Подтикнат от вас, драги потребили на Eenk.com, реших да си отворя Flickr акаунт, където да качвам снимки, които са ОК за тапети, вие да се абонирате за RSS-а и когато има нова снимка, да си я теглите ако ви кефи.

Оказа се обаче, че Flickr не дава снимките на не-pro потребители да се показват с пълна резолюция. Акаунтът струва 25$ на година, което за моята цел не си струва.

Знаете ли за безплатна услуга да си качвам някъде големи снимки, тази услуга да ръчка един RSS, който пък да известява хората, че те са там?

Ново (12:20): В интернет стават чудеса, да знаете.

Няколко часа след като публикувах горния вопъл, моя приятел Жоро се оказа, че кроял подобен проект преди години; па реши да го извърши изневиделица. Скивайте dot.cult.bg/dekstop или се абонирайте за RSS-а за тапети. Скоро ще кача още двайсетина.

Коментари

 1. dragi mi smehurko #
  2 юли 2009 @ 9:37

  в picasa.google не става ли?

 2. 2 юли 2009 @ 11:42

  С Picasa може…Малко е неинтуитивна работата, но може да качваш снимки в оригинален размер /май е нужен софтуера на Picasa…Не знам дали има Mac версия/ и има RSS емисия.

 3. 2 юли 2009 @ 12:00

  Първи пост и надявам се да е полезен. Виж http://www.zooomr.com/ има май всичко което описа горе и RSS-то. Все не исках да се регистрирам и си четях анонимно. пфф

 4. uv #
  2 юли 2009 @ 12:26

  deKStop ! :D

 5. FLP #
  2 юли 2009 @ 15:04

  „Dead Sofia pigeon“ звучи като име на арт рок група :)

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS