А защо само на плаката, питам аз? Предлагам да е световна столица на света. На архитектурата, индустриалния дизайн, кулинарията, музиката изкуствата, модата и всичко маниашко, за което се сетите.

Между другото, лесен начин да познаете кога едно събитие е морално остаряло – ако съдържа думата международно в анонса или името си.

Коментари

 1. jvz #
  1 септември 2010 @ 11:18

  организиран от международния съюз на българските стоматолози

 2. josh #
  1 септември 2010 @ 13:10

  къде е проблема?
  че за три дни ще приютим (дано!) известни плакатисти от чужбина и по този начин ще се превърнеме в столица на света в аспекта на плакатизма?

 3. kyky #
  1 септември 2010 @ 13:23

  …СЦЕНИЧНИЯ плакат
  Аз бих посетил изложбата, ако бях в София. Звучи интересно, дано и да изглежда така…

 4. 1 септември 2010 @ 14:58

  Имам каталози от предни години, определено е от най-интересния графичен дизайн, който може да се види в бг. Но явно организаторите са дъртички вече и изобщо не се сещат за съвременни нужди като визуалната идентичност на самия фестивал. Ерго и комуникацията им се състои от две от участващите творби с подкрепата на ужаноразбиращата от сценични плакати кметица.

 5. Мим #
  1 септември 2010 @ 21:15

  Градинко, не ме карай да се смея. Точно Данчето си представям как седи с четка и моливче в ръка и крои дизайна на плаката. Ако знае, че е с подкрепата на общината, пак добре. Колкото до въпросното триенале, то съществува кажи-речи в непроменен вид още от т. нар. „комунистическо време“. Главни действащи лица – Божидар Йонов и същият, но Икономов. Хора на по над 60 г., като Икономов не е помирисвал съвременен дизайн в живота си. Та, радвам се, Градинко, че в брошура някаква тяхна си намерил нещо свежо (все пак понякога май допускат и по-млади участници в триеналетата си), но за мен, както и за Еленко, събития, които са много международни и биенални и триенални, ми навяват само прах. Ето по този свеж начин представиха кирилицата ни тези хора в Европа. Аз лично не се гордея особено. http://www.triennial.orbitel.bg/exhibitions/LETTERSofBULGARIA/COVER-LETTERS.html

 6. 2 септември 2010 @ 10:05

  Е, Мим, на мен театъра ми навява прах и откак има кино го предпочитам. Както и старите сгради съвсем буквално ми навяват прах, ама на, преди няколко постинга голяма кохорта привърженици събраха, включая самия Еленко.

  Но в това Триенале участват и съвременни автори. Вместо да снобееш без нищо да си видял от него, иди и го виж – Шипка 6 е на удобна централна локация. Ако толкова не ти хареса, има Джимис наблизо и можеш да си вземеш сладолед да не се чувстваш преебан от загубеното време.

 7. 2 септември 2010 @ 11:14

  Шегата настрана, вижте какво PR включване получих днес:

  ***


  София става световна PR столица през ноември

  PR лидери от 5 континента на годишна среща на ICCO в София

  2 септември 2010 г., София. Представители на най-големите PR асоциации ще се срещнат на 4 и 5 ноември в София. Поводът е годишното събрание на борда на ICCO /International Communications Consultancy Organisation/, което ще се проведе за първи път в България по покана Българска асоциация на PR агенциите (БАПРА).

  На срещата ще присъстват авторитетни PR експерти от цял свят – Европа, Африка, Азия, Америка и Австралия.

  “За мен и колегите ми от БАПРА е чест да бъдем домакин на годишната среща на ICCO„ – коментира Максим Бехар, председател на БАПРА. „Това е огромно признание за нас като организация и добър шанс за PR бизнеса в България. Привличането на чуждестранни PR специалисти в лицето на борда на ICCO е една възможност за всички нас да сверим часовниците си и да стимулираме развитието на PR пазара у нас“ – допълва Бехар, единствения представител от България в борда на ICCO.

  През месец май тази година в Барселона Максим Бехар се пребори София да бъде домакин на срещата в конкуренция с няколко големи европейски града между които Истанбул, Лисабон и Копенхаген.

  ICCO е най-голямата международна консултантска организация, която обединява 1400 PR агенции от 28 страни в целия свят около единни стандарти за качество и етика в PR бизнеса. Членовете на ICCO работят заедно за повишаване на стандартите за качество в бранша, налагане на етични въпроси, възможност професионалните PR практици да се консултират помежду си и да споделят знания. Членовете на ICCO имат възможност да се срещнат лично два пъти годишно на заседанията на съвета, а на всеки две години се осъществява ICCO Global – срещата на борда на организацията.

  За БАПРА:

  Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) е създадена през 2001 г. като представител на най-авторитетните компании за комуникационни услуги на пазара в България. За изминалите 9 години БАПРА допринася за повишаването на етичните стандарти и професионализма в сферата. Всички компании, които членуват в асоциацията, приемат Етичния кодекс, гарантират прозрачна и почтена дейност, висок професионализъм и лоялно отношение както към клиентите, така и към своите колеги. БАПРА е пълноправен член на ICCO от 2005 година.

 8. 2 септември 2010 @ 12:59

  „Между другото, лесен начин да познаете кога едно събитие е морално остаряло – ако съдържа думата международно в анонса или името си.“

  …и „триенале“

 9. 2 септември 2010 @ 13:47

  Хелено, каква е съвременната дума за събития, организирани на три години? А за такива, организирани на две години, че биеналетата на съвременното изкуство или архитектурата във Венеция, примерно, да знаят как да се прекръстят час по-скоро?

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS