Пропуснал съм да обнародвам този брилянт от изборната платформа на партия НФСБ:

VII. ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЕТНОСИТЕ
Според НФСБ етносите не могат да формират свои закони и правила на поведение, включително в семействaтa си, противоречащи на традиционните за България национални, исторически и нравствени ценности, носител на които е коренното българско население.

2. НФСБ обявява нулева толерантност при отказ за интегриране.

НФСБ предвижда като начало премахването на всички незаконни постройки в циганските гета и създаването с минимални средства на отделни селища извън големите населени места в пустеещ държавен фонд (фургони), като бъдат обезпечени с минимално необходимите битови условия: ток, ел. захранване, вода, общи санитарни възли, бани. Необходимо е денонощно полицейско присъствие, както и спазването на екологичните и здравни нормативи.

Стриктно да се спазва законът за минималната възраст за сключване на бракове, а нарушителите да бъдат санкционирани по бързата процедура.
Държавата трябва да осигури бързо приобщаване за всеки, който пожелае и полага усилия за това, и изолира всеки, който не желае, като му осигури елементарни условия и средства на съществуване.
Средствата по реализацията на горната програма да бъдат търсени от европейските инстититуции и държави, потърпевши от циганската емиграция. Гореописаните изолирани селища могат да бъдат превърнати в туристическа атракция, което е масова практика в най-развитите демокрации (индианските резервати в САЩ, аборигенските селища в Австралия, циганските селища в Чехия и Унгария и т.н.).

Представете си следните сюжети:

 • Женят те на 14, влизаш в затвора?
 • Отива представител на НФСБ пред ЕС, за да иска пари за ромски гета…

Партия НФСБ спечели 3.8% на предните избори, а на следващите сигурно ще е в парламента.

 

Коментари

 1. Viv #
  25 юни 2013 @ 15:24

  А пък аз плачех, че някои партийни структури не си помръднаха пръста, за да опишат в програми своите виждания за развитието на България… То било по-добре да си мълчат…

 2. Максим #
  25 юни 2013 @ 15:55

  И сега какво трябва да живеем по тракийски и да ни погребват с конете ни – защото такива са , историческите и нравствени ценности, носител на които е коренното българско население.

 3. lanzz #
  25 юни 2013 @ 16:37

  е какво толкова учудващо има? НФСБ не е болест, НФСБ е симптом. българските избиратели са болестта.

 4. mishzy #
  29 юни 2013 @ 0:40

  Някои неща които предлагат може би ти звучат абсурдно в дневен контекст и границите на логичното българско мислене (което ти имаш, защото си българин), но погледнати от едно другоизмерионно мислене, инспирирано от правилни решения в миналото на хора от различно местанохождение и степен на развитие, са си екстра.

 5. С. #
  29 юни 2013 @ 11:00

  гетата като атракцион – забележителен полет на мисълта…

 6. NOP #
  1 юли 2013 @ 15:21

  Гета в фургони, със засилено полицейско присъствие? Това не е ли концлагер ;)

  Според мен, решението с циганите е да се разбие сегрегацията. После сами ще се оправят :)

 7. 4 юли 2013 @ 16:55

  Като знам какви тупани има сред тая така наречена партия, ми е мъка. Фронт… за спасение… Спасители се извъдили.

 8. zle #
  7 юли 2013 @ 22:53

  Според тебе е окей на 14 да те женят или да родиш на 13? Защо за тебе това не е педофилия? Защото мешерето така казва ли?

  Хубаво е да си разшириш малко кръгозора. Наруши си iИдилията с няколко статии, които описват десетките и стотици случаи на изнасилени от цигани баби, на заклани за пенсията им от 120 лв. баби и дядовци, за вили, които са разкостени до основи, защото „ние не крадем тухли, береме си“ и прочее, и прочее.

  Тогава ще разбереш защо някакви хора гласуват за такива партии. Хубаво е да разбираме другите преди да ги критикуваме крайно.

  Иначе и тия няма да изпълнят и 1/10 от обещанията си (най-вече щото ЕС ще ни спука от глоби), но това мисля е ясно.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS