В ръцете ми е джойстика на новата конзола на Microsoft – XBox 360. Ръцете ми са в магазин Мултирама. Той е разположен в бившето кино на Славейков и има претенция за най-изчерпателния компютърен магазин в България. Въпреки това, сайтът му води до странен домейн, който съдържа 5% от артикулите и в средата на януари там още е Коледа.

Пред очите ви е 40″ плазмен екран LG, върху който опитах да поиграя на Project Gotham Racing 3, една от най-хвалените игри към старта на конзолата. Играта не почва с песен. Менюто е объркано и за да стигна до каране ми отне 5 минути. А аз съм виждал доста менюта. Трябваше да избера режим на каране, кола, боя, град, писта, да избера къде да стои колата в гаража, ниво на трудност. Графиката е стъписваща, но не знам дали е от играта или от плазмата. Чаках още минута да зареди нивото и тъкмо щях да юрна моята Honda NSX из Лондон и ей на, конзолата заби.

Обърнах се към продавач-консултанта: Извинете, конзолата не работи.

Работи, как, каза той, абстрахирайки се от съобщението за грешка, отпечатано на екран с метър диагонал и брутална яркост, която корейските телевизии вероятно изискват по закон, заради видимостта на рекламите.

Не, не работи. Настоях аз.Твърди, че региона на диска и конзолата не пасват.

Т’ва е щото тази версия на XBox e без хард диск. Каза той.

Тогава сложете игра, която работи на тази версия, предложих аз.

Tази работи, само некои писти не работят, издаде той.

Това е първата писта от първия град и аз съм с първата кола и първия цвят – червен – който дори не ми харесва, казах аз.

Опитай другите, каза той.

Как може да демонстрирате и продавате скъпи игри които не работят свет? казах аз и излязох.

XBox 360 без твърд диск и само с 1 джойстик струва 750 лева. Игрите за нея започват от 100.

Коментари

Тук не може да се коментира.