Longalnon пише:

A, Еленко, тва да си сменяш часа на публикацията, за да си все отгоре в блогсферата е доста селташко изпълнение, да ти кажа…

Хвана ме. Не само че правя врътки с часа, ами използвам моите връзки в Dnevnik.bg, за да слагам моя блог най-горе. Дори карам системните администратори да бутат всички други блогове надоле и да учат избрани текстове от eenk.com наизуст.

Но така и така си ме разкрил, чакай да ти кажа как продължава деня ми. След като свършим работа, с аверите палим голфетките и отиваме да играем на чилик в градинката на Баба яга. След това в Под липите блъскаме бургаска мускатова с агнешки главички за мезе. Често спорим Атака или ГЕРБ са по-яки. Понякога си менкаме стикери на Remus. Все планираме къде ще направим следващото прото чалга парти със Сашето Роман и Радо Шишарката

А сега сериозно.

Защо да правя това? Ако видиш софтуера на моя блог, ще видиш че имам общо взето 2 бутона: нов текст и публикуване. Не мога да правя кой знае какви хитрини, освен да се връщам да редактирам стари текстове.

Проблемът е или в хоста на този сайт – Cult.bg, чийто часовник може да избързва или (по-вероятно) ти си открил грешка в софтуера на моя блог, за която ти благодаря.

Но поуката е друга.

Вместо да прекъсваш прекрасната дискусия относно Би Джийс и ОК Супертранс и да обявяваш действията ми типични за малко населено място (в което няма нищо лошо, ако в твоето изказване нямаше негативна конотация), трябваше да ми напишеш email да погледна този проблем, не да се втурваш към първият формуляр за оставяне на коментар.

Така и ще направя, ще го погледна. Аз самия като открия проблем в даден сайт, не го излагам на мегдана, а пиша дискретно на автора.

Не съм отварял блогосферата от месеци и не знам кво става там. Лицензът на моя блог позволява хората да ме включват където си искат (през RSS или иначе), без да ме питат даже; за което аз пък не мога да отговарям как се появява.

Както казва най-великия злодей на всички времена:

I find your lack of faith… disturbing.

Коментари

 1. mase #
  31 май 2007 @ 2:52

  xaxaxaxaxa

 2. x #
  31 май 2007 @ 1:36

  pf, Longanlon, putka beshe i putka si ostana.

 3. lnen #
  31 май 2007 @ 0:40

  Момака ти е хвърлил око веднъж, няма отърване. :)))

 4. cx #
  31 май 2007 @ 8:31

  Струва ми се, Еленко, че затъваш в блатото на славата :) И ти можеше да отговориш в коментар, но не, явно мястото ти е вече тясно. Написаното от теб очевидно е на такива висоти и заслужава такава гласност, че го публикуваш в цяла нова тема.
  Но всичко това са дребнавости.

  За теб не знам, но вече съм попадал на няколко човека, които си сменят часа на публикацията или я публикуват наново. Така че няма нищо чудно, случва се вече.

 5. Кирчо #
  31 май 2007 @ 9:05

  Еленко президент!

 6. 31 май 2007 @ 9:13

  Всъщност, провокира ме един коментар на MARFA в моя блог по тази статия http://longanlon.bloghub.org/91.

  MARFA рече:
  „Ба, ни що нереално няма. Мен Еленко ме дразни с едно-единствено нещо: имам навика като дойда на работя и се окопитя, да си отворя блогосферата, за да видя кой к’во е писал. Естествено, отгоре заварвам найсе негови ентрита. Дотук – лошо няма. Вече де. Щото в началото какво се получи: виждам найсетте му ентрита и скролвам надолу, за да видя и другите какво са писали. Оказва се, че нищо нова и интересно няма… След два-три часа рефрешвам блогосферата и гледам, отгоре продължават да стоят найсетте му ентрита. Викам си – понеделник, народът не се е разписал още. Отвя ме работа, чак следобед влизам в блогосферата и кво да видя – пак найсетте му ентрита. Чак тогава заподозрях нещо нередно, което се оказа какво: човекът на всеки половин час сменя часът на публикация, за да бъде най-отгоре в блогосферата. Или де да го знам защо, но друга причина не мога да си представя. За да си докажа, че вероятно греша, го дебнах следващите два-три дни и резултатът си оставаше същия – човекът си сменя часовете на публикациите и се радва, че е най-отгоре. Аз пък си махнах чавката пред името му и вече не ме дразни, а и по този начин следя какво ново се появява.“

  Загледах се и установих, че си е така, както го описва – постовете ти стоят по сто часа най-отгоре. Далече съм от мисълта да се карам с тебе – най-лесното е да ти махна чекчето в блогсферата. Само дето си мисля, че ако мога да направя света даже мааааалко по-як, ще е хубаво. Ти сега ги увърташ тука едни, дали са верни сам си знаеш, какво ще правиш занапред сам ще си решиш, аз се радвам, че ти обърнах внимание върху това.

  Колкото до No2 – що не си написа името, бе пиле? Срам ли те е от него?

 7. АТАКА #
  31 май 2007 @ 9:19

  Смърт за нелоялната конкуренция във блогсферите!!!

 8. smn #
  31 май 2007 @ 9:42

  E. написа: „Аз самия като открия проблем в даден сайт, не го излагам на мегдана, а пиша дискретно на автора.“

  Разликата между реакцията на Еленко и тази на Longanlon е в това че единия се опитва да помогне, а другия да злепостави. Аз лично когато нещо ме дразни и имам начин да го променя го правя, а не скачам да оплювам при първа възможност.

  А статус „първи в блогосферата“ не мисля че ласкае някого. Както и да е, просто предположение, аз собствено нямам блог, та не знам дали има тръпка в това.

 9. Борис #
  31 май 2007 @ 10:14

  Какви дребнави копеленца има не е истина.

 10. 31 май 2007 @ 10:40

  Мня, аз се извинявам на Еленко, макар че няма да отварям специално нова тема в блога си за това. Ще се извиня тук. Наистина се бях каздисала оня ден, когато установих, че заради неговите ентрита съм пропуснала новите публикации и понеже съм си ламерче, си представих, че Еленко сменя нарочно часа на публикациите си. Това ме озадачи доста, щото не можех да си представя, че верно седи и на определено време си ръчка блога и просто махнах чавката пред името му. Довчера де :)

  Та така, Еленко, извинявай, че те заподозрях в такава глупост! :) МА все пак си мисля, че чак пък нова тема за това… Карай де!

 11. 31 май 2007 @ 10:58

  Забелязъл съм подобни странности, но не само с блога на Еленко.
  Разучавам проблема и ако има нещо за споделяне, ще бъде споделено.
  Една последна забележка – Еленко със сигурност не сменя датата на публикацията – давам 100% гаранция :). Просто не може да я сменя, защото не съм сложил такава опция в администрацията на този блог. Ако има проблем, той е в мене и не е нарочен. Бъг.

 12. 31 май 2007 @ 11:01

  @elenko:

  Може да е проблем със сървъра, времето да не му е настроено правилно или нещо такова. Така или иначе, не е трудно да се провери:) Няма нищо лошо в коментарите, понякога заради един коментар, дори и не по темата, се получава нещо хубаво :)

  (справка: http://velqn.com/?p=352 – ако не бях дал коментар в неправилната тема, нямаше velqn.com, antonia.del.bg а сега и други да пробват един WordPress анти-спам плъгин, който се оказа много добър:)

  Мен лично не ме притеснява, кой и как кога се появява в блогосферата на \“дневник\“… :) Това не е толкова важно…

  –-

  @Longanlon:

  Не се впрягай;-) (Е, същото важи и за Еленко, де)

  Тук по-скоро въпроса е, че има някакъв технически проблем (най-вероятно) и че той може би може да се отстрани:)

  Аз съм сигурен, че Еленко вече is looking into it:)

  ( Преди време доста хора се оплакаха тук, че системата с математическия плъгин срещу спам на Еленко има недостатъци – трие коментарите, ако объркаш числото случайно, трие коментарите, ако се забавиш с отговора, и т.н. – е, Еленко вече е оправил това (и аз шапка му свалям, защото не са много хората, които се вслушват!:) )

  Предполагам, може да се оправи проблема със времето на сървъра – аз лично не подозирам зъл умисъл тук, или пък някой да се седи и да си сменя времето на публикациите постоянно, това би било глупаво:)

  Peace! :)))

  –-

  @коментар #2 (безименен):

  Да се псува на публично място не е прилично! (Наум – може!)

  Благодаря!

  –-

  @Еленко (по повод коментар #2 и други подобни):

  Разбирам, че си зает човек.

  И все пак, за мен да си грижиш за блога си не означава само да публикуваш нови неща в него. Това означава и да прилагаш от време на време по малко модерация. Защото блогът ти се чете от много хора, и така показваш уважение към читателите си, като филтрираш от страниците на блога откровено обидни или вулгарни (ненужно при това) коментари. Не е ли в това смисъла на модерацията? Иначе страниците лека-полека се превръщат в сраници, простете ме за израза…

  По този въпрос вече ти писах в един предишен твой пост…

  ( http://www.eenk.com/?p=1255, коментари #64 и 71 )

  …така че няма нужда да се повтарям тук:)

  (Също и интересни са # 65, 66, 69, 70)

  Бих добавил само, че ти намери време да отговориш на Longanlon по въпроса за времето на сървъра, а аз мисля, че въпросите, зададени в http://www.eenk.com/?p=1255, коментари #64, 65, 66, 69, 70 и 71, са може би също важни, и ще намериш време да отговориш на читателите си и на тях! :-)

  Благодаря, и до скоро! :-)

  PS Ай стиа съм писал, че кафето ми изстина… ;-)

 13. marin #
  31 май 2007 @ 11:01

  доколкото знам софтуера на планетата има бъг, който извежда като нови стари мнения, които са редактирани. затова поправката на някоя граматическа или пунктуационна грешка може отново да покаже даден пост най-горе.

 14. sequential #
  31 май 2007 @ 11:06

  леле, интернетаджии занимават цялата богосфера с технически глупости … все едно водопроводчиците да си направят блогосфера и половината ентрита да са за тръби и канали ..

  „най-добрите блогове“ се събирали в нея, да да.
  смислените неща са между 1 и 2 %, останалото е талаш и блогорея – този пост е поредното доказателство.

 15. 31 май 2007 @ 11:11

  @supudo:
  Благодаря за детайлите, ето, една мистерия се изясни – очевидно (както си и мислехме) Еленко не седи на писито си и не променя датите на постовете си непрекъснато за да излизат най-отгоре:)

  @marin:
  Нъц, аз пробвах, ако не се промени датата на публикацията, а само се редактира текстът, то постът си остава на същото място… Просто ми се е налагало да редактирам мои текстове, след като съм ги публикувал вече, и ако не им сменям датата, те си остават подредени хронологично… :)

 16. Све #
  31 май 2007 @ 11:27

  Леле :) Човек да има достатъчно време да чете мнения , интриги и световни конспирации, пръкнали се в „Блогосферата“. Забавно. Започва да ми прилича на сапунен сериал :)

 17. 31 май 2007 @ 11:33

  MARFA ( http://longanlon.bloghub.org/91) ще спаси сфета! Да живее MARFA!!!

 18. 31 май 2007 @ 12:14

  Марфа вече се извини на Еленко на същата тази страница и си посипа главата с пепел. Попнеже обаче това не можа да спре някои хора да си развяват напишканите пеленки, ще си самоцитирам извинението, дано и Еленко го прочете:

  \“Мня, аз се извинявам на Еленко, макар че няма да отварям специално нова тема в блога си за това. Ще се извиня тук. Наистина се бях каздисала оня ден, когато установих, че заради неговите ентрита съм пропуснала новите публикации и понеже съм си ламерче, си представих, че Еленко сменя нарочно часа на публикациите си. Това ме озадачи доста, щото не можех да си представя, че верно седи и на определено време си ръчка блога и просто махнах чавката пред името му. Довчера де :)

  Та така, Еленко, извинявай, че те заподозрях в такава глупост! :) МА все пак си мисля, че чак пък нова тема за това… Карай де!\“

 19. vst #
  31 май 2007 @ 12:27

  smn, naistina tova e razlikata.
  samo deto ne trqbva da zabravqme, che longanlon e dreben selski chinovnik, koito po cql den cikli v neta (po kolichestvoto komentari vyv statiite v kapital i bezumnite bg blogove si lichi).

  inache vyzmutenoto mu entry za site-ovete za zapoznanstvo i razgonenite maloletni pachavri e dosta pritestnitelno, predvid che do predi 2 godini razcykvashe nqkakva 14-godishna.

 20. супудо #
  31 май 2007 @ 12:28

  ок значи …
  в момента 12:11 в блогосферата:
  1. еленко – \“Нови тролеи\“ с дата – May 31, 2007 08:45 AM (неговият пост е с дата 2007.05.31, 10:45). В RSS-a за този пости пише : \“Thu, 31 May 2007 10:45:15 +0000\“
  2. dzver – \“epay и енергийна ефективност\“ с дата May 31, 2007 08:35 AM (поста от сайт-а му е с дата Thursday, May 31st, 2007 at 11:35). В RSS-a на dzver пише за дата на този пост \“Thu, 31 May 2007 08:35:04 +0000\“.
  Хайде намерете 10-те грешки.

 21. супудо #
  31 май 2007 @ 12:34

  ооо и още нещо, както всички знаем, не всичко е в определена последователност. затова когато еленко е написал поста, блогосферата го е взела и показала. след това друг е написал пост с грешна дата, блогосферата го взема и го слага под еленковия.
  подобна ситуация може да се приложи върху два или повече случайни блога.
  а като комбинираме подобна ситуация с бъгове в софтуера на блогосферата и грешна дата става манджа с грозде.
  но както каза един от коментаторите, някой хора обичат закачките и огъня.

 22. супудо #
  31 май 2007 @ 12:36

  12:25 – ако забележите в момента \“тролеите\“ на Еленко са от 10:45 според сайта му. в блогосферата обаче пише, че са от 9:14 … ?!?

 23. 31 май 2007 @ 13:14

  Както и да е, да речем, че технически проблеми са причината за объркването на реда на постовете. Аз си постигнах своето – обърна се внимание на проблемата. Ако нещо съм те обидил с тва за селташкото изпълнение, моля да ме извиняваш :) Все пак имай пред вид, че прекалената докачливост е признак само за ниско самочувствие.

  Аз ще продъжа да чета блога ти, щото го намирам за интересен, ама честно казано се чудя дали и на тебе, както и на мене, са ти леко странни тия дай-хард фенове, които така се хвърлят да защитават името и честта ти, като че ти не можеш сам.

  P.P. А, да: некaква низка душица си позволява да пише с ник Longalon4o, че да изглежда все едно съм аз – сякаш знае за съществуването на айпи адреси… Че и се ебава с марфа на всичкото отгоре. Такива дребни гризачи много обичам да ги срещам лице в лице…

 24. blah #
  31 май 2007 @ 14:55

  Longalon написа:

  Такива дребни гризачи много обичам да ги срещам лице в лице…

  а редове преди това:

  Все пак имай пред вид, че прекалената докачливост е признак само за ниско самочувствие.

 25. 31 май 2007 @ 15:16

  Touche :)

 26. georgivar #
  31 май 2007 @ 16:11

  проблема е в блогосферата, а не в блоговете. Що мойте фийдрийдъри нямат такива проблеми? Щот са направени умно. Веднъж като влезе нещо и няма – ха нагоре, ха надолу. Меродавна е датата на идване в моя инбокс, а не датата която автора на поста или неговия блог са сетнали.

 27. Longalon4o #
  31 май 2007 @ 17:25

  @blah: разби ме! хахаххаа!

 28. Теменужко #
  31 май 2007 @ 18:40

  Метла и лопатка, за да събереш остатъците от себе си?

 29. 31 май 2007 @ 18:57

  longanlon mi napravi 1 svirka toku-shto, dade analnata si devstvenost i mi dade telefona na vsichki 13 godishni v seloto si.
  prostih mu

 30. бамби #
  31 май 2007 @ 20:39

  те всички един телефон ли имат?

 31. 31 май 2007 @ 21:29

  Еленко, чудя се що за индивиди ти четат блога, човече…

 32. AntiLonganlon #
  31 май 2007 @ 21:57

  Абе, Longanlon, не стига, че коментираш всяка статия и се изказваш „компетентно“ по всяка тема в Дневник и Капитал, ами сега и тук трябва да те четем! Че и интриги сееш! Аман от теб!

 33. васе #
  31 май 2007 @ 21:59

  @Longanlon
  я се скрии бе!

 34. fen #
  31 май 2007 @ 22:15

  всички сте вещи лица….

 35. Боби #
  1 юни 2007 @ 1:48

  „доколкото знам софтуера на планетата има бъг“ – аха, викат му хомо сапиенс…

 36. Теменужко #
  1 юни 2007 @ 9:25

  Еленко и ордата му ангели-хранители… Бахти! 0.о

 37. 1 юни 2007 @ 14:40

  Хм.

  Няма модерация = тъпните, които четете по-горе :(

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS