От няколко месеца се радвам на новите функции за споделяне в Google Reader и се улавям, че споделям все повече линкове с кратка бележка, вместо да пращам писма. Който иска – да гледа когато му е удобно.

От горния линк можете да разберете как си метнете в лентата с инструменти на браузъра една отметчица (bookmarklet?). Като щракнете на нея, без да сте абонирани за RSS-а на текущия сайт, линка на който сте отива във вашата папка със споделени неща с опция за кратка бележка.

Звучи сложно, но не е.

Освен до вашите "приятели" в Google, папката може да се изнася до прилична публична страница със споделени неща. Ето моята, която ще поддържам редовно. Сложих адреса и в заглавката.

Все още не мога да разбера как се става "приятел" с някой в Google Reader, но имам 10-тина души, които ме следят и още толкова, чиито споделени новини наглеждам.

Коментари

 1. nad #
  3 декември 2008 @ 18:55

  Трябва да добавиш приятел/контакт/т.н. в gtalk и след това и двамата да си направите профили (виждам, че ти имаш, но може би хората с които искаш да си приятел нямат) и те се появяват автоматично във френд листа. :)

 2. 3 декември 2008 @ 19:15

  Аватарчето ти е покъртително на профила

 3. yumito #
  3 декември 2008 @ 21:11

  Що не казваш за проблема с „приятелите“, отвори Contacts в gmail – има група Friends, там с плюсчета и минусчета определяш кой какъв е.
  ;)

 4. 3 декември 2008 @ 22:09

  май е това
  http://www.google.com/support/reader/bin/answer.py?hl=en&answer=83041

 5. invertedquestionmark #
  4 декември 2008 @ 0:43

  Приятел се става по много начини, най-лесният е просто да си отговаряте на писмата от акаунтите, които използвате и за Reader-а. А под списъка с приятели в него има „Sharing settings“, където може да видиш кои са в списъка и евентуално да махнеш някой.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS