IMGP6349

Неща, които не можеше да станат преди години:

 • 10 000 души да се организират на протест за няколко часа. Thank you, internet!
 • Това да продължи 3 поредни дни
 • Всички да са медийно образовани и да не се поддават на провокации
 • Tолерантни и образовани полицаи като охрана

Радвам се, че нещата минават и без блогове, само с Facebook, и, надявам се, набиращ сила Twitter. Крайно време е хората да разберат, че Twitter не е поредната социална мрежа, а протокол как да следиш и разговаряш с много хора. Скоро няма да може без това.

„Западът“ не отразява, защото не разбират обстановката. Реално лицето Пеевски не е доказан престъпник, а за факт чекърите на западните медии това е важно. Сигурно изумено гледат реакциите. Една реклама „what happens in Bulgaria“ би била полезна. То и в Турция така. И трябва официално да благодарим на occupyGezi за вдъхновението, макар че там нещата са по-сложни, защото техните „лоши“ са по-умни от нашите.

Най-хубавото на тези протести ще е, ако доведат до нови избори с поне 6-8 партии в парламента, дискредитиране на Атака, 2 или 3 нови леви партии или поне втора, но нормална, лява. И управляващи политици, които вече ще внимават за „задкулисието“. Бахти морално остарялата дума.

IMGP6358

Коментари

 1. 17 юни 2013 @ 16:10

  Много слабо и с нотка на тежест си се изказал както обикновено – пълно с чуждици и неща нямащи нищо общо с темата. Какви са тия „медийно образовани“ или пък „образовани полицаи“? А, „туитър е протокол“?!

 2. 17 юни 2013 @ 16:21

  пинч, еленко е бок, извинисебе

 3. Kraftwerk #
  17 юни 2013 @ 16:27

  Единствено не разбирам кому са нужни цели 3 леви партии.. И защо точно леви?

 4. 17 юни 2013 @ 16:38

  при наличие на абсолютно десен протест, протест на десни хора с абсолютно десни възгледи, видимо от най-бегъл поглед по плакатите и масово присъствие на интелигенция, (каквато в България няма как да е лява, ако е истинска, а не породена в резултат на тоталитарно култивиране), плямпането за нови леви партии звучи или злонамерено, или тъпоумно.

 5. bpminmtmind #
  17 юни 2013 @ 17:53

  3 леви партии? Пич вземи врътни 3 кръгчета на борисовата да се осъзнаеш :)

 6. well hello #
  17 юни 2013 @ 17:56

  Еййй лоши хора бе. Автора просто иска да каже че се очертава разпадане на БСП. Ама сте прости…

 7. 17 юни 2013 @ 18:06

  6-8 партии в НС води до нестабилно парламентарно мнозинство. Кому е нужно това?
  Потърсете (има ги в уикипедия примерно) данни за съставите на парламентите преди 9-ти Септември 1944 г и ще видите, че с изключение на управлението на БЗНС и след него на Демократическия сговор, като цяло у нас рядко е имало случай на абсолютно мнозинство на някоя партия (особено преди Първата световна война). И от там са характерни правителства с живот от няколко месеца до година-година и половина.

 8. uv #
  17 юни 2013 @ 18:13

  > “Западът” не отразява, защото не разбират обстановката. Реално лицето Пеевски не е доказан престъпник, а за факт чекърите на западните медии това е важно.

  Не разбирам как един протест, който продължава три (вече четири) вечери, не е никаква новина _никъде_. BBC през това време пуснаха парад на облечени в бяло мацки във Франция и други масовки, от други държави. Не казвам че има някаква конспирация, обаче според вас фактчекърите чак до моментите на насилие ли ще са пас? Ами ако и след това са пас?

 9. kyky #
  18 юни 2013 @ 0:28

  @uv:
  Еми лека подсказка да се оправяме сами и че не сме някакви там богопомазани гърци, на които трябва да им се опрощават дълговете. В един кюп сме с Молдова. Няма да ни бутат напред и на никого не му пука за нас. Може и да е за добро.

  Интересно само как ще мине медийното затъмнение по време на форума на ПЕС.

 10. зле #
  18 юни 2013 @ 19:19

  Аз лично съм „за“ адекватна лява партия, защото Германия, Франция, Дания, Норвегия и Швеция явно доста ляво управление и не живеят зле. Явно има какво да научим от тях.

  Туитър *Е* поредната социална мрежа, протеста е организиран през фб. Авторът десет и кусур години след егоист не може да се оттърси от тежкото им наследство авторитетно да заявяват как ще изглежда бъдещето, ама все да не им се сбъдват прогнозите.

  Западът отразява, но у нас няма нито БТР-и, нито сълзотворен газ, а всички медии обичат кръв, затова и не сме на първа страница. Не виждам и нуждата да сме — няма да ни внесат читаво правителство заради това.

 11. 18 юни 2013 @ 21:11

  @uv – BBC World service radio го отрази на 17-ти, 14ч. БГ време.

 12. uv #
  20 юни 2013 @ 2:10

  @зле: днес хиляди хора по света, вкл. редакторите на Euronews, прочетоха за протеста в България, благодарение на Twitter и Medium. Еленко го знае, аз също, сега вече и ти.

 13. зле #
  21 юни 2013 @ 9:59

  @uv: Явно бъркаш големите, истински новинарски агенции с българските такива. Тъй като сме държава от ЕС, а не Бангладеш, Евронюз си имат нещатен репортер в България, който да им съобщава за такива неща и ако работата стане много интересна — изпращат екип. Българските новинарски агенции от друга страна по цял ден седят пред туитър и преписват една от друга като пощурели, затова и се получават такива нелепости като случая с Джони Деп в Бургас. Аз го знам, сега вече и ти, и Еленко.

 14. Иван #
  21 юни 2013 @ 11:32

  @зле: Браво! Много точно и добре им го каза.

 15. 21 юни 2013 @ 18:01

  мина без блоговете, но не мина без блогърите обаче

  основни лица сред организаторите и някои от политиците и журналистите съм ги чувал от блоговете им

  малка държава сме, провокаторите сме едни и същи…

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS