София през август

Става толкова празна, че останалите сформират тайна завера никога да не забравят друг останал и си звънят да се виждат. Няма интересни филми, но пък заведенията са празни (за кафе), по улиците може да се кара на трета, в 23 ч. е тихо; Витоша, Софийска и Люлинска планина зоват.


Пожарите

Български и августовски продукт, който май изнесохме за Гърция. Пожарите са нещо ужасно, не ме разбирайте погрешно, но да караш сред кафяви изгорели листа, докато тревата е зелена и навън е 40° има някакъв мрачен, тържествен сюрреализъм. Есен, ама не съвсем.


Керамичен нож
Три месеца употреба на керамичен нож и вече откривам, че отбягвам моя шведски готварски нож от стомана + волфрам. Най-острото нещо, с което някога сте рязали. Направен е от цирконий, което дълбоко в себе си е изкуствен диамант. Не се нуждае от заточване поне първите 10 години и най-важното – не окислява храната, защото тя не докосва метал. Адски лек. Салатите имат друг вкус, но никой не ми вярва. Хигиеничен е, защото се чисти лесно и не задържа мазнини. Както всяко нещо близо до диамантите, момичета, и това струва скъпо. Започват от 30 лева, ножът с 13 см острие (пред вас) е 70, а моделите KyoTop с черно острие и дървена дръжка са 200. Има ги в ЦУМ и CCS, на последния етаж. В България не се внасят други керамични ножове освен Kyocera. Чакаме Kershaw.

© Sony

Животът на другите
Das Leben der Anderen е драма за ЩАЗИ, сложена през 1984. Филмът е лауреат на награди. Има го във видеотеките. Отделете 2 часа и нещо – Варбурги, Трабанти, соц якета и апаратура. След филма исках да знам повече и открих, че главният герой е починал от рак наскоро. Това ми стигна, за да завърши атмосферата на филма.

mp3 блоговете
Блог като блог, но приблизително веднъж седмично авторът публикува час музика, каквато му харесва. Сред mp3 блоговете има много шум, промоция и глупости, но ако нацелите някой който ви харесва, в дългосрочен план, ще спечелите много приятни моменти с музиката вътре. По вкус и цвет – нет, но след немного ровене се спрях на: Tape, Skull Juice, Headphone Sex, The Friday Podcast и 20 jazz funk greats.

____
* Рубриката преглед се завръща! (В нея авторът отбелязва какво му е направило позитивно впечатление през изминалия месец.)

Коментари

 1. Spiegel #
  4 септември 2007 @ 19:46

  The Life of the Others (EN) e film koito hora v BG trqbva da vidqt pokrai dneshnite „otkroveniq“ za Videnov. No, silly me, zashto vse si mislq che horata mogat da se promenqt kum po-dobro, kogato istoriqta e dokazatelstvo za obratnoto.

 2. tseo #
  4 септември 2007 @ 21:20

  Благодаря за рубриката, може и веднъж на седмица :)

 3. mldn #
  4 септември 2007 @ 21:42

  браво за таре! и аз съм му фен
  ето още един мп3 блог (не знаех че вече така се казват) с хубави техно миксчета :
  http://andersb.wordpress.com/
  http://bleep43recordings.com/
  http://g.litchd.com/
  все пак в бг не всеки ден е метрополис ;)
  инак нет лейбълите рокс !

 4. dragi mi smehurko #
  5 септември 2007 @ 9:55

  чудесна и увлекателка рублика! браво, еленко. днес денят започва добре :)
  ножа мисля да го пробвам, на всяка цена.

  //съгласен с tseo.

 5. An #
  14 септември 2007 @ 2:06

  Керамичният нож е велико нещо, но докато свикнеш с него, се порязваш на 5-6 места. И е чупливо нещо, не го дръж при другите ножове и в никакъв случай като на снимката – забит в паркета! :)

 6. 13 септември 2009 @ 2:50

  Уважаеми Сънародници,

  Аз съм представител на фирмата ДОМЕ-ТЕCH-BG Inc., в Токyо
  Исками се първо да благодаря на Сунарoдникът,който е публикувак коментарът за керамичните ножове. Действително е всичко така както го е написaл. Аз ползувам много видове вече такива керамични уреди и съм изключително доволен.
  Даже многократно е падал ножът ми в кухнята с острието надолу като оставя следа върху цимента, но сам той нищо му няма. Циркониевият двуокис е от нов еластичен вит които допринесе за изместването на метала в домакинските прибори именно заради НЕЧУПЛИВОСТТА им.
  И още нещо, не е вярно че не са внесени в БЪЛГАРИЯ, имаги от преди година и половина, много по-рано от всеки друг, ето на този УЕБ сайт;

  Благодаря.
  И.П.Енчев / БЪЛГАРИЯ / bg-japan@dome-tech-bg.com

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS