Получих официален отговор от Пощенска, който публикувам 1:1:

Здравейте Еленко,

Отговарям Ви от името на отдел „Корпоративни комуникации”, тъй като в Пощенска банка няма постъпил писмен сигнал от Вас във връзка с възникналата ситуация. Въпреки това банката се самосезира в понеделник, 29.09.2008 г. след Вашето устно оплакване и публикация за нас във Вашия блог. За всички банки от нашата група, Юробанк И Еф Джи Груп, клиентите и качеството на предлаганите им услуги са на първо място и затова не правим компромиси по отношение на обратната връзка с тях.

Според проверката на отдел „Връзки с клиенти и жалби” на 29 септември в клон „София Левски – Фритьоф Нансен” Вие сте заявили, че сте получили фалшива банкнота от 20 лв. от наш банкомат, както и сте поискали тя да Ви бъде заменена. Поради липсата на съдействие от Ваша страна не е бил съставен и изискуемият съгласно Наредба 18 на БНБ „Протокол за задържане на банкноти и монети, пораждащи съмнение, че са неистински или преправени”, който е основание банкнотата да бъде изпратена в управление „Емисионно” на БНБ за техническа експертиза. След получаване на експертизата, последната щеше да Ви бъде предоставена, като при условие, че банкнотата беше истинска, тя също щеше да бъде върната на банката, респективно на Вас, а при установяване на неистинна или преправена банконота – да бъдат сезирани компетентните органи.

Въпреки нежеланието Ви да съдействате на банката, подавайки писмен сигнал за случилото се до банковите служители, в клон „София Левски – Фритьоф Нансен” са предприети мерки за установяване на наличните факти по случая. Със заповед на управителя на клона са били назначени ревизии на банкомата, Главна каса и Оперативните каси, при които не са установени липси, излишъци или банкноти, пораждащи съмнение, че са неистински или подправени. При необходимост резултатите от извършените ревизии могат да бъдат предоставени на компетентните органи.

Използвам случая да споделя с Вас и читателите Ви, че всеки, който се усъмни, че дадена банкнота е фалшива, следва да я предостави на компетентните институции, за да ѝ бъде извършена експертиза.

За Ваша информация Пощенска банка разполага с мрежа от 320 банкомата, като само в София те са 88. За периода от януари до август 2008 г. на нашите банкомати са извършвани между 16 000 и 17 000 транзакции среднодневно и нямаме постъпили оплаквания за фалшиви банкноти, изтеглени от банкомат на Пощенска банка за същия период. Въпреки това ние сме готови да Ви съдействаме за допълнително изясняване на случая, след като се свържете по официален път с нас.

Уверена съм, че Вашите действия са продуктивани от добри чувства. Разчитаме да публикувате нашия отговор за читателите Ви.

С приятелски поздрав,
Илияна Захариева
Мениджър „Корпоративни комуникации”
Пощенска банка

Коментари

 1. 2 октомври 2008 @ 13:30

  Ц, ц, ц… що така не съдействаш бе! Лош Еленко!

 2. by #
  2 октомври 2008 @ 13:35

  Еййй, Еленко, устно се оплакваш, писмено блогираш, а никакво желание за съдействие, язък.
  Ревизия на клона на банката докара за едни 20 лева…

 3. 2 октомври 2008 @ 13:45

  сега остава някой друг да се самотакова и да стартира нещо си неуказване на съдействие и укриване на фалшива пара…

 4. Tarambuka3500 #
  2 октомври 2008 @ 13:50

  „С приятелски поздрав“ модерния вариант на „пионерски поздрав“ ли е ? Eгати ПР мениджърката :D

 5. 2 октомври 2008 @ 14:05

  Тая лелка/кака май изпусна факта, че въпросният ѝ колега е казал, че банкнотата е фалшива и НЕ я е задържал. Доста смехотворно е при условие, че заявява, че обслужването във фирмата е на първо място и е много качествено.

 6. glangor #
  2 октомври 2008 @ 14:10

  като се занимавате с такива „банки“ така ви се пада! от гърци – гръцки номера… ай холан!

 7. 2 октомври 2008 @ 14:13

  Да, от гледна точка на правилата на комуникацията е доста тъпо да напишеш „Здравейте Еленко“ и „С приятелски поздрав“, а вътре в писмото „Отговарям Ви…“, „нежеланието Ви“ и т.н. Или е официално, или е неформално – иначе става тюрлюгювеч.

  Забелязали ли сте, че хората са склонни да фамилярничат с хора, които често виждат (по телевизията, например) или чиито текстове редовно четат. Някак почва да ти се струва, че вие си се познавате и няма проблем да си говорите ей така, на малко име и леко закачливо.

  Или пък друго обяснение – тези блогъри, млади момчета (щом са в интернет), така или иначе не са много сериозни, трябва и ние да сме по-cool и да си лафим с тях на тяхното ниво.

  Хм, странно. Други обяснения за леката фриволност на г-жа Захариева (или трябваше да напиша „Илиянчето“)?

 8. 2 октомври 2008 @ 14:14

  И сега се чува един такъв гаден звук – като онзи, който пускат в „Дупка в стената“, когато участникът пльокне в басейна…

 9. Green #
  2 октомври 2008 @ 14:48

  Неофициалният отговор (обяснение) бе много по добър.

 10. aneef #
  2 октомври 2008 @ 17:31

  Сега какво ще правиш, Еленко?

 11. dragi mi smehurko #
  2 октомври 2008 @ 17:36

  ще трябва да съдейства.. също и консултация със зашита на потребителя няма да е зле, според мен..

 12. roniqroniq #
  2 октомври 2008 @ 17:58

  самосезиране и ревизия – сеир голям!
  определено имаш влияние, признавам ти го!
  трябва да започнеш по-сериозно да се занимаваш с разни проблеми от ежедневието.
  примерно – пътувай с влак, опиши колко е студено във вагоните и после цялото бдж като се метне да мери температурата и да ти се оправдава, току виж и ние намажем :)

 13. 3 октомври 2008 @ 2:06

  Еленко,от добри чувства не желае да съдейства(май ще отида да го смеля това изречение).Да не би да са в грешка?
  @ronigronig,влаковите композиции се компенсират една друга.В едната не се стои от жега ,а в другата си мръзнеш.(преди 2 години си стопих една обувка на парното във влака)Т.е. средната температура замерена във влаковите композиции ще бъде около 22 градуса:)

 14. kyky #
  3 октомври 2008 @ 0:58

  С приятелски поздрав = Mit freundlichen Grüßen
  хихи смехория

 15. roniqroniq #
  3 октомври 2008 @ 9:16

  мдаа, едно време като бях студентка и пърпорках по невероятия маршрут бургас-свищов с живописни смени на влака в шумен и левски и аз имах изгаряния на задника! но! онзи ден пътувах, щателно обиколих целия влак /колкото да видя цигани от всички краища на българия/ ама топло няма…резултат: хрема :)

 16. Ray #
  3 октомври 2008 @ 10:31

  Съдействай, Еленко! С ‘действия продУктИвани от добри чувства’! И с приятелски поздрав.

 17. 3 октомври 2008 @ 11:20

  Системата работи :) Да не повярва човек или самосезирането е останало до кабинета на г-жа Илияна Захариева

 18. 3 октомври 2008 @ 13:57

  Крадеца вика дръжте крадеца…..евала на банката браво са остана и да те осъдят тц тц БГ

 19. 4 октомври 2008 @ 12:42

  Аз пък искам да ми обяснят как „клиентите и качеството на предлаганите им услуги са на първо място“, като от клон на Пощенска Банка казват „ако не ви се чака – ей там отсреща има друга банка, вървете в нея“ на 5-6 човека, които недоволстват, че само 1 каса от 4 работи и от И Еф Джи Лизинг викат на клиент по телефона, че фирмата му не е голяма и неговата кола на лизинг за тях е без значение.

  Ако това е на първо място, ми е много чудно другите им операции на какви нива са.

 20. 5 октомври 2008 @ 22:57

  Важното е, че те поздравяват приятелски!

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS