Астрология ли, какво ли…

Следва една от моите конспиративни теории.

На 2 или 3 години средно, има момент, в който цялата ми техника се разваля едновременно, независимо от това кога е купувана, как е ползвана, колко е скъпа/качествена и дали работи съвместно.

Сега е един от тези моменти:

– твърдият диск на компютъра ми гръмна през април

– DVD устройството му спря да работи, а батерията му издържа 20 минути, но пък се зарежда за 5 часа

– рутерът ми изгоря, купих си нов

– каишката на часовника ми се скъса. Другият се счупи и в момента е залепен с лепило

– очилата ми се счупиха

– GPS-ът ми твърдеше, че живея на 11000 метра надморска; после батерията му си отиде

– старият 3-годишен iPod сдаде багажа (време му беше)

– едногодишният ми iPod Shuffle прекъсва; и изисква тюнинговане, за да тръгне

– усилвателят (made in 1987) от време на време дава само десен канал

– едната колона реши да е без бас

– бегачът спука гума сам. Гумите за бегачи са рядкост

– пералнята издава нездравословни звуци, дори след ремонт. Предусещам нещо лошо

– домашното, хм, кино е в сервиз, без признаци за оправяне…

Чувствам се като герой в края на sci-fi филм, когато целия кораб е потрошен и екипажа е затворен в едно помещение, въздухът намалява, ама още отвръща на лошите.

Най-тъпото е, че всички тези проблеми няма как да се отстранят с едно движение.

Важното е да не се поддам на истерията.

Вие изпадали ли сте в подобни ситуации или закономерности?

Коментари

 1. 16 юли 2008 @ 13:14

  Не с ел. уреди и джаджи, но съм забелязала, че като тръгнат да ми се случват грандиозни гадости, се случват наведнъж и после всичко се оправя.

 2. 16 юли 2008 @ 13:16

  случвало ми се е, преди две години. между другото има и теория по темата – теорията на формообразуващите полета на рупърт шелдрейк. човекът е малко луд, но теорията е интересна ;-)

 3. 16 юли 2008 @ 13:39

  The things you own end up owning you…

  Сега е момента да зарежеш всичко, да се пренесеш в изоставен цех в „Захарна фабирка“ и да организираш нелегални боеве в мазето :)

 4. 16 юли 2008 @ 13:45

  Счупихме си верния фотоапарат Pentax Optio, напролет. После, харддискът ни изгоря с гръм и трясък. Отнесе няколко месеца небекъпнати архиви – документи, снимки, и неясно още колко разни важни и неважни неща. За момента, не е ясно, ще успеем ли да възстановим нещо или не. Чакаме. (Компютъра е с нов диск, засега работи…) После ни изгоря WiFi модулът на рутера. Смениха ни го с нов (беше в гаранция), което е добре.

  Ами, да ти кажа, случват се моменти когато много неща се объркват и развалят. Уж без причина… Кой знае…

  Ти на истерията не се поддавай, а спокойно изчакай планетите да се пренаредят! :-)

 5. 16 юли 2008 @ 14:31

  Аз за такива ситуации съм си измислил термина „моментна криза“ (или бунтът на машините – всичко престава да работи едновременно). Случва се и на най-добрите. Искрено сори от мен понеже почти си имам на представа за какво става въпрос.

 6. 16 юли 2008 @ 15:03

  Пералня и хладилник един след друг… седмица по-късно харда (него го гепих навреме и успях да измъкна всичко, преди да откаже окончателно). Месец по-късно замина и миалната.
  Дребните джаджи в този период даже и не ги и броя :)))

 7. 16 юли 2008 @ 15:04

  според мен трябва да отидеш при някоя баба да ти лее куршум. :-D

  или – да отидеш към морето… там ще се омаловажат нещата и като се върнеш ще са се оправили.. поне 1-2 от джаджите.
  :)

 8. 16 юли 2008 @ 15:19

  и аз в момента съм в такъв период. 3 телефона за 15 дена отидоха, а сега и имам проблеми с новия рутер от тия дето са като еленковия. Нещо като за „чистак бъсак“ технология много малък обхват имат

 9. nadet #
  16 юли 2008 @ 15:44

  Ежедневно!!! Все пак си щастливец, има особена порода хора, родени само да им се случват кофти неща, на всеки час поне!! Идва момент, в който не помага нищо…..

 10. 16 юли 2008 @ 15:45

  Чак в такива не, ама почне ли да се чупи нещо – НОВО :) Ако има финансии, ако няма… гледам да закърпя старото или се настройвам на вълна „А преди ХХХХ години, как се справяли без УУУУУ“ ;)

 11. 16 юли 2008 @ 16:15

  Най-голямата ми загуба беше, когато си замина външен диск. Снимките успях да спася, легалната музика я смъкнах още веднъж от магазина, останалото го забравих…

 12. 16 юли 2008 @ 17:15

  Няколко теорийки: непостоянно напрежение в ел.мрежа; лошо окабеляване (пестене от дебелината на кабелите, като този на бойлера ми, за който елтехникът каза, че бил за нощна лампа; липса на заземяване); стари контакти с утечки; стари домашни ел. инсталации, като тази вкъщи, строена началото на века предимно за осветителни нужди… пък техниката да е качествена колкото си иска.

 13. Стенли #
  16 юли 2008 @ 18:53

  Съгласен с Градинко

 14. 16 юли 2008 @ 20:09

  Какво да ти кажа, разсърдил си боговете и мисля, че очакват жертвоприношение. Ако ти е останал поне един здрав уред, трябва да го потрошиш с 10 килограмов чук.

  Като цяло – моите съболезнования. Чак в такава ситуация не съм попадал, да чукна на дърво.

 15. Galia #
  16 юли 2008 @ 22:55

  v takiva momenti chovek razbira kolko sexut e vajen.

 16. valeria #
  16 юли 2008 @ 23:58

  Ех, милите. Пък на мен никога нищо не ми се разваля.

 17. 17 юли 2008 @ 2:09

  Миналата година ми гръмна харда с всичките проекти малко преди да ги предам.
  Тази година гръмна новия хард, който не бях бекъпвала от февруари. Поне бях предала проектите си. Айподът ми замина, в жилището ми вода тече отвсякъде (от тавана, от съдомиялната, от меките връзки, от бойлера, до скоро и от една от батериите), но за сметка на това вода в чешмата няма. От месец нямам интернет, защото всички доставчици в квартала имат подземна мрежа, а вратата на моето мазе е заварена, в резултат на което си крадвам уайърлес по нощите от разни съседи. Телефонът ми е в окаяно състояние.За съжаление вече съм взела на кредит някои неща и не мога да си позволя да заменя неработещите с работещи. Какво да се прави- съдба.

  Това което мога да ти кажа е, че колкото по-гадни неща ти се случат в един момент, толкова по-яки ще ти се случат в друг, така че очаквай възнаграждение от съдбата.

 18. dragi mi smehurko #
  17 юли 2008 @ 0:23

  както е казано, лошите неща идват накуп.
  радвай се, че не си с пейсмейкър или както там се пише.. ;}

 19. 17 юли 2008 @ 9:35

  От известно време насам наблюдавам един друг феномен: непрекъснато повреждане на точно един определен уред по един и същи начин. Например мишка. През последните месеци трета поредна мишка е с прецакан ляв бутон, който клика два пъти когато е натиснат веднъж. При това не става дума за някакви евтинджоси, напротив, всичките бяха сред най-скъпите на пазара. Страх ме е да пипам touch pad-а вече, да не вземе и той да откаже.

 20. jazzdrago #
  21 юли 2008 @ 14:56

  Стечение на обстоятелствата!!!
  И при мен е така – за един ден, ожулих една кола, а на друга и изкъртих стопа и огънах ламарината. На моя Опел пък му зейна предницата с озъбена решетка – Спокойно, спокойно, спокойно, спокойно………….:-)

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS