяхме събрали с фамилията да отбележим един повод и подобен телефон дрънна кратичко на баща ми. Сравних номерата – ясна работа.

 8. zombie_monkey #
  12 декември 2008 @ 13:26

  Мен пък почти ме заблудиха за кратко преди няколко години, че наистина ми се обажда един мой не много близък братовчед с който не се бяхме виждали от години (поради което се сконфузих), преди да станат много известни тези схеми. Накрая се сетих че съм чувал че вече има такива схеми, де. И като го споменах ми затвориха без нищо да кажат :)

 9. 12 декември 2008 @ 17:51

  На мен ми се случи същото, оказа се един от квартала. да ви казвам ли кво стана после.

 10. Perkele #
  12 декември 2008 @ 18:49

  я кажи?
  сгънахте ли го от бой, поне?

 11. 12 декември 2008 @ 22:11

  Уааау, колежката ти, Еленко, е страшна актриса, казвам ти го като човек от бранша! ;-)

 12. Никито #
  12 ноември 2010 @ 9:50

  Здравейте,
  мен пък тази сутрин ме събуди някакъв идот, който твърдеше, че се казва Маринов и е от софия. Намерил ме в интернет, че си търся работа. Та събуди ме нашия и аз нали на зор, че търся работа търпя го, след около 3 минути ми каза, „искаш ли да работиш за нас“, аз – „естествено“. Тогава ще те помоля да ми звъннеш на този номер и затвори. Най-любезно го набрах, а той започна да ме разпитва така, все едно бях в полицейския участък. В общи линии отговарях и го търпях, понеже не видях номера като импулсен или нещо от рода, Просто нормален номер. И така цял час, накрая ми каза да му търся хора за работа, че му трябват още…и да му звънна на другия телефон…после ме попита „какво мислиш за мен“…за малко да кажа,“ че си ненормалник“, но се въздържах от такъв коментар. После му звъннах на другя телефон, притисната от това, че ми е необходима работа, за да му продиктувам телефона на моя позната, която си търси работа. Общо взето много наивно от моя страна, ама като се знам каква съм добра пък и сънена… та каза ми че ще ми се обади довечера в 20 часа. Искам да попитам как да постъпя, искам този човек да си получи заслуженото, към кого да се обърна. Моля за помощ. На номера 0879 279 329 и 0889 107 353 не вдигайте. Въпреки, че не са импуслни на пръв поглед, след проверка от моя страна се оказа, че са точно такива. А сега към кого да се обърна? Помагайте!

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS