Първо помислих, че е шега; щото асоциирам Санома с Блясък (който виждам само на сергии и във фризьорски салони) и българския Elle, който е супер зле сравнен с международните. Нищо дигитално.

Но най-голямата сделка в българския интернет е факт. 68% от Нетинфо вече са собственост на Санома през финландската компания-майка.

Какво може да значи това? Рано е да се каже. Може би, че ще дърпат повече към развлечение.

Коментари

 1. 29 април 2008 @ 15:02

  Всичко е бизнес. Статистиките за M&A (murder and Acquisition :)) или на български Сливане и пре***не са, че едва около 20% от тези начинания са успешни и въпреки това се случват с плъна пара.

  Съвсем ще се учудя, ако не продължат да си работят отделно в името на добруването и да двата бизнаса и не гонят само кросови продажби на реклама (което в техния случай не е малко, ако не и всичко)

 2. 29 април 2008 @ 15:04

  Интересно е дали ще се обяви някаква цена на сделката

 3. 29 април 2008 @ 16:00

  http://www.sanomawsoy.fi/content.aspx?f=2112

  Дружеството майка е публично и някъде по линията може да може, понеже трябва да се види колко е инвестицията, оксвен ако нямат някой креантивен мозък да структурира сделката по начин….

 4. 29 април 2008 @ 23:20

  Аз смятам, че позитивите ще бъдат изцяло за уеб проектите на Санома- розали, блясък и други …. Просто ще се ползва ресурса на Нетинфо за популяризирането им ….

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS